• Welcome to Форум на българските шофьори.

Работа за вътрешно в България

Започната от imter, Вторник, 10 Януари, 2012, 13:17:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lorinser

Цитат на: ET VIT-93 - Вторник, 10 Януари, 2012, 13:29:49
:oЗначи гледай сега!Аз едно време ходих на Бургас и си плащах да се науча!,и когато  започнаха на мен да ми плащат$ да им качвам камионите ;)се цених за шофьор ;) :D ;D ;D ;Dна село. ;)

Пич аз съм от 6 месеца , ама ловя бас че не си карал камиони каквито аз съм карал.Айде мухлясвай си в умрялата шкода и не спами по хорските теми, там с Бригадира се събирайте и си изразявайте взаимно простотията че вземате да ми лазите по нервите и като си дойда в Бг ше троша на някой кокалите.Ясен?

Lorinser

Бриги Магнито

Цитат на: В.Димитров - Сряда, 25 Януари, 2012, 02:03:44
:oЗначи гледай сега!Аз едно време ходих на Бургас и си плащах да се науча!,и когато  започнаха на мен да ми плащат$ да им качвам камионите ;)се цених за шофьор ;) :D ;D ;D ;Dна село. ;)

Пич аз съм от 6 месеца , ама ловя бас че не си карал камиони каквито аз съм карал.Айде мухлясвай си в умрялата шкода и не спами по хорските теми, там с Бригадира се събирайте и си изразявайте взаимно простотията че вземате да ми лазите по нервите и като си дойда в Бг ше троша на някой кокалите.Ясен?
Малиииииии настръхна ми перчему баси ,че имигрирам.
Готин кви совалки си караш,че нии да не сме ги па карали я раздуй ,че ми стана яко интересно.
Отностно Виталий 93 е у ембарго и не е в състояние ти мъцне,но пък е в чато тамън всеки ден ,тва да знаеш къде да дириш.

Вит скиеш ли завидеха ни ората ей,а я съм ръгнал от техната чета да стаам ,мани мани ,дай се цаним у ваща Виталий.

Бриги Магнито

admin

Цитат на: В.Димитров - Сряда, 25 Януари, 2012, 02:03:44

Съгласно правилата на форума не се допускат заплашителни публикации. Димитров, този форум няма за цел да приютява изпуснатите хорски нерви. Ще те помоля да бъдеш по учтив с останалите потребители!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Бриги Магнито

Шеф нек си мъцне пича бре ,щом стаа реч за мен и Виталий дай разрешение ем сме си стабилки ем си го моем ем ни е ред.

Но за совалките ше е много интересно да спомене,че пусто мое верно сме изостанали с технологиите, а си е арно да чуем ко още не сме тествали с онзи убавец Виталий Шевченко.

Шеф мъдро ти ричам,че сегиз,че те обвинът у протекции  ;) и че се зафане старата песен,тъй че смисли се спущи ората си излеят душата аз и Шевченко некво,че го щем дет се вика.

Сори,че пиша от името и на Шевченко ма ко да го праим у ембарго е.

ivopifeca

Хайде, колеги някой да посочи на колегата къде да започне работа,ако знае,кажете някои фирми...С разтягане на лафове не може да му помогнеме :)

imter

Обявата за търсене на работа все още е активна и пак се обръщам с молба към колегите ,ако някой има информация за такава фирма да сподели.Предварително ви благодаря.Дано този път няма излишни коментари и заяждане ;).

popov74

Колега аз се прибрах ноември от Швеция, до момента нищо. Успех все пак ;)

kkkvd

Извинявам се за офтопика, обаче според мен разликата между шофьор със и без опит е огромна, но съществена само в една малка част от работата. Това което касае работодателя е минимално, ето защо:
1. Новите шофьори карат внимателно, а това е добро качество
2. Новите шофьори незнаят много далаверки в занаята, а това също е добро качество от гледна точка на работодателя
2. Същите те са лесно манипулируеми от работодателя си, което пък е идеално качество.

Тоест не виждам причина работодателите постоянно да пишат стаж, стаж, стаж, като през тоя стаж най-много да придобиеш по бърз стил на каране, да научиш далаверките и некоя друга псувня и лафове безброй...

Освен това трябва да си много тъп (или млад или и двете) за да идеш някъде да работиш и да плащаш за това. Маневрист - ОК, но на заплата.
За мен лично липсата на стаж не е причина, а прикриващ мотив за работодателите, един вид деликатно да ти откажат, обаче дали това не е дискриминиране? Преценете си...
На мен също са ми казвали, че примерно 2 години не е достатъчен стаж - в такъв случай се врътвам и чао.. с такъв по-добре да си нямаш вземане-даване.

А да свързваш стажа с ремонт с умението да ремонтираш по пътищата - колеги, осъзнайте се, не караме мадарки и не живеем в 80-те години. Аз и гума ме е яд да сменявам, ако на шефа му се строши камиона - да се оправя, все пак съм шофьор не монтьор, двете професии са с различен код по класификатора. Е, разбира се и аз съм лежал под камиони, повече от колкото ми се е искало, но от спортна злоба, а не от убеденост.

imter

Колега напълно си прав, на това момче му бяха обещали,че ще го вземат в една Пловдивска фирма.Всеки ден в продължение на 2 седмици,момчето изминава 70 км. до Пловдив и обратно с надеждата,че ще започне да пътува и ще го назначат,а вместо това в петък му казват,че са намерили човек с голям "опит" и предпочитат за сега да не му дават шанс,както те се били изразили.Просто вече не знам и аз какво да кажа и какво да си мисля за тази държава и това общество,дори не са искали и горивото или поне времето,в което е бил там да му платят >:(.

kkkvd

Добре, ако не им се рискува да го пуснат сам, има опция на двойка с по-стар колега. Просто са гадове, това е. Пък той как не ги е усетил по-рано..
Аз примерно съм имал късмет да почна при познат и на двойка, видех че  няма нищо страшно и му казах или да дава самостоятелно да карам камион или чао (стана второто)   :)

pumix

Аз като тръгнах без опит да търся работа,още на първото място казаха,че ще ме вземат,но да направя един курс със стар шофьор,за да види мога ли да се справя и това за самосвал.Ако мога ме взимат,ако не кои от къде е.Какво пречи навсякъде да дават такъв шанс?
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

Boroman21

Пречи пречи , повечето фирми гледат 1-2курса да изкараш и това е.Карат те сам да напуснеш защото без пари да пътуваш е невъзможно.Двойка  не се навиват пък титулярите защото си мислят че ще им развалиш далаверката или ще ги метнеш у някоя канафка.Лошо е че не се дава шанс , но ще дойде време и ще се променят нещата.

Slav_305

Докато дойде време да се гледа какво можеш, а не колко "опит" имаш- я камилата, я камиларя...
Play Golf, don't drive it!

georgi87

Много ясно че няма да искат новобранци да наемат.докато не се промени изцяло воденето на шофьорските курсове и ДАВАНЕТО на книжки дори без да се е качвал човек на учебен автомобил.Според мен трябва да стане както е било в "лошите" времена преди 1989г да се карат с месеци курсовете за всяка една категория но не фиктивно а наистина да се карат.И от тях да излизат хора които да могат да управляват даден автомобил спокойно а не такива които дори и габаритите му не познават.Ще ви дам пример с мен искарах С+Е И Д категорий 2008г.На ЗИЛ самосвал с ремърке,"курмуването" ми беше само на полигон трябваше да упражнявам вкарване в гараж със клин на ремъркето за да е по-лесно и един път преди изпита съм карал градско напред съответно трябваше да се подпиша че съм имал 24 кормилни часа.После за Д карах на рейс Чавдар 11М4 точно два пъти и после изпит и пак се подписах за 24 кормилни часа.Е честно ви казвам като знам как се взимат книжки ако съм чорбаджия и аз не бих си поверил техниката на новобранец.Аз лично като изкарах категориите отидох в Испания при баща ми за да се уча да карам камион защото голата книжка не кара а и ЗИЛа няма нищо общо със съвременните камиони.След 9 месеца там вече бях готов да бачкам сам но Испанеца не ме назначи и се оправда че е криза и аз се прибрах.Обиколих всички фирми във Враца не ме взеха никъде след това напусках сивита на обявите от джобс и ми се обадиха само от Дискордия и Перчемлиев макар че знаех че не са добри тия фирми почнах в Дискордия защото нямах в трудовата книжка един ден трудов стаж като шофьор те изобщо не ме питаха мога ли да карам или не и дали съм пътувал или не.Даже не искаха като в други фирми да им показвам маневри и закачане и откачане на ремърке просто ми зачислиха една композиция и ми казаха че на другия ден трябва да товаря от Костинброд контакти за Bad Berneck Германия.И така работих им Германия-Гърция 2месеца и половина докато стана време за първа заплата бях направил 27000км и взех със зор 1200лв.Но след това беше по-лесно като си търся работа.     

kkkvd

Колеги, ето ви решение, от датата на взимането на категория се водиш новобранец. Ако вземат добре, ако не, какво ви пречи да си пишете в CV-то че сте работили еди къде си, повечето шефчета са такива бухали, че никога няма да им хрумне да направрят качествено проучване. При мен донякъде работеше в началото, леко преувеличавах нещата .
Разбира се, писането на CV си е цяло изкуство и моя милост има доста личен и горчив опит, но общо взето това помага. Пораздуйте и така...няма страшно.. с мярка де
То пък кой ли не раздува  ;D

kkkvd