• Welcome to Форум на българските шофьори.

Красоти, които сте снимали

Започната от kRisss, Вторник, 30 Август, 2011, 12:01:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

abator

abator

pontos

Заслужено печелиш уважението и възхищението ми !

pontos

abator

abator

admin

:) Направо почвам да се замислям за един огледално-рефлексен фотоапарат. Невероятна снимка. Поздравления!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

bad_kras

>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

abator

admin, огледално-рефлексния фотоапарат е хубаво нещо, но си има своите предимства и недостатъци спрямо фотоапаратите от по-нисък клас.

Предимства:
- по-голяма матрица и от там по-добро качество на снимките
- сменяеми обективи
- батерии издържащи на голям брой снимки
- възможност за изцяло ръчен режим на снимане

Недостатъци:
- цена - тялото, обективите и аксесоарите са си скъпички
- размер - това са големи по размер фотоапарати, които не можеш да мушнеш в джоба
- тегло - като напълниш фоточантата с обективи и фотоапарати, ще ти се иска някой друг да я носи

В общи линии всичко е толкова скъпо, че може да достигне цената на една много прилична композиция. Притежаването на скъпа техника не те прави фотограф, а притежател на скъпа техника. За  да дадеш толкова пари за техника, трябва да можеш да я използваш. Освен това ще разбереш, че всички хубави кадри, по един или друг начин са минали през обработка с някакъв специализиран софтуер, като фотошоп например.  :)

admin

Нямам амбиции да ставам професионален фотограф. Понякога обаче ме е яд, че нямам един такъв фотоапарат, за да направя панорамни снимки. С обикновен фотоапарат просто не става.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

abator

Огледално рефлексния апарат също не прави панорамни снимки. Тези снимки се правят, като се заснеме серия от кадри със заключване на блендата и скоростта на затвора. После се събират в една единствена снимка посредством софтуер, като фотошоп наприменр.  :)

SOLAR

Цитат на: abator - Събота, 01 Октомври, 2011, 10:07:06
Огледално рефлексния апарат също не прави панорамни снимки. Тези снимки се правят, като се заснеме серия от кадри със заключване на блендата и скоростта на затвора. После се събират в една единствена снимка посредством софтуер, като фотошоп наприменр.  :)
Цитат на: admin - Събота, 01 Октомври, 2011, 09:58:41
Нямам амбиции да ставам професионален фотограф. Понякога обаче ме е яд, че нямам един такъв фотоапарат, за да направя панорамни снимки. С обикновен фотоапарат просто не става.

Има фотоапарати/с лента/ за панорамни снимки, но до около 180-градуса. Такъв имаше в Градския Кино-Фото клуб Ст. Загора. Има и модели iPhone които правят панорамна 360-градусова снимка. Сензорно се въртеше на екрана.  За съжаление, не ми изпратиха снимката, понеже първо се обработва с програма и след това може да се гледа на компа. Снимката бе на централния площад в Alt-Linz/Стария-Линц Австрия/.
Фотографията ми бе хоби, дори ръководих фото-кръжок в едно училище, но при едно наводнение на тавана, целия ми труд бе унищожен.
Следя темата с интерес и поздравявам създателя й !

ЛЕКИ ПЪТИщА !

abator

SOLAR

bad_kras

>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

SOLAR

abator

Браво SOLAR! Хубави снимки! Моми и момци, давайте по-смело. Аз също обичам да гледам снимки.  :)

abator