• Welcome to Форум на българските шофьори.

Какво става с птицеподобните

Започната от flashedbg, Неделя, 20 Ноември, 2011, 12:27:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

flashedbg

Какво им става на тези пернати ?
Статистиката за 1 календарна година е 2 патици, 3 гълъба(последния миналата седмица), няколко лястовички, а вчера 1 фазан и 1 мишелов(или ястреб кой го знае нещо голямо и пернато беше) като това последното директно кацна под гумите на полуремаркето по време на движение. Аз ли нещо не съм на ред дръгело ли...бял е на цвят
Как е при вас положението?

flashedbg

admin

И аз често виждам паднали гълъби по улиците. Може би от студеното време е затруднено летенето им. Или пък има друга причина? Знам ли....
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

DeDo Vi

Цитат на: flashedbg - Неделя, 20 Ноември, 2011, 12:27:15
Статистиката за 1 календарна година е 2 патици, 3 гълъба(последния миналата седмица), няколко лястовички, а вчера 1 фазан и 1 мишелов(или ястреб кой го знае нещо голямо и пернато беше) като това последното директно кацна под гумите на полуремаркето по време на движение. Аз ли нещо не съм на ред дръгело ли...бял е на цвят
Не съм ги броил, но доста пернати и не само пернати животинки съм размазал. За съжаление не всякога можеш да ги опазиш. Аз даже и две камили размазах, пръснах им червата по пътя от раз. За птичките ми е жал, но за камилите не.

totunio

Разкажи повече за тази история. В смисъл тези камили безстопанствени ли бяха ? Не си ли имал проблем после ?

kaloyan Mladenov

Цитат на: DeDo Vi - Неделя, 20 Ноември, 2011, 14:55:37
Цитат на: flashedbg - Неделя, 20 Ноември, 2011, 12:27:15
Не съм ги броил, но доста пернати и не само пернати животинки съм размазал. За съжаление не всякога можеш да ги опазиш. Аз даже и две камили размазах, пръснах им червата по пътя от раз. За птичките ми е жал, но за камилите не.

Верно ли камили бе Дедо,къде караш де ги тия камили?И тва диви ли ,или направо у кервана улете?

godji

Това е последното което се шибна в камиона :

като го ударих помислих че е врабче , като не чух удар помислих че е пеперуда ( удряли са се много едри екземпляри ) , но като спрях след около 40-на километра се изненадах много !
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

Trucker_Boy

Все е имало и ще има интересни същества дето се размазват по стъклото нощем, но до сега не бях виждал прилеп на решетката на камион.   ;D
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Уди кълвача

Аз съм виждал бухал, във волво(сомат) - през маската счупен радиатор и бухала жив в багажника на леката кола на шофьора...

Дамян Йончев

Аз съм имал 3 случки със такива животинки и ми става гадно но няма как да се избегне този удар...
Даже на магистралата със един джип ударих едно врабче със 190км. направо залегнах под кормилото гръмна като пушка добре че джипа беше на 2 месеца и още не беше виждало много слънце предното стъкло. :)

DeDo Vi

Цитат на: totunio - Неделя, 20 Ноември, 2011, 15:13:10
Разкажи повече за тази история. В смисъл тези камили безстопанствени ли бяха ? Не си ли имал проблем после ?
В Казахстан си ходят по пътя свободно, не са безстопанствени камили. Доста ядове си имах с местните, но се оправих без да ги плащам камилите. През нощта ме заслепи насрещно движещ се Камаз, и Камиляците изкочиха пред мен, нямах време да реагирам, и ги наринах.

godji

Ужас ! Ти Камаза да беше шибнал, по-малко щеше да се потроши актроса  :)
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

g_dandy

Оставам с впечатлението, че и при животните и птиците има самоубийци. Не е нормално същества с много по-развити инстинкти и сетива да се оставят да бъдат блъснати от автомобили! Или пък човешките дейности и разни технически чудесии им действат така, че да притъпят сетивата и бдителността им?

admin

Цитат на: g_dandy - Петък, 02 Декември, 2011, 10:05:24
Оставам с впечатлението, че и при животните и птиците има самоубийци. Не е нормално същества с много по-развити инстинкти и сетива да се оставят да бъдат блъснати от автомобили! Или пък човешките дейности и разни технически чудесии им действат така, че да притъпят сетивата и бдителността им?

Възможно е. Според последните изследвания, пчелите загиват от вредните излъчвания на базовите станции на мобилните оператори.

admin