• Welcome to Форум на българските шофьори.

Работа в транспорта

Започната от skitnika62, Сряда, 11 Юли, 2012, 18:38:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

skitnika62

За първи път търся работа в България,и  съм учуден от форума.
Ако знаете една фирма да е коректна моля пишете ми.
Работил сам 18 години в чужбина и май пак трябва да заминавам , а искам да поработя и тук но с хора лоялни и дано ги намеря    ???

Не вярвам за 18 години са си забравил чак толкова българския,че да правиш по 2-3 правописни грешки на дума. Предполагам ползваш някакъв куц кирилизатор, огледай се за по сполучливи опции

skitnika62

BoBy_BoY

Цитат на: skitnika62 - Сряда, 11 Юли, 2012, 18:38:59
За първи път търся работа в България,и  съм учуден от форума.
Ако знаете една фирма да е коректна моля пишете ми.
Работил сам 18 години в чужбина и май пак трябва да заминавам , а искам да поработя и тук но с хора лоялни и дано ги намеря    ???

Не вярвам за 18 години са си забравил чак толкова българския,че да правиш по 2-3 правописни грешки на дума. Предполагам ползваш някакъв куц кирилизатор, огледай се за по сполучливи опции
Модератор, ами анкетката горе? Оня к'во  е ползвал?
...
dali ima niakoi da midade tova koeto iska edin 6ofior
коректнос с тахографа
педожно заплаштане
   Виж резултатите.
...

BoBy_BoY

SEMPER

BoBy_BoY, не съм черна нинджа, че да успея за секунди да реагирам

Докато си писал , съм я мислил анкетата  ;D

Скитника, по темата - ако имаш вариант докато си в България да не работиш изобщо е най добре.

Аз се позадържах сега около половин година тук, и правих опити да поработвам по малко - за периоди от 20-40 дена.

Всеки път ми се струваше че се подиграват с мен - както с заплащането, така и с отношението.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

BoBy_BoY

Цитат на: SEMPER - Сряда, 11 Юли, 2012, 20:41:46
BoBy_BoY, не съм черна нинджа, че да успея за секунди да реагирам

Докато си писал , съм я мислил анкетата  ;D

Скитника, по темата - ....

Голям бързак си! Ама си беше класика анкетката :D!
.........
  ,, И само една ,,нинджа", може да победи друга ,,нинджа" "!!!

driver1

"Много вожд, малко индианец!" - Много модератор, малко писател! :)

SEMPER

driver1 , ако беше успял да прочетеш "кирилизираната" публикация в оригинал, щеше да ахнеш
Пооправих я колкото мога, като гледах да запазя стилистиката.

От друга страна - не знам много или малко са писателите, но е факт, че от месеци не съм попадал на такава "творба", което за мен е добре

Да не си помисли автора на темата само, че имам нещо лично - просто в форума се държи да се пише относително грамотно. Никой няма да тръгне да се заяжда за сбъркана буква или пропусната запетая, но по няколко грешки в една дума - просто затруднява четенето.

А като влязат баш патроните - добре е да им е четливо всичко - зер да не губят време да се дзверят кой какво е писал (хеле пък по техен адрес) ;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

driver1

SEMPER, за информация само - успях да прочета и в оригинал написаното от колегата. От пръв повглед ставаше ясно, че не е на ти с кирилизатора, а не, че е писал неграмотно. Ама нейсе - щом си се потрудил да го коригираш, полезно е. Само не ми е ясно що никой от глобалните, световните, вселенските и квазикосмическите модератори, администратори и сек'ви други комуникатори не смеете и дума да кажете на всепризнати "авторитети", които се веят тук и редовно изнасилват българския език и търпението на хората с нормални разбирания за начините за споделяне на мисли по форумите? Лично аз почти спрях да пиша тук, а и като видя посредната изцепка умишлено написана по начин с който не е ясно какво се цели, преставам и да чета. Сигурен съм, че и с други е така, няколко пъти ми писаха, но на хората не им се разправя и подминават. Живи и здрави - модерирайте си, администрирайте си...

Бриги Магнито

Драйвер баце застарал съм се от седмица две да щадим българското писмо ,кат не пишем,ма те го от ден два овапцам тук там,сори за което.
Я мъцни от кво си възмутен да четнем баце.
Апропо и аз четнох оригинала и съм на твойто мнение,че някоя машинка за обългаряване на латинският български не се е представил със свето. ;)

SEMPER

Цитат на: Бриги Бичкията - Сряда, 11 Юли, 2012, 22:17:21

Апропо и аз четнох оригинала и съм на твойто мнение,че някоя машинка за обългаряване на латинският български не се е представил със свето. ;)

Всяка може да се представи добре, но зависи най вече от експириънса на задклавиатурното устройство да борави с нея.

То е ясно че темата ойде у ряката, и ще отиде нейде номерирана с дата, ама така и така се сбрахте двамата  пробвайте се разберете за ползването на диалекто у форумо.  ;D ;D ;D ;D

Бриги Магнито

Цитат на: SEMPER - Сряда, 11 Юли, 2012, 22:41:26
, ама така и така се сбрахте двамата  пробвайте се разберете за ползването на диалекто у форумо.  ;D ;D ;D ;D
Баце мислим да съм обадил мойто мнение за диалектите из нашенско и ако не съм,че го обадим са те тука баш.
Диалектите на един език са неговата гордост и красота ако някой се срамува от този факт му пожелавам да не ми чете простотиите,те тва е.

Язека съм горд ,че съм успел и съумел да прифанем от сите диалекти на моята Родина и държим да обадим,че ша са застараем те да не бъдат забравени. ;)

Драйвер мъцни де ти се обърнал корема от отврат де,интересно ми стана и са не моем да заспим от любопитство.

П.П.Ако некой ползва думата селянин кат обида,да му съобщим,че по-висшата форма на тази обида е див селянин(кат мен) ;)

BoBy_BoY

Цитат на: Бриги Бичкията - Сряда, 11 Юли, 2012, 22:53:10
...
П.П.Ако некой ползва думата селянин кат обида,да му съобщим,че по-висшата форма а тази обида е див селяи(кат мен) ;)
Даже да се включи и към ,,Нов BG тълковен термин", като ,,Вилидж мен" ???!
Като кьоркам колко думички са се ,,изпънали" :o...., чак езика  :P ще си прехапем!

SEMPER

Мен лично Бриги не ме дразни - даже понякога,когато му се получи опита за хумор му се радвам.
Е не винаги му се получава, ама нека си опитва. ;D ;D ;D

Диалектите наистина са богатство на езика. И си ги има не само в нашия, а в всичките лингвистики.

Варианта в Германия да чуеш Хох Дойч е само като си пуснеш новиините по телевизията.
Естествено писането на местните аборигени в една или друга степен е повлияно от местния диалект.

Който се намира в Англия - да каже как е там - убеден съм, че е същото ...

Driver1, за Испания имам впечатления само от Каталуня  там си мъцат само на "техненски"
Докато в Билбао ако им се явиш с литературен испански, даже може и леко на кръв да те гледат.

А аз ако ви говоря, на повечето ще ви се стори че "мьекам"  ;D , макар че не се усещам дали го правя.
Така че нека да не се правим на по католици от папата относно литературното ползване на езика.

П.С. Зимата изкарах почти месец в турбо шопландия - аха,аха да им проговоря по техному - и се прибрах овреме  ;D ;D ;D

Бриги Магнито

Опа как да не ми се получават бря,язека съм ги диплил с часове бре. ;)

Баце бем ли го,но в интерес на истината да си призная без бой не говоря ,както пиша,не че Не мога де или пък говоря бем ли го.
Аз не се впрегам кой как мъца,а кой какво мъца и кат изпростее поечко от бацко се силим да го надминем оно си немое отвътре ми иде . ;)

Споки де от утре вечер ловим постоянна релация и ще забравите за мойта особка.
Драйверо мое си чете и сит вече,ей ,скивате ли кви неща стават.

admin

Цитат на: BoBy_BoY - Сряда, 11 Юли, 2012, 20:36:16
Модератор, ами анкетката горе? Оня к'во  е ползвал?
...
dali ima niakoi da midade tova koeto iska edin 6ofior
коректнос с тахографа
педожно заплаштане
   Виж резултатите.
...

Крайно време е за раздел "Бисери". Този направо ще заеме едно от челните места по простотии. Мисля даже с това негово писание да отворя една тема с въпрос към работодателите и тя да се казва - "Бихте ли взели за шофьор човек, който пише по този начин"?

Цитат на: Бриги Бичкията - Сряда, 11 Юли, 2012, 23:28:30
Опа как да не ми се получават бря,язека съм ги диплил с часове бре. ;)

Баце бем ли го,но в интерес на истината да си призная без бой не говоря ,както пиша,не че Не мога де или пък говоря бем ли го.
Аз не се впрегам кой как мъца,а кой какво мъца и кат изпростее поечко от бацко се силим да го надминем оно си немое отвътре ми иде . ;)

Споки де от утре вечер ловим постоянна релация и ще забравите за мойта особка.
Драйверо мое си чете и сит вече,ей ,скивате ли кви неща стават.

Бриги, къде ще ходиш?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!