• Welcome to Форум на българските шофьори.

POI за GPS

Започната от Alexander, Четвъртък, 19 Януари, 2012, 23:02:29

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexander

Едно предложение от мен. Сигурен съм, че всеки колега си води някакви бележки по маршрутите, които минава. Височини на мостове, къде го обрали, къде има пералня, къде може да се зареди газов котлон и т.н. и т.н. Няма ли да е по-лесно за всички ако направим опит да систематизираме тези неща с координати от GPS  и кратко описание. До колкото виждам Админа ги чатка тези работи и би могъл да събере всичко в един файл, който всеки може да си сложи на навигацията и да си го опресняваме периодично. А не да ровим постоянно по форума или да се питат едни и същи работи.

Така и за бомбета като мен ще е по-лесно. ;) Няма нужда всеки сам да търси топлата вода ако другите могат да му покажат къде е левият кран.
И това ще мине.

Alexander

И това ще мине.

Trucker_Boy

Много интересна тема, +1.
Ще следя с интерес развитието.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

admin

Ще помисля за създаване на подобна база-данни. Имам представа как може да се реализира.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Всъщност като се замисля в www.poiplaza.com има огромен брои POI-та и става някак безсмислено да правим нещо, което вече го има.

Mandor

Искам да попитам- с коя програма се редактират РОІ?
И къде се намират зададените от мен "Мои РОІ"?
Имам няколко навигации, и искам да обединя точките които съм отбелязал като интересни в обща база данни, съответно да е достъпна за всичките устройства.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

admin

Тук онлайн можеш да си въвеждаш координати и да съхраняваш данните във файл.

http://www.poieditor.com

Mandor

Благодаря, интересно е, но не това търсех.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.

Rammbon

Има един път малко на юг от Силистра. Искам да го забравите че може да минете с камион. Аз се набутах, защото .GPS -а ме набута от там, за да стигна село Професор Иширково от пътя между Дулово и Силистра. От село Бабук през Казимир до този Професор Иширково. Така,  значи пътя е толкова тесен, че предните колела на камиона са в двата му края, а задните излизат и минават по банкета. И така към 17 км, мамка му, че и едно надолнище повече от 12% и мост само за 10т, ама аз минах с ряз с 19т и късмет.

Mandor

След четене ТУК, достигнах до този сайт. Сега го разучавам, и после ще пиша.

Mystang

По принцип тези POI могат ли да се слагат допълнително на други модели навигаций.Гледам че повечето неща са за Гармин и ИГО, а аз съм със Сиджик на телефона.Имам и Гармин но не ми харесва и не го ползвам.

admin

Цитат на: Mystang - Сряда, 12 Септември, 2012, 10:33:43
По принцип тези POI могат ли да се слагат допълнително на други модели навигаций.Гледам че повечето неща са за Гармин и ИГО, а аз съм със Сиджик на телефона.Имам и Гармин но не ми харесва и не го ползвам.

За всички навигации има POI. Лично за мен този сайт е най-добър и разполага с повече от 2 милиона POI.

www.poiplaza.com

Mystang

Дааааа знам че всички имат POI.Аз питам дали има начин на Сиджик да метна тия 2 милиона POI като файл наведнъж а не да ги добавям ино по ино.... :P.Както е при ИГОто например.

admin

Няма начин. А и аз именно заради това ползвам iGo. За него има Premium POI за всяка държава. Просто един файл, копираш го и потегляш.

bad_kras

Скоро си качих и аз Сиджик на едно китайче ( устройство което купих като вид навигация за камион) с Уиндоус СЕ.  По принцип беше заредено с Иго Примо , но няма нищо общо за камиони ( а пишеха в сайта , че е за камиони). Много съм доволен за сега от Сиджик - показва ми забраните за мостове , за забранени улици и почти всичко свързано със ограниченията за тов.автомобили. В момента я ползвам само в Англия и работи перфектно.
Някой ако може да сподели за някои други екстри към "СИДЖИК" , ще бъда Благодарен!
Нови POI , камери , трафик и т.н.
Успех с навигирането колеги.
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

МИНКО ИЛЧЕВ

Иска ми се да си направя копие на моите "любими места" от Гармин. Когато беше на около 1 година, един път тръгна като за първи път и всичко беше "чисто". В сервиза питах казаха да копирам папка "Favorites". Така и не я намерих.

Ето как изглеждат, част от файловете и папките:
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!