• Welcome to Форум на българските шофьори.

Оставяне на камиона

Започната от admin, Вторник, 07 Февруари, 2012, 23:29:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

O4ilatia

На това ли му казваше някой от колегите "Румънско напускане" ?

O4ilatia

Trucker_Boy

Още един случай :
*Снимката е от интернет.

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

SEMPER

Хааааааааахаха , ако е било пълно фригото на какво ли ще мирише наоколо.

Обаче хубавия дъргел, и тотално разкостен пак си е красив на фотото
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

abator

Поне от снимката е видно в коя фирма да не почваме работа.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: abator - Петък, 11 Май, 2012, 01:27:18
Поне от снимката е видно в коя фирма да не почваме работа.

Има лепенка на Унгария. Не съм чул, за българи да има предложения.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

bad_kras

>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

Rammbon

На последната снимка ...
подготвили са камиона, собственика му да монтира новите гуми и да си го откара.
Но все пак, некоректно е да се изоставя камиона, въпреки , че  не си си взел заплатата. Последствията могат да са заробващи и едва ли ще се размине  с едно 1-3 хилки, да речем колкото е заплатата.  Според адвоката на фирмата собственик, може да се наложи да се плати и това, което другите са окрали :(

georgi87

Най-коректно е да се бачка за без пари даже още по-хубаво е да даваме на всеки курс по некой лев на чорбаджиите понеже са ни удостоили с честта да им караме дръгелите и да ги пазим с дни по паркингите докато чакаме пари или наряд.

МИНКО ИЛЧЕВ

Най-коректно е, да си дават мненията хора стигали до такава дилема. Като се остави камиона, собственика със сигурност има по-големи загуби, от колкото да плати заплата. Лошото е, че работника едва ли ще вземе парите по този начин.

Ще дам пример: Преди около 12 години, бившата ми спря да дава дъщеря ми да я виждам (понеже я търсех и давах пари!). Някой като почнеше да ми обяснява как ставало, как мога да си търся правата... След въпроса, колко пъти ти се е случвало нещо подобно. Ъ - а - ъ, ами то така пише. Две години денонощно мисля за това, понеже сигурно съм малоумен, не мога да намеря начин (начин има, но не е с добро). Добре, че си ти да намериш решение за 2 секунди!

Лош вариант е. Разбираемо е, ако ти е кипнало много. Иска ти се поне малко възмездие.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

georgi87

Най-добре е да ми не даваш наклон на едно нещо мога да си давам мнение по каквито аз си искам теми в този форум.

pumix

Цитат на: georgi87 - Петък, 01 Юни, 2012, 11:04:14
Най-добре е да ми не даваш наклон на едно нещо мога да си давам мнение по каквито аз си искам теми в този форум.
Съгласен съм с тебе.Кво ме брига,че чорбаджията ще плати големи загуби.Да си дава заплатите редовно и няма да му се налага да плаща големи загуби.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

georgi87

Цитат на: pumix - Петък, 01 Юни, 2012, 11:09:05
Съгласен съм с тебе.Кво ме брига,че чорбаджията ще плати големи загуби.Да си дава заплатите редовно и няма да му се налага да плаща големи загуби.
Най-после да се яви един истински шофьор който е на страната на шофьорите.За разлика от други хора които пишат тука.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: georgi87 - Петък, 01 Юни, 2012, 11:04:14

За мен ли е това? Ако беше за теб, нямаше да е така двусмислено като твоята!

По-скоро беше в твоя подкрепа, но щом предпочиташ така.

Май и двамата не сте чели всичко. Явно има нужда от тълкуване, като Регламента. Ще чакам, одобрението на "истинските" шофьори. То (одобрението), ще ми дава заплата.

abator

Това, че камиона е обран не означава, че го е извършил шофьора. Нормално е като не си получаваш заплатата да искаш да напуснеш. Като виждаш, че и да пуснеш предизвестие пак няма да ти платят, няма смисъл да продължаваш работа. Е, трябва ли да стоя и да пазя камиона на чорбаджията докато намери нов шофьор? Мнението мие, че чорбаджията трябва да докаже, че кражбата е извършена от шофьора, а не да се хвърлят някакви голи обвинения. Всеки е невинен до доказване на противното!

BigRig

Категорично съм на мнение , че камион не бива да се изоставя-не е професионално. Това ми прилича на дезертиране, а както повечето тук знаят, това е тежко провинение. Смятам, че диалога е по-добро решение, не обаче изнудването. Предаваш техниката, ако се разберете - добре, ако не-има си компетентни органи. Ако искаме демокрация, права,уважение и т.н. трябва да си ги постигнем, но не с нецивилизовани методи!
Моля "анархистите" тук, първо да помислят и след това да започват да коментират!

BigRig