• Welcome to Форум на българските шофьори.

Оставяне на камиона

Започната от admin, Вторник, 07 Февруари, 2012, 23:29:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

imter

Колега BigRig,ти в коя държава живееш?Как ще постъпиш,ако след работа 2-3 месеца  не получиш нищо,а на всичкото отгоре през това време си харчил лични пари?И за капак да ми кажеш ,след подаване на сигнал към съответните органи нищо не се случи в продължение на 1 година,какво правим тогава?Дали ще мислиш така?

imter

abator

Цитат на: BigRig - Петък, 01 Юни, 2012, 20:02:09
Категорично съм на мнение , че камион не бива да се изоставя-не е професионално. Това ми прилича на дезертиране, а както повечето тук знаят, това е тежко провинение. Смятам, че диалога е по-добро решение, не обаче изнудването...

Изоставянето на шофьора и камиона без пари, които са необходими за храна, вода, гориво, пътни такси и т.н., за какво да го броим? Нима това е професионално?

abator

SEMPER

Хм, какво общо има анархизма тук ?

Аз съм анархист по убеждения, интересно ми е какво против имаш  ??? ???
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

dinko_ferrari

Со кротце,со благо да нема со кютек.В случая май тва е вярната формула или каквото повикало такова се обадило.А това че са те оставили на произвола на съдбата не е ли изоставяне.Що да се притеснявам за някого който се гаври с мен и с труда ми.Още повече че 99% от случаите когато зарежеш шофьор някъде(на принципа "абе все ще се оправи няма да умре") застрашаваш и семейството му.
Така, че докато законите (щото ги има не  е да ги няма) не започнат да се спазват и сме поставени в условията на джунгла и ответните мерки ще са дивашки.
В момента в който всичко започне да се спазава изобщо няма да се стига до такъв казус.

SEMPER

Има и по елегантни начини, вкарайте в сервиз дъргело на шефо  ;D ;D ;D 
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

dinko_ferrari

И така става semper на принципа -уж без да искам.

SEMPER

Е що без да искаш, където има яки баири, източи 15 литра антифриз, качи ги мераклийската, после и го долей, спукай 2 гуми от едната страна на моста, дай на плюс някъде на шасито и закъсай насред някоя кръстовище  ;D

Те после хората там си му знаят реда нататък.

И след третия такъв случай шефо като се събуди сутрин първата му работа ще е да звъни на всички шофери и да ги пита спали ли са добре  ;)

admin

Често пъти се питам дали тежкотоварния транспорт е трудна задача, или е трудно само на българските превозвачи? Някой от вас има ли наблюдения за "оставени" композиции от страна на французи, германци, италианци или англичани?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

SEMPER

Цитат на: admin - Събота, 02 Юни, 2012, 00:44:22
Често пъти се питам дали тежкотоварния транспорт е трудна задача, или е трудно само на българските превозвачи? Някой от вас има ли наблюдения за "оставени" композиции от страна на французи, германци, италианци или англичани?

Не, на тях пароците им влизат на час, и на датата са им в картата   ;D

dinko_ferrari

Според мен българина може да пренебрегне, че го гърбят с повече работа или,че отношението към него не е много нормално,но не може да преглътне да го е..ват с парите.Тогава откача и в яда си стига до невиждани висоти в опит да си го върне на чорбаджията.
А и в крайна сметка репликата "поне не съм валат" може би носи някакво морално утешение.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: BigRig - Петък, 01 Юни, 2012, 20:02:09
Категорично съм на мнение , че камион не бива да се изоставя-не е професионално. Това ми прилича на дезертиране, а както повечето тук знаят, това е тежко провинение. Смятам, че диалога е по-добро решение, не обаче изнудването. Предаваш техниката, ако се разберете - добре, ако не-има си компетентни органи. Ако искаме демокрация, права,уважение и т.н. трябва да си ги постигнем, но не с нецивилизовани методи!
Моля "анархистите" тук, първо да помислят и след това да започват да коментират!

Колега бих те помолил да прочетеш: « Отговор #38 -: Петък, 01 Юни, 2012, 10:53:37 », в темата по-горе.
     Накратко преди години и на мен ми обясняваха как имало начини (за съвсем друго). Да те попитам колко пъти ти се е случвало и как успя с ЦИВИЛИЗОВАНИ МЕТОДИ?

Предполагам ще бъдеш много учуден. Но в България, Съдебната система - НЕ РАБОТИ. Повече се гледа на престъпника да не му се нарушат правата, от колкото да има справедливост.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Tihomir78

Е аз бих се прибрал с камиона независимо дали има товар или не, ще си го изгравитирам едно хубаво ииииии имам много идеи , ама пак според зависи колко съм ядосан ;D

Huligan

Аз никога не съм оставял камион на пътя имало е моменти в който ми е идвало да си хвана пътя но не е това начина имах един колега карахме на двойка и вика аз го оставям тоя камион тука казах му да си взима багажа и да се маха и че аз на 3 крака ще го прибера ама ще го докарам до Бг и че за тези години не съм и няма да оставя камион на пътя.

kickerlike

Аз съм оставял камион в Атина август месец за 8 дена.Нямаше товар  прибрах се с колега и така се върнах.Ест. Шефчето знаеше

Бриги Магнито

Цитат на: kickerlike - Четвъртък, 30 Август, 2012, 15:15:34
Аз съм оставял камион в Атина август месец за 8 дена.Нямаше товар  прибрах се с колега и така се върнах.Ест. Шефчето знаеше
Баце на туй у наше село му викат паркиране ,е верно по далеч от обичайното место,ма оставяне мислим си е друго .Естествено при оставяне шефчето пак мое да знае,че дръгело му е заебан ,ма тва са подробности.

Бриги Магнито