• Welcome to Форум на българските шофьори.

Оставяне на камиона

Започната от admin, Вторник, 07 Февруари, 2012, 23:29:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Случвало ли ви се е да оставите някъде камиона, и да се приберете без него у дома. А след това собственика да отиде и да си го прибере. Струва ми се, че такава тема все още не е дискутирана във форума и би било интересно да споделите.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

DeDo Vi

Не, Никога.
И не одобрявам категорично такова поведение. Това не е професионално във всяко едно отношение. В момента в който някой ти повери техника за десетки дори за стотици хиляди левове, автоматично ти се гласува доверие за опазването на тази техника. А според мен, доверието е много важен критерий за професионализъм във всяка една работа.

DeDo Vi

loshdancho

Дедо айде да  ми изкоментираш варианта да се качиш и да видиш ,че камиона е опасен за движение.
И да ти се каже карай така...
След една катастрофа от нередовни спирачки в която се чудеха как съм оцелял, вече мисля  по друг начин. И да се благодарят  давам мой бивши чорбаджии ,че им  докарах камионите  поне до гаража.
Първият ми обяви- Няма да се прави сега....
Взех си багажа и такси и в къщи....Камиона беше натоварен с  дини за Полша. Какво е станало после  знам но не ме интересува.
Другия беше по умен  и след скандал вечерта по тел. се прибрах в гаража, и на другия ден ...на майстор.
Ако не ми се беше  обадил да го закарам нямаше да отида на работа!
Та дали в случая съм ги оставил основателно или не.
За хората -човек , за другите -гад!
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

DeDo Vi

Цитат на: loshdancho - Вторник, 07 Февруари, 2012, 23:55:35
Дедо айде да  ми изкоментираш варианта да се качиш и да видиш ,че камиона е опасен за движение.
И да ти се каже карай така...
След една катастрофа от нередовни спирачки в която се чудеха как съм оцелял, вече мисля  по друг начин. И да се благодарят  давам мой бивши чорбаджии ,че им  докарах камионите  поне до гаража.
Първият ми обяви- Няма да се прави сега....
Взех си багажа и такси и в къщи....Камиона беше натоварен с  дини за Полша. Какво е станало после  знам но не ме интересува.
Другия беше по умен  и след скандал вечерта по тел. се прибрах в гаража, и на другия ден ...на майстор.
Ако не ми се беше  обадил да го закарам нямаше да отида на работа!
Та дали в случая съм ги оставил основателно или не.
За хората -човек , за другите -гад!

Дане, кво да ти кажем? Разни хора-разни идеали. Аз камион не оставям. Ако трябва на буксир ще го докарам, и после ще смачкам на некой главата ако трабва. Но от където съм го получил камиона там го връщам. Ти поне ме знаеш, защо ме караш да се повтарям?

loshdancho

Не е думата за буксир. Думата е за без спирачки.... Ако не иска да го прави  съм в състояние не само да го оставя, а и да  извикам полиция  та да му го направят после. Щом не се мисли за е и аз не мисля за другия .
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

abator

До сега не съм имал случай да изоставя някъде техника. Винаги съм връщал всичко. Обаче с тези темпове, с които потъва бранша, не знам дали няма да се случи да изоставя някъде нещо.

Lorinser

Във фирмата където работих разбрах, че камиона дето карах са им го зарязвали в Германия, ми като не са вземали 2 месеца заплати как няма го зарежат.  :)

Don_Bazilio

Оставянето на камиона е знак на протест, но и повод за завеждане на съдебно дело за безстопанственост. Колкото и мудна да е съдебната система, рано или късно то ще свърши с осъдителна присъда за шофера. Още повече, че разходите по прибирането на камиона ще ги покрие пак шофьора на база подписаната Записна заповед за 5000 лв. (както правят ПИМК-четох го някъде в сайта). Друг е въпроса, че подписването на тази Записна заповед е незаконно, защото имуществените отношения между работник и работодател са уредени в Кодекса на труда. При ровенето ми в Интернет установих, че съда е признал някои такива Заповеди, но и това, че някои съдилища са ги отхвърлили. За да не се стигне до такава ситуация, моето мнение е следното: Четете нормативните документи, за да знаете правата си. Не чакайте да "дойде яйцето до дупето", за да се сетите какво сте пропуснали да уговорите в писмен вид с работодателя си. Някои ще кажат, че работодателя няма да иска да подпише... Ами тогава не почвайте при него! Защото е по-добре всеки да си знае и изпълнява задълженията(поети в писмен вид), отколкото да се зарязва камиона с товара някъде из Европата. И тук е момента да помоля Админа: Да отворим нова тема - Допълнително споразумение с работодателя. В тази тема да коментираме какво трябва да искаме от работодателя в писмен вид. Това ще помогне на младите колеги, които нямат абсолютно никаква представа за нормативната уредба в нашия бранш и по този начин позволяват на некоректните работодатели да се е*ават с тях. А това в значителна степен срива авторитета на трудната ни професия.

admin

Решаваш и отваряш каквато тема прецениш, че е нужна.

Lorinser

Само да вмъкна, че записна заповед в България не значи нищо-абсолютно нищо, ни пред една съдебна инстанция, от личен опит ви го казвам. :)

Joro

Аз съм се прибирал от Букурещ , обаче шефа ми беше с мен  с неговия си камион. Беше преди 24 май и нямаше товари , от там на стоп до Русе и от  Русе до София  с  автобус . Всички разходи той си пое не съм дал една стотинка. Беше гадно само това че се влачехме на стоп и никой български колега не иска да спре да ни метне от  Jilava  на 10 км. Колегиалност просто.

Don_Bazilio

Жоре, що не си написа една табела "За BG"? Така като махаш, колегите са те помислили за мамалигар!

georgi87

Налагало се е ама не съм го правил за съжаление.Първия път беше като бачках в Дискордия и стана време за плащане,бях решил да го напълня на Кечкемет и да ида на Кискин да продам 1100л нафта и да го замина там но ме наплашиха колеги че ще имам проблеми с ТИМаджий та го закарах до София като го поиздойх във Враца.Втория път беше при предпоследната ми фирма Боянтранс за което още ме е яд защото се оказа че и договора ми е бил фалшив и ще ме фане да ме поразведе ако го бях оставил,но така е като съм тиква добре взех 3600долара навло трябваше да ида до Москва и от там да си фана самолета.

Joro

Написахме  на шайбата с големи букви даже , те се въртяха на другата страна ,,,  И накрая румънец ни метна !

grebeca1912

един комшия беше почнал в Пимка и в Испания на Valedolit или Burgos какво са го ядосали оставил камиона,и не ми го каза той,а баща му
вика:дядо ти къде е?
аз:из Европа.
той ми отговори:тоя моя син го ядосали и оставил камиона със стоката в Испания :D
много се беше притеснил човека да не му съдят детето което е на повече от 35
Бий за да те уважават

grebeca1912

Бий за да те уважават