• Welcome to Форум на българските шофьори.

Маневриране на хенгер с ремарке

Започната от imter, Понеделник, 14 Февруари, 2011, 19:26:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Volvo FH16 700

Проблема е че ме мързи да уча,и другото е че камионите ме влекат и искам да карам ;D

Volvo FH16 700

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

imter

Цитат на: loshdancho - Понеделник, 28 Март, 2011, 19:43:25

65 КМ. на заден .....
Това се казва истински майстор и професионалист от всякъде :)

Volvo FH16 700

Наистина,като гледам колко точки на пречупване има,и щом успява да го вкара в пътя е истински майстор,на мен би ми било дори влекач да карам правилно назад

admin

Наистина истински майстор и професионалист!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Още за горските неволи и въпреки това и по темата .

Volvo FH16 700

Значи,без да се правя на голям специалист, искам да кажа какво мисля че можеше да се направи на второто клипче- доколкото може да се види с какво пространство разполага, мисля че то бе достатъчно за обратен завой макар и с повече от една маневра, поне на мен така ми се вижда от тази гледна точка, и съдейки по това колко е гъвкава композията с тези няколко точки на пречупване. Чакам вашите мнения по този въпрос. Мисля че дискусията е интересна, не само за това клипче но и като цяло за маневрирането, чакам мненията на вас, професионалните шофьори, и особено на тези които често се сблъскват с такива обстоятелства. Трактористе,ти караш такъв тип ремарке,как се справяш Ти :)

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Баце не знам откъде черпиш информация,но да те светна ,като начало не карам такова ремарке,то не че е важно де,второ не може да направи обратен завой ма никакъв шанс още повече ,че с този модел ремаркенце имаш право на не повече от 1-2 маневри по-така назад след тях си е жива мъка,по голям шанс да направи обратен завой има влекач с полуремарке на такова разстояние или тъй нареченото въртене на пета.Това е мойто мнение.Относно маневрите по принцип как викат ората ,,важим,,  ;) не съм майсторче ма ,,важим,,

Volvo FH16 700

Не знам, това е моето мнение, мен ми се вижда достатъчно за да обърне. А можеш ли да ми намериш клипчета с това т.н. въртене на пета, щото не знам как да го търся в Youtube, на български не намирам нищо, а на английски въобще си нямам на идея как е. Но ще ми е интересно да видя за какво става на въпрос.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Eто ти клипчета.

а ето ти и същата маневра с хенгер

А ти сега кажи кое по-лесно прави обратен завой.?

Относно мястото ето ти жокер колко ленти са нужни за обратен завой.

П.П. Забравих,че съм в сайт на шофери та да уточна ,чистото въртене на пета е само когато камиона се движи напред без да връща назад,нещо подобно на последното клипче,но по остро завиване.Чисто въртене на пета не можах да открия ,сори.Всъщност открих,но още малко по остро завиване му трябва за да е баш. ;)

dino412

Те тия са баш мойстори.След 18г и над 900 000км с хенгер из всякакви дупки и сокаци смело може да кажа, че им свалям шапка на тия колеги.

Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Joro

Аз в Швеция и жени съм виждал как връщат 25 метровите им композиций и  гледам като прецицало теле  :D

godji

Ще ги призная и аз ако направят същото на дясно огледало ! Когато виждаш ремаркето и колесара през левия прозорец и баба знае  ;)
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Баце на едното клипче пича е по-бос и от мене чак слиза да гледа да не омае нещо ,аз поне имам сърце и давам смело ако омаам омаам. :( :( :( :(

godji

И аз така , но миналата седмица купувах огледало за Пежо Партнер  :D Минах на 5 пръста от него с ремаркето , ама де да го знам че такова голямо огледало му сложили на тоя варел  :(
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

godji