• Welcome to Форум на българските шофьори.

Трябва ли да дават командировки?

Започната от kiril_lz, Вторник, 07 Февруари, 2012, 18:43:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kiril_lz

Здравейте карам микробус над 3,5т,интересува ме трябва ли да ми плащат някакви командировачни например от Бургас до Пловдив и обратно,без преспиване само каране .Може ли някой да ми каже по колко трябва да ми дават командировка или някаква наредба да ми дадете за да я покажа на шефа.

kiril_lz

wolves

Би требвало,едно време беха по 14лв,после май ги докараха до 18-20лв това без преспиването,ам не съм сигурен,че е било отдавна

wolves

Don_Bazilio

Има "Наредба за командировките в страната". Всичко останало е дрън-дрън. Ограмотяването на нашего брата-шофора е важен фактор да не се е*ават с нас. Шофьорлъка не е само да закараш товара от точка А до точка Б. А спазваш ли регламент 561?

DeDo Vi

Е признах те бе Кирилчо, изби рибата с това твое питане. Не се ли усещаш колко си нагъл? Всяка вечер си спиш вкъщи па и командировка искаш да ти се плаща. А защо не поискаш от шефа ти да ти напазарува за вкъщи бе отворко?

LKW

Кире доволенли си от заплатата  която взимаш?Ако си доволен недей да казваш и показваш нищо.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

DeDo Vi

Цитат на: kiril_lz - Вторник, 07 Февруари, 2012, 18:43:36Здравейте карам микробус над 3,5т,интересува ме трябва ли да ми плащат някакви командировачни например от Бургас до Пловдив и обратно,без преспиване само каране .Може ли някой да ми каже по колко трябва да ми дават командировка или някаква наредба да ми дадете за да я покажа на шефа.
Абе ти не си ли малко нагъл, не стига че всяка вечер си спиш във вкъщи па и командировка искаш. Леле, откачи ли бе Братле?

FH16

Цитат на: kiril_lz - Вторник, 07 Февруари, 2012, 18:45:33Здравейте карам микробус над 3,5т,интересува ме трябва ли да ми плащат някакви командировачни например от Бургас до Пловдив и обратно,без преспиване само каране .Може ли някой да ми каже по колко трябва да ми дават командировка или някаква наредба да ми дадете за да я покажа на шефа.

Важно е какво пише в трудовият ти договор...
По принцим ако си търсиш командировъчни трябва да имаш командировачна заповед.
За един ден в BG е 12лв,ако нямаш подсигурен обяд.
За 24 часа е 24лв без цената на нощувката.

ivopifeca

Цитат на: DeDo Vi - Вторник, 07 Февруари, 2012, 18:54:37
Цитат на: kiril_lz - Вторник, 07 Февруари, 2012, 18:43:36
Здравейте карам микробус над 3,5т,интересува ме трябва ли да ми плащат някакви командировачни например от Бургас до Пловдив и обратно,без преспиване само каране .Може ли някой да ми каже по колко трябва да ми дават командировка или някаква наредба да ми дадете за да я покажа на шефа.
Абе ти не си ли малко нагъл, не стига че всяка вечер си спиш във вкъщи па и командировка искаш. Леле, откачи ли бе Братле?
Защо да е нагъл?Защото си иска командировката ли?У тая страна шофьорите почнахме много малко да искаме,ако мое и пари да не ни дават!Маи напоследък даваме повече отколкото,взимаме...много повече. :(

admin

Цитат на: ivopifeca - Вторник, 07 Февруари, 2012, 19:28:00
Защо да е нагъл?Защото си иска командировката ли?У тая страна шофьорите почнахме много малко да искаме,ако мое и пари да не ни дават!Маи напоследък даваме повече отколкото,взимаме...много повече. :(

Най-малкото е супер нагъл заради писането с изцяло главни букви и пускането на една и съща тема в няколко раздела. И това при положение, че вече има един бан за същите провинения. Ние да не сме някакви малоумни и няма да му разберем питането дори и ако пусне само една тема в съответния раздел? Май ще обявявам и аз код "Червено" във форума и ще започна да пращам в по-чести командировки. Не се издържа вече от глупостите на някои хора.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

ivopifeca

DeDo Vi

Цитат на: admin - Вторник, 07 Февруари, 2012, 19:33:08
Цитат на: ivopifeca - Вторник, 07 Февруари, 2012, 19:28:00

Най-малкото е супер нагъл заради писането с изцяло главни букви и пускането на една и съща тема в няколко раздела. И това при положение, че вече има един бан за същите провинения. Ние да не сме някакви малоумни и няма да му разберем питането дори и ако пусне само една тема в съответния раздел? Май ще обявявам и аз код "Червено" във форума и ще започна да пращам в по-чести командировки. Не се издържа вече от глупостите на някои хора.
Админе, за какво ше го риташ ти си знаеш. Ама тоя верно ни направи на малоумни. Не стга, че кара бус пиклив, не стига че си е всяка вечер дома, па и за комадировка пита.

godji

Явно не му стига заплатата на човека  ::)
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

ivopifeca

Абе, оставете колегата нека си търси правата,тва че кара бус не значи,че е негов и е тръгнал с него за риба с приятели.

sasho2202

Защо да не пита за командировки.Аз в предната фирма карах бус 3,5т с платформа за 2 коли.Ако ходех за 1 ден някъде-15/20 лв колкото похарча/в този диапазон/,а с преспиване -хотела+25лв.Хотела с фактура а другите безотчетни.Зависи как подходиш към шефа.Отначало се дърпаше ама после свикна.
"Човек не трябва да живее в пепелта,а трябва да се възроди от нея" Ърнест Хемингуей

ivopifeca

Дърпат се щото така ги учат много хора-несмеят да попитат за тяхното,а после-"Че му ходим на тоя еди до къде си,за тоя що д.ха!Арчим си от моите пари за нужди и т.н.Иначе пред него-"Да,добре,OK,нема проблеми ,тръгвам,докато съм там ще си ям оная .... :)

ivopifeca