• Welcome to Форум на българските шофьори.

Новият "МАЗ" който прилича на МАК

Започната от VOLVO 480, Събота, 24 Март, 2012, 01:43:03

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kanonir

Този "МАЗ" да не би да е за милиционери -този от снимката даже и фуражката не си е свалил преди да се качи в камиона.
Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!

kanonir

Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!

DeDo Vi

Цитат на: SEMPER - Понеделник, 24 Декември, 2012, 02:06:34
Данчо, на картинка важи. Ама имам някои резерви. ;D ;D

На картинка и това мяза на автомобил, само дето като го наближиш на живо, и хеле като пък го покараш... те блъсва яко в главата руската инжинерна мисъл. :-\

Семпер, ти па кога си карал Лада-Калина та говориш, ти само на картинка си я виждал май, щом пишеш такива глупости. Мога да ти кажа че Лада-Калина и Лада-Приора са си много добри автомобили и пи нищо не отстъпват на много западни и азиатски марки, след като издържат на екстремнните условия и идиотското шофиране в матушка русия значи са добри. Дори автопарка на руската полиция е изключително Лада-Приора, говорих с едни ченгета там и те ми казаха че двигателите са 150 коня и нямат нищо общо с добре познатият ни ладов двигател. За съвременното руско автомобилостроене има да се говори много, повечето от вас не са наясно изобщо за какво иде реч.

DeDo Vi

Zepp44

Съгласен съм с Дедо понеже в Минск е пълно с такива виждал см много , но все пак е Лада... .....

DeDo Vi

В регионе сформирован кластер производства автомобилей и автокомпонентов. Калужский автокластер — это 3 крупных автопроизводителя: «Фольксваген Груп Рус», «Вольво Восток», «Пежо-Ситроен-Митсубиши-Авто Рус», и производители автокомпонентов.

* ЗАО «Магна Технопласт» (Канада-Австрия)- производство бамперов, передних модулей
   * ООО «ЯПП Рус Автомобильные системы» (Китай) — производство топливных пластиковых баков
   * ООО «Бентелер Аутомотив» (Германия)- производство деталей подвески,
   * ООО «Вистеон Рус»(Испания) — производство деталей интерьера,
   * ООО «Меркатор Холдинг» — производство навесного оборудования для грузовых автомобилей,
   * ООО «Гестамп — Северсталь Калуга» (Россия-Испания) — производство элементов кузова,
   * ООО «ХП Пельцер Рус» (Германия) — производство шумоизоляции,
   * ООО «Северсталь — Гонварри — Калуга» (Россия-Испания) — сервисный металлоцентр,
   * ООО «Лир» (США) — производство сидений
   * ЗАО «Бецема» (Россия) — производство навесного оборудования для грузовых автомобилей
   * ООО «Фуяо Стекло Рус» (Китай) — производство автомобильного стекла,
   * ООО «HT&L Fitting Rus» (Италия) — сборка автомобильных колес,
   * ООО «Шердель Калуга»(Германия)- производство каркасов сидений,
   * ООО «ФУКС ОЙЛ» (Германия) — производство смазочных материалов,
   * ООО «Фауресия Аутомотив» (Франция) — производство выхлопных систем,
   * ООО «Бозал» (Бельгия) — производство выхлопных систем
   * ООО «Тайкиша (Р)» (Япония-Франция) — поставка покрасочного оборудования для ОЕМ-производителей
   * ООО «Континентал Аутомотив Системс Рус» (Германия)- производство контроллеров автомобиля
   * ООО «Континентал Калуга» (Германия) — производство шин
   * ООО «Рюккер» (Германия) — консалтинговые услуги
Ето за какво става на въпрос, не си мислете че в момента в Русия се произвеждат само лади. В момента в Русия се произвеждат всички модели и марки западни автомобили. Само в гр.Калуга и калужка област има 6 или 7 голями завода които произвеждат автомобили западни и азиатски марки.
От няколко години в Русия не се внасят западни автомобили, те си ги произвеждат в Русия. Чичко Путин, им казал на западняците "ако искате да си продавате автомобилите в Русия, ще ги произвеждате в Русия, земя има строете заводи и обучавайте руснаци да правят фолксвагени" и вече няколко години заводите на Фолксваген, Волво, Рено Митсубиши и доста други са в Русия. Така, че руснаците са светлинни години пред нас в това отношение. Преди да критикувате се замислете ние българите какви и колко автомобила произвеждаме. Аз лично съм виждал колко заводи има само в Калужка област, в цяля България нама тлкова заводи.
Не напразно на Калуга и викат Руският Детроит.

dino412

Цитат на: kanonir - Понеделник, 24 Декември, 2012, 07:34:31
Този "МАЗ" да не би да е за милиционери -този от снимката даже и фуражката не си е свалил преди да се качи в камиона.
Проверява му шайбата и стикера на тахото.

http://carlifeblog.ru/2011/08/18/maz-6440-belorusskij-amerikanec/
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

rider777

Мога да се закълна, че в Света няма по-уникален двигател от ЯМЗ, пали на половин оборот на -50градуса,,, 87ма година в ДАПа зимата гледах да съм първи в гаража и да изляза преди да са дошли другите, че ми беше писнало да ги дърпам всяка сутрин,,,,а някой карал ли е ИФА да разкаже за немската инженерна мисъл  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

driver1

Цитат на: rider777 - Неделя, 13 Януари, 2013, 00:10:19
Мога да се закълна, че в Света няма по-уникален двигател от ЯМЗ, пали на половин оборот на -50градуса,,, 87ма година в ДАПа зимата гледах да съм първи в гаража и да изляза преди да са дошли другите, че ми беше писнало да ги дърпам всяка сутрин,,,,а някой карал ли е ИФА да разкаже за немската инженерна мисъл  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Потвърждавам, абсолютно вярно е това. Карал съм триосен МАЗ с осемцилиндров КРАЗов двигател и наистина пали от четвърт и в най-големия студ. Вярно и това, че в началото са едни кръгчета, колелца от ауспуха, а като припали на 1-2 цилиндъра бълва гъст бял дим докато позагрее, но е безотказен.

матадора

Цитат на: driver1 - Неделя, 13 Януари, 2013, 00:28:09

Потвърждавам, абсолютно вярно е това. Карал съм триосен МАЗ с осемцилиндров КРАЗов двигател и наистина пали от четвърт и в най-големия студ. Вярно и това, че в началото са едни кръгчета, колелца от ауспуха, а като припали на 1-2 цилиндъра бълва гъст бял дим докато позагрее, но е безотказен.
А мой колега от Кюстендил,който е имал Маз влекач,ми е разказвал история на границата ни с Македония,при Петрич.Бутнали го да запали,но не бил набрал достатъчно вятър,за да спре.И камионът преминал през бариерите,подпрял се в насрещната стена,и си бръмчал,и си бръмчал,без да угасне.
Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

rider777

Въздух му е трябвало само колкото да натисне съединителя а ръчната е на кардана и ако е била в ред е нямало това да се случи,,,,ЯМЗ сами си подават газ когато усетят натоварване,,,,,, абе уникален двигател.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

American

Цитат на: dino412 - Събота, 12 Януари, 2013, 23:41:30
В Европе данный тягач не может быть допущен к эксплуатации из-за ограничения на длину автопоезда в 16,5 метров, а у новинки МАЗа она составляет 18,45 метров.

А в Русия колко е ограничението за дължина ?
smoking gun

ivopifeca

И аз съм чувал,че Мазовете и Кразовете,палят веднага дори при екстремни студове,но мисля,че и Мерцедес от така наречените "Каски"е безотказен :)

loshdancho

Аз пък съм чувал, че на " Новият Маз, който прилича на Маck" двигателя е EURO4.....  :D :D
Та искам да чуя какво общо има този мотор с ЯМЗ 236(238) С  EURO4 ::) Щото си помислих като ви чета, че и на новият Маз слагат старият мотор

А ето как пали...

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

ivopifeca

loshdancho

Това с чука да го малтнеш и май ще запали....
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

ivopifeca

ААА то,след като си подкарал такъв камион,чукове и тем подобни са задължителни...

ivopifeca