• Welcome to Форум на българските шофьори.

Зимни гуми

Започната от admin, Понеделник, 03 Октомври, 2011, 19:30:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Лятото си отиде и дойде есента. Обаче след нея ще дойде и зимата. А ние трябва да сме подготвени за снега и поледиците, които тя ще ни донесе. Споделете какви гуми сте или бихте избрали за своя автомобил?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

tirtonev

От 8 години залагам само и единствено на марката ,,LASSA". Произведени в Турция, по лиценз на ,,Гудиър".
запомнете!!!винаги ще бъда зад вас:)))))

tirtonev

запомнете!!!винаги ще бъда зад вас:)))))

godji

Gislaved Eurofrost 3  - тази зима ще им е втора .
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

admin

Цитат на: godji - Понеделник, 03 Октомври, 2011, 22:39:19

Гледах в "Метро" Gislaved, но са произведени в Румъния и не ми вдъхват голямо доверие. Освен това по неразбираеми причини не предлагат размер, който ми трябва.

abator

Не съм доволен от Marangoni  :(

admin

Цитат на: abator - Вторник, 04 Октомври, 2011, 00:42:16
Не съм доволен от Marangoni  :(

А аз не съм доволен от Maloya. Бяха произведени в Холандия, поне така пишеше. Обаче при прехвърляне на друга джанта, при напомпване едната гума изгърмя и се разцепи. А беше на максимум 20000 км.

velizar

Карам само с чисто нови гуми и ги сменям на 3-4 зими. Послените с които съм са корейски и съм много доволен. За кола със задно или с предно, газят до 20 см сняг и се изкачвам по баири с тях. Карам съм и на лед, поледица и до 20 км/ч държат колата залепнала и устойчива.

godji

Цитат на: admin - Понеделник, 03 Октомври, 2011, 22:42:59
Цитат на: godji - Понеделник, 03 Октомври, 2011, 22:39:19

Гледах в "Метро" Gislaved, но са произведени в Румъния и не ми вдъхват голямо доверие. Освен това по неразбираеми причини не предлагат размер, който ми трябва.
Моите също са произведени в Румъния , но не са дали дефект ако те е страх. Имат един недостатък - от много мек материал са и свършват бързо . Трябва да се карат наистина само зимата ! Потърси ги на други места . Защо трябва да са от Метро?! Само че да са от 3 серия . За по-новите не съм чул добри отзиви !
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

Бриги Магнито

Мойта мецка си мааа и зиме и лете вече 3 годинка със зимни гуми Корморанче не им знам модело ма стаат летото малко се лизга и пищи ма ич да не ти е.
Тва по темата.
Инак имам питане за течни вериги или с други думи химията у флаконче,веднъж ми се наложи да въртим гуми у едно фирме и от мързел пръснах и издрасках,проблема е че не може да ми служи за пример ,защото бая си бех дрифтирал,та ако някой има по-богат житейски опит да мъцне на бацко.

RoadRunner

Вече трета зима ще съм с Gislaved Nord Frost на едната кола. Супер са на дълбок сняг, но на мокро има какво да се желае. На другата ми кола втора зима ще търкалям Matador Nordicca MP59, за евтина гума добре се справя  :)
Rover 400 2.0 SDI '98 & 25 2.0 iTD '03
20T2N = Two litres of pure troublemaker!

van198

Здравейте колеги . Форумът е супер готин , добре е да има и раздел за млади шофьори на товарни камиони , някакви  напътствия указания съвети от опитни колеги .
По темата ЗА ГУМИТЕ - АЗ използвам Клебер много хубави на сняг , бавно се износват .
Недостатък им е шумът , лек е но минеш ли през вода стават доста шумни .
Следващите ще са втора ръка 25 лв бройката на пазара в СТАРА ЗАГОРА .

admin

Пак идва зима и започнах да се оглеждам за зимни гуми. Ето една примерна страница с повече от 20 предложения. Интересуват ме обаче тези с единична цена на гума до 80 лева. Ще се радвам, ако ми посочите марка гуми, за които имате свои лични впечатления.

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/advanced_search_result.php?s=165&h=%2F70&r=R13&categories_id=2&manufacturers_id=

!.!.!

BF Goodrich :) уникално издръжливи.
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: !.!.! - Четвъртък, 27 Септември, 2012, 16:31:44
BF Goodrich :) уникално издръжливи.

Карал съм с нови летни, такива и след по-малко от година, продадох колата. Не помня точно. Зимни Тойо, бях доволен. Лошото е, че голям пробег и добро поведение, най-вече коефициент на триене, са обикновено противоположни неща. Фаерстон, са такива, много пластмаса, трудно износване... и трудно спиране. Преди години, имаше проблеми в Съединените Щати.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

stoan

stoan