• Welcome to Форум на българските шофьори.

Винетки

Започната от admin, Четвъртък, 23 Декември, 2010, 20:54:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Вчера колегата Woolves ми се оплака, че от ГКПП "Кулата" до Благоевград не е успял да намери дневна винетка. Чак тук в града и то на третата бензиностанция успяхме да открием. Според мен министър Плевнелиев трябва сериозно да помисли дали по този начин държавата трябва да се отнася към коректните водачи. Тук е страницата на Агенция "Пътна инфраструктура" и можете да им сигнализирате при подобни случаи.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

kxa

А на мен ми се оплакаха че на две от големите маркови бензиностанции , при желание за покупка на годишна винетка е следвал отказ ("Сега закакво Ви е, старите са валидни до края на Януари").
Каква им е ползата да ги държат за себе си.

kxa

admin

Ползата им е, че като не ти продадат годишна, ще ти продадат месечна, седмична или дневна. А така по-скоро ще отидеш пак да им направиш оборот. Весели празници на всички и дано през новата година няма проблеми с винетките.

BoBy_BoY

Ако някой от колегите, пътуват за BeNeLux, да си вземе седмична винетка! Тук много трудно може да се намери винетки във вътрешноста на съюза. Много е малка вероятноста да ви спрат, но се застраховайте!

transmaks

А и за колегите, внимавайте гледайте като изтече денят. Буквално след 12ч полунощ сваляйте старите винетки, че куките огладняха. Онзи ден на входа на Владя, във 01ч ми писаха акт, за не свалена стара винетка която е изтекла преди 1 час. Явно кризата удари на всякъде дори и при куките.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: transmaks - Петък, 04 Март, 2011, 12:21:13
а и за колегите внимаваите гледаите като изтече денят буквално след 12ч полунощ сваляите старите винетки че куките оглядняха онзи ден на входа на владя във 01ч ми писаха акт за не свалена стара винетка която е изтекла преди 1 час   ,явно кризата удари на всякаде дори и при куките.
Това е факт,мноо колеги се оплакват

admin

На корабите за Англия продават евровинетки, но трябва да си я купиш в началото на пътуването, защото после затварят гишето.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: transmaks - Петък, 04 Март, 2011, 12:21:13
А и за колегите, внимавайте гледайте като изтече денят. Буквално след 12ч полунощ сваляйте старите винетки, че куките огладняха. Онзи ден на входа на Владя, във 01ч ми писаха акт, за не свалена стара винетка която е изтекла преди 1 час. Явно кризата удари на всякъде дори и при куките.

Ако е, само една стара винетка и те глобят. Това е изнудване, има хора които са накичили предното стъкло, с 7-8 винетки, 4-5 стикера за гражданска отговорност. За тях съм съгласен, другото е:
   "Дявола чете Евангелието".
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Joro

Аз от Кулата намерих чак на 3 та бензиностанция Лукойл. Иначе ни на кантара ни на будката имаше дори на Екото и на Шела нямаше.

А разбрахте ли за новата простотия на Русе ? Спираш вечерта правиш пауза и на другия ден като тръгнеш да излизаш за Румъния ти искат винетка.

Petroff

Колеги, в Румъния са въведени някакви нови винетки които важат за общинските им пътища. Издават се в общината-собственик на пътя. Глобите им били в хиляди евро. Винетката издадена от КПП-то важила само за националките им. Голямо мародерстване правят.На КПП-Силистра нищо не бяха чували,също и от румънска страна. След като занимавах румънският им шеф, човека се разрови и каза че имало такова нещо от тази година и списъка на въпросните пътища бил в  мариите им(общините). Мястото на мародерстване бе на пътя Констанца-Хършова, краткият път за Пантелеймон. Моля някой, които е патил с нещо подобно да сподели.

Причина за редакция: Последно предупреждение за правопис!

bokata

А някой да знае дали е вярно , че по закон в Европа може да се кара 50км без винетка ?

Причина за редакция: Правопис

admin

Цитат на: bokata - Понеделник, 30 Май, 2011, 22:31:43
А някой да знае дали е вярно , че по закон в Европа може да се кара 50км без винетка ?

Причина за редакция: Правопис

И 50 метра не можеш да караш без винетка. Именно заради това винетки се продават на самата граница или в съседната държава. Например в Германия се продават винетки за Белгия, Холандия и Люксембург.

bokata

ок.това е мнение на един колега и като го гледам е от старата генерация.но ти благодаря.той беше сигурен в това което ми каза.ние не сме знаели за тези 50 км които биле гратис.

admin

Ами Люксембург като е само 50 км, това означава ли, че не трябва да си купуваш винетка? Глобата там е 500 евро. Хубаво трябва да си помислиш, преди да рискуваш да караш без винетка.

bokata

но докато стигнеш там примерно на шела караш без винетка.

bokata