• Welcome to Форум на българските шофьори.

Работа за шофьор без стаж C+E

Започната от A_Vangelov, Понеделник, 28 Май, 2012, 19:03:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

georgi87

Нищо не търсят.Във всеки окръг а и тук ги пише фирмите ПУЦове които взимат куцо кьораво и сакато и пари не дават.Но тия дето търсят работа без опит явно търсят и пари.Е от сега мога да им кажа че такова животно в България нема което да те вземе с книжка на два Петъка па и пари да ти дава.То колеги с много стаж и опит като шофьори реват че им неплащат та кво остава за тия без опит.По мои наблюдения тука има съфорумници дето са носители на всички документи и са без стаж които се търсят работа  и се за тях нема.Според мене изобщо не търсят щом до сега никои от тях не се е оплакал в черния списък от някоя фирма.

Причина за редакция: Премахнати обидни изречения!!!

georgi87

A_Vangelov

peev като седиш в къщи то е ясно,че никои няма да дойде да те извика  то не бяха ходене по офиси,фирми то не бяха лъжи е има и такива които си ти казват без стаж не става кой има право на избор?Шофьор с 10 години стаж владеещ три езика :)Сега отново имам оферта към 25 този месец ще ходя към Пловдив.

Като си качиш обява в сайта не значи че седиш и чакаш някой да ти се обади и да те извика от леглото.

A_Vangelov

Rammbon

За да се натрупа стаж ще е най-лесно да е фирма от черните списъци тук от форума. Дори и да ти плащат по-малко или колкото да изкараш месеца със семейството си, поне ще трупаш стаж и опит. Аз като започвах на времето  не търсих 3 месеца заплатата, че шефа ми я даде после на веднъж и ме пита защо съм си я прибрал. Казах му , че за мен е по-важно стажа и опита , а ако ми даде и някой лев, ще е ОК. Аз лично попивах всичко от стария шофьор , все едно бях на училище. После след 6 месеца беше песен и знаех всико което ми е необходимо на път, шайби, бележки, джедай и КАТ, товарителници и пътни листи, колани , разтоварване и товарене и така ...

Mr.Balkanski

Цитат на: Rammbon - Вторник, 12 Юни, 2012, 21:51:31
За да се натрупа стаж ще е най-лесно да е фирма от черните списъци тук от форума. Дори и да ти плащат по-малко или колкото да изкараш месеца със семейството си, поне ще трупаш стаж и опит. Аз като започвах на времето  не търсих 3 месеца заплатата, че шефа ми я даде после на веднъж и ме пита защо съм си я прибрал. Казах му , че за мен е по-важно стажа и опита , а ако ми даде и някой лев, ще е ОК. Аз лично попивах всичко от стария шофьор , все едно бях на училище. После след 6 месеца беше песен и знаех всико което ми е необходимо на път, шайби, бележки, джедай и КАТ, товарителници и пътни листи, колани , разтоварване и товарене и така ...

Добра логика!
И аз май ше скачам в киреча. Ама още си подбирам от черния списък някоя по-сивичка фирма.
Не е лесно да си член в наши дни. Комшията ти е *ъз, колегите ти са т*шаци, а най-добрият ти приятел е *утка.

mladeg

ivopifeca

ковач

здравейте
останах без работа и сега търся работа като шофьор
нямам много стаж като такъв
някой да знае фирма където да наемат такива

venelin87

Добър ден и аз съм новобранец и пробвах в няколко фирми. Обаче без стаж не става колеги. Може ли, малко информация къде може да започнем. Благодаря предварително!

Добар
сам
нестава
каде

petkobelakov

Цитат на: A_Vangelov - Понеделник, 28 Май, 2012, 19:03:16
Здравейте!
Казвам се Ангел Вангелов, на 29 години съм, от Бургас. Търся си работа като шофьор - международни превози и имам всички необходими документи(без ADR). Работил съм като шофьор, но нямам стаж за C+E. Имам готовност за започване на работа веднага. Много е трудно за шофьорите без стаж като мене да си намерят работа и за това ако имате някаква информация или предложения,пишете.
Благодаря Ви предварително за отделеното внимание.
ако нямате стаж в ПИМК - Пловдив

bai Rum

Цитат на: A_Vangelov - Понеделник, 28 Май, 2012, 19:03:16
Здравейте!
Казвам се Ангел Вангелов, на 29 години съм, от Бургас. Търся си работа като шофьор - международни превози и имам всички необходими документи(без ADR). Работил съм като шофьор, но нямам стаж за C+E. Имам готовност за започване на работа веднага. Много е трудно за шофьорите без стаж като мене да си намерят работа и за това ако имате някаква информация или предложения,пишете.
Благодаря Ви предварително за отделеното внимание.
Здравейте казвам се Румен Русев и аз си търся работа като международен шьофьор и съм без стаж но въпросът ми е за фирма КРИПС 4 какво е мнението някой чувал ли е нещо за нея дали са коректни?

Rammbon

Колеги, повозете се на камион с ремарке поне 400км и попивайте всяко движение на водача, погледа към огледалата, каране по нагорнище и надолнище, завои в града . Това за начало. Ако след това возене имаш по малко самочувствие , че ще можеш да караш с ремарке/прицеп , отивай и си търси работа и лъжи, че си карал но малко на къси разтояния. Краката на лъжата са къси, но не винаги  ;D

ИванТ

Когато обстоятелствата се основават на устна договорка този вариант е приложим, но една проверка на трудовата книжка, ще докаже, че кандидатът не е бил шофьор.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Rammbon

Цитат на: ИванТ - Неделя, 09 Септември, 2012, 13:13:19
Когато обстоятелствата се основават на устна договорка този вариант е приложим, но една проверка на трудовата книжка, ще докаже, че кандидатът не е бил шофьор.
Във свяка фирма правилата на играта са различни както и вътрешния ред. Има фирми ако работиш нещо си, неможе да работиш допълнително в друга. Аз ще се дам за пример , работих в офис 3 години и не ми позволяваха да работя  дори на 1/2 бройка в друга. Затова бях на фиктивен договор във втората фирма и карах бус 3.5, после малко камионче, после и гондола. Сега съм вече само на една работа и усещам че паричните ми средствата недостигат. Та смисъла беше, че може да каже че е било така, работи в една си фирма примерно като " гробар " и през останалото време върти големия геврек с фиктивен договор.

Бриги Магнито

Цитат на: ИванТ - Неделя, 09 Септември, 2012, 13:13:19
Ванка ((сори ,че се обръщам така,но така ми дойде) на 35 лета съм от как съм изкласил имам 1г и половина в казармата и шест месеца горе-долу безработен през останалото време се съм ръбил едно или друго,та мисълта ми е ,че в трудовИтЕ ми книжки я имам 10 годинки трудов стаж я немам.
Това се дължи на оня момент някога ,когато ти казваха ше ти пуснем договор ма в понеделник,че са съм зает.
Тъй ,че гуспода работодателите гаранция поВнят игрите дет ги въртеха некогиш,та трудов стаж се доказва не с трудова книжка ,а с добра словесна рисунка.
Или с други думи искам да кажа,че ако поукрасиш работата и гусин работодателя ти фане дикиш,да знаиш трудово книжка не играе.
Аз лично съм излизал един дваж до Гърция и Румъния ,но не биха ме взели на обяви от сорта -търсисе се международен шофьор със стаж
Обаче вервай ми за тука у БГ на обяви примерно от сорта -търси се автобусен шофьор със стаж 5 г.-са ме лапнали като топъл леб,не че го имам тоя стаж,но мога да им го прожектирам и то цветно.

Сори,че спамим у темата,ма днеска с бацка се залафииме на тема трудов стаж и викам,чеки си излеем душата .
П.П. Не ме цовайте ,че съм спамнал ,ми цъкнете у лево под ника минуса(червената стрелкичка).

ИванТ

При (преди) постъпването на работа трудовият договор е абсолютно задължителен. Съвсем логично е това да не бъде постоянен, а изпитателен трудов договор. Той е с валидност до 6 месеца и през това време работодателят може да отстрани работника по всяко време, без предизвестие и без обещение (освен заработеното трудово възнаграждение), както и да не го поднови с постоянен след изтичането на срока (максимален срок: 6 месеца). Така, че не мога да разбера работодателите, които не желаят сключването на такъв договор, тъй като той е много изгоден за тях и не ги обвързва с работника изцяло, освен това наказанията са достатъчно респектиращи и този риск е напълно излишен.
Личният ми пример, когато започнах стартирах професионалното си развитие (склад за авточасти), е именно сключването на трудов договор с изпитателен срок. След няколко месеца сключихме с работодателя и постоянен договор, но дори и 1 час не съм работил без официален документ.
Съветвам също така, задължително да се изисква трудовата книжка от работодателя след постъпването на работа и проверката и в осигурителния институт. Това е документ, собственост на работника и му принадлежи.
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ИванТ