• Welcome to Форум на българските шофьори.

Маневриране на хенгер с ремарке

Започната от imter, Понеделник, 14 Февруари, 2011, 19:26:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

imter

imter

LZ2STA

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Понеделник, 14 Февруари, 2011, 22:00:37
Баце и да не е с буге пак е по проходим  ;)

Доказано е колега.Мноо се съмнявам дори съм убеден че не си точно ТРАКТОРИСТ и то НЕ и НЕКАДЪРЕН ;)

Bulgarian truck driver

Колеги преди карах само гондоли.От четири години дърпам 8 тонно българско самосвално ремарке.В началото беше ужас,но с времето свикнах.Сам се научих да го карам назад.ТКЗСта,складове и други малки стари хамбарчета.Дане казвам голяма дума няма място кадето да него вкарам.Колега просто иска практика и упоритос.Но не мога да обясня как го правя.И аз не ставам за инструктор.УСПЕХ

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: Bulgarian truck driver - Събота, 26 Февруари, 2011, 16:42:11
Колеги преди карах само гондоли.От четири години дърпам 8 тонно българско самосвално ремарке.В началото беше ужас,но с времето свикнах.Сам се научих да го карам назад.ТКЗСта,складове и други малки стари хамбарчета.Дане казвам голяма дума няма място кадето да него вкарам.Колега просто иска практика и упоритос.Но не мога да обясня как го правя.И аз не ставам за инструктор.УСПЕХ
Отговора си е много прост на въпросните ремаркета няма строго определение на къде да въртиш и накъде ще завие,всеки път е взависимост от разположението влекач -ремарке.
При прицепа е по-лесно там си е ясно всичко  ;)
А сега да ви питам,кое от ремаркетата тъй наречения хенгер  или  полуремарке е по-лесно за сецане  :D :D :D :D ;) ;) ;) ;) :D :D :D :D

pesho-volvo fh

Колеги, като шофьор ще кажа, че никак не е трудно, само трябва да си запознат с тези работи и готово.  :) :) ;)

4 - е цифра, ч - е буква

imter

Установих,че е точно въпрос на опит и дадени ситуаций :),с всеки изминал път по-малко пот течеше от мен при паркиране ;D ;D ;D.За съжаление на колегата му свърши отпуската и не се знае кога пак ще карам такъв камион,още веднъж  БЛАГОДАРЯ  на всички за съветите ;).

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: pesho-volvo fh - Четвъртък, 03 Март, 2011, 20:43:55
колеги като шофьор ще кажа 4е никък не е трудно само трябва да си запознат с тези работи и готово  :) :) ;)
:D :D :D :) Мислиш ли,че само знанието е тънкия момент
Аз по бих заложил на едно чувство нарича се ,,усет, ;) ;) ;) ;)

Volvo FH16 700

Здравейте,нов съм тук,на 23 съм почти,и все още нямам C категория,но съм много по камионите.видях тази тема и прочетох доста,и мен също винаги ме е затруднявало да карам назад такъв тип камион,макар че съм го практикувал само на симулатор на компютъра ;D иначе с прицепите по се справям и има едни хенгери дето осите на ремаркето са разположени по друг начин,те са ми най-лесни за управление назад.става дума за ето това

ще ми е приятно да черпя опит от дългогодишни шофьори каквито разбрах че има тук,за да мога когато изкарам категорията да знам че със сигурност мога да карам и няма да представлявам опасност за движението

bo4a

Цитат на: Volvo FH16 700 - Петък, 18 Март, 2011, 15:59:24
Здравейте,нов съм тук,на 23 съм почти,и все още нямам C категория,но съм много по камионите.видях тази тема и прочетох доста,и мен също винаги ме е затруднявало да карам назад такъв тип камион,макар че съм го практикувал само на симулатор на компютъра ;D иначе с прицепите по се справям и има едни хенгери дето осите на ремаркето са разположени по друг начин,те са ми най-лесни за управление назад.става дума за ето това
ще ми е приятно да черпя опит от дългогодишни шофьори каквито разбрах че има тук,за да мога когато изкарам категорията да знам че със сигурност мога да карам и няма да представлявам опасност за движението

Колега не искам да те засегна но на симулатора ,не е като на волана. Като седеш ще видиш. особенно по терминалите като почнат да ти подвикват

Volvo FH16 700

Цитат на: bo4a - Петък, 18 Март, 2011, 18:18:22Колега не искам да те засегна но на симулатора ,не е като на волана. Като седеш ще видиш. особенно по терминалите като почнат да ти подвикват
Да се засягам ли,за какво,знам че го казваш за добро.и аз мисля че на симулатора е едно а на пътя или на терминала или на рампата,или на каквото и да е е друго.лично аз един единствен път съм се возил на голям камион,говоря за любимата си марка Volvo,моделът FH12 420,возил съм се около 200 метра,беше влекач с полуремарке.ама само като се качих и като видях колко е високо и изведнъж усетих разликата между малко камионче,и огромен тежкотоварен автомобил.тогава бях като пътник,и на шофьора му се наложи да даде малко назад и като тръгна бавничко и като погледнах аз в огледалото и си казах "мале,тоя как го кара това нещо,то огромно бе" :o а той го караше право назад без да кривне дори малко,и имах чувството че камиуона и полуремаркето са едно цяло а не две отделни неща.,иначе аз съм карал малки камиончета-Mercedes 809D и Mercedes 1114,знаете какво представляват,дори нямат тегличи.Но ги карах само колкото да ги наместя за товарене в цеха дето бачках.Но пък този 1114 имаше малко по-така дългичка задница,всмисъл растоянието от задната ос до края на фургона беше къъъм...2 и нещо метра,и знаете как стръчи и на завоите може да удариш нещо,и много внимавах и оттам се научих да гледам много в огледалата и дори вече колата карам назад на огледала вместо да гледам назад през задното стъкло.Та,общо взето това е опитът ми с камиони,почти никакъв но имам огромно желание да стана опитен шофьор,и се надявам от колегите тук да се науча,също така пожелавам и на колегата който стартира темата да стане майстор на хенгерите,както онзи горския от първото клипче което НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ даде,онзи дето сгъна Actros-а с ремаркето на две,бих искал и аз да съм толкова добър в това

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Volvo FH16 700 ще бъдеш баце човек като има желание постига всичко  ;)

Volvo FH16 700

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Събота, 19 Март, 2011, 21:54:30
Volvo FH16 700 ще бъдеш баце човек като има желание постига всичко  ;)
Знам бате,и имам огромно желание и мерак,и се надявам час по-скоро да ми се отвори финансова възможност да изкарам поне C,пък E-то когато стане,ама трябва да побързам щото психото ми го издадоха и за C ама важи 3 години ама то вече половината време му мина ;D (изкарах психото щото исках да се пробвам като бакшиш,и карах малко с баща си фамилното такси :) ).а като става дума за баща ми,той наскоро седна да кара камион,в едно ТКЗС една Scania 113H 360,ама то старо бе,вече втора седмица се води като работник в тая фирма,но като цяло само първата седмица караше,а сега нямагориво за камионите и затова си кара само таксито.то няма ден откакто е седнал да кара в който да не му е свършило горивото по пътя :-\ а последния ден за капак и нещо по спирачната система се развалило,въздуха на спирачките падал бързо и на някъв баир едвам я удържал.от 7-8 години има C+E но като цяло практиката му започна едва сега в тази фирма,преди това не е карал камион.тая събота се надявам случайно да го извикат за да мога и аз да отида веднъж да видя какво е,а и кога беше то когато се качих на голям камион за първи и единствен досега път,беше преди 2 години.искам да си го припомня усещането.Тая Сканийка е прицеп,надявам се някой път да се повозя,а защо не и да покарам хенгер
P.S. извинявам се ако с този коментар съм направил спам в темата но не знаех къде да се похваля а исках да го направя)

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

:D Относно спама баце и аз трябва бая да се извинявам  ;)
относно съботата а дано,а за хенгера не бой са няма да избега рано или късно ще го подкараш
Един съвет не бързай споки всеко нещо с времето си и ще видиш как ще се нареди работата  ;) ;)

Bulgarian truck driver

Цитат на: Volvo FH16 700 - Петък, 18 Март, 2011, 15:59:24

Не се занимавай с глупости.Камиони за какво са ти?Иди да учиш,много по добре ще си.

Bulgarian truck driver