• Welcome to Форум на българските шофьори.

Смяна на гуми на път

Започната от Rammbon, Събота, 05 Май, 2012, 18:27:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kron

От старите шофьори още знам винаги на гайките слагай масалце не на резбата а на камбанката.На новите камиони гайките се стягат на 70килограма или само с оригиналните щанги и когато сложиш и масло и след 2 години да я сваляш е развиваш с лекота.Но както забелязвам практиката гумаджиите стягат колкото може с пистолета пак ходи развивай после,пак има и колеги които се оливат с тези тръби по 1,5-2метра не е нужно стегни с щангите после провери пак нека се развият да отидат в дерето ;D

kron

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Boroman21 - Четвъртък, 19 Юли, 2012, 20:28:41
Какви са тия 120 кинта бре , аз съм го взел за 60лева и все още няма проблеми .Е материала дето е направено законтрващото  ухо е много калпав и се счупи на 3тия болт но след като го заварих е бетон работата.

Тези 60 лева, не са ли, съмнително малко? С пластмасови зъбни колела, би бил и 30, но за колко?

Цитат на: milenj - Събота, 05 Май, 2012, 20:36:11
Велико Търново над КАТ има склад на едро за инструменти.Цена на редуктора 76лв(руски).

Колега ми беше отговорил, за подобен въпрос, за такъв руски. Не съм си взимал, преди бях на асистенство, сега имам служебен.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Tihomir78

Цитат на: kron - Четвъртък, 19 Юли, 2012, 21:34:18
От старите шофьори още знам винаги на гайките слагай масалце не на резбата а на камбанката.На новите камиони гайките се стягат на 70килограма или само с оригиналните щанги и когато сложиш и масло и след 2 години да я сваляш е развиваш с лекота.Но както забелязвам практиката гумаджиите стягат колкото може с пистолета пак ходи развивай после,пак има и колеги които се оливат с тези тръби по 1,5-2метра не е нужно стегни с щангите после провери пак нека се развият да отидат в дерето ;D
+1 точно така се прави,особено за единична гума даже не се налага да притягаш втори път. Ама аз ти бях казвал как ме прекараха с пистолета и после големия филм с големите тръби :D:D:D:D

Преди шефа искаше да ми продаде такъв редуктор за 45 кинта, ама не знам дали това не е била цената на едро. Така или иначе после си издействах един служебен  ;)

kron

Беспорен факт има си файда да имаш такъв ключ ;D ;)

Станимир

Здравейте, аз си го купих от Илиенци за 50 лв.Досега 5 пъти съм го използвал и нямам проблеми.

Rammbon

Балончета ...

Tihomir78

Цитат на: Rammbon - Понеделник, 30 Юли, 2012, 05:13:12
Балончета ...
Красота, мен направо на друго ми приличат  ;D ;D ;D

dimich87

От какъв зор се е надула точно така?

DeDo Vi

Цитат на: Rammbon - Понеделник, 30 Юли, 2012, 05:13:12
Балончета ...
Мда, на женски гърди приличат. Иначе язък за гумето види ми се да има бая грайфер. Доста пробег отиде зян май.

stoil nedev

Цитат на: dimich87 - Вторник, 31 Юли, 2012, 13:35:14
От какъв зор се е надула точно така?
Много е просто. Стояла е на склад а след това и на слънце много време. И въпреки че е от най-добрата марка все пак е дала дефект. Предизвикан обаче!!!
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

stoil nedev

Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов