• Welcome to Форум на българските шофьори.

Каква кола ми е нужна

Започната от Бриги Магнито, Четвъртък, 26 Юли, 2012, 14:30:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Гена

Вземи си един Мерседес с по малко електроника 2,5тд-например и ще се родиш,дори и бензинов да е.

Гена

m_green

m_green

morskia86

Цитат на: m_green - Четвъртък, 26 Юли, 2012, 22:01:17
Ауди 200
То че е добро е добро, но е старичко.То по-добре да си кара 190-ката.

rider777

Бриги са, че ти разкажем една история брат. Сменил съм със сигурност доста повечко от стотина автомобила, верно повечето само ги докарвах от Австрия или Швейцария и се возя малко докат ги продам,,и Мерцедеси ли не щеш и Фолксвагени ли не щеш, но в един момент си купувам преди 7 години кола в която да си държа багажа, че ми се беше препълнил камиона без да имам никакъв афинитет към марката, та колата е AUDI B4, 1,9 TDI, съвсем нормално изглеждащ тогава за годините си автомобил ама като го подкарах и започнах да забравям кога за последно съм му сипвал нафтица, та от тогава до сега съм му сменил превантивно само ремъка и тампоните на носачите,,в Памплона миналата зима се направих на отворен и се наложи после нов десен носач  ;D ;D ;D ;D ;D ;D Та за таз кола за повече от 7 години не съм дал и 100 лева а само газ, харчи 4 на 100, което за мен си е супер икономично. Стабилна е за разлика от Поло и кво беше онва де думаха за него по-нагоре ;D ;D ;D ;D ;D
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Rammbon

Цитат на: Бриги Бичкията - Четвъртък, 26 Юли, 2012, 14:30:36Укета ,нещо ми бездействате ,та реших да Ви хвана да ме светнете каква бегачка да си взема?

За да се ориентирате по-лесно и да бъдете максимално обективни(малиииии кви слова редим) ще Ви мъцна,че:
1 Бацко е ергенче
2 Не пътувам надалеч с изключение на разходки до морето веднъж годишно(тва ако има пароци,естествено)
3 Мразим да подържам,та по възможност ще е арно бегачката да е дянлива
4 Много ще е добре гражданската и данъка и,да са приемливи

Та тва е в общи линии,плюнете по едно постче,ако Ви е тънко мастилото де,ако е служебно метнете по две. ;)

За ерген кола с 2 врати, мацките се заглеждат повече в такива коли и зависи от марката , сами влизат. Избери колата да има климатик, ABS, дискови спирачки, металик с красива лята джанта. От скоро се заглеждам и по едни коли от по 4-5000лв , а с по 20 екстри . Цената вече е доста паднала, но е кола от класа.
За тази примерно имаш 220 лв ГО и към 180 лв данък.

morskia86

Цитат на: rider777 - Четвъртък, 26 Юли, 2012, 22:49:03
Бриги са, че ти разкажем една история брат. Сменил съм със сигурност доста повечко от стотина автомобила, верно повечето само ги докарвах от Австрия или Швейцария и се возя малко докат ги продам,,и Мерцедеси ли не щеш и Фолксвагени ли не щеш, но в един момент си купувам преди 7 години кола в която да си държа багажа, че ми се беше препълнил камиона без да имам никакъв афинитет към марката, та колата е AUDI B4, 1,9 TDI, съвсем нормално изглеждащ тогава за годините си автомобил ама като го подкарах и започнах да забравям кога за последно съм му сипвал нафтица, та от тогава до сега съм му сменил превантивно само ремъка и тампоните на носачите,,в Памплона миналата зима се направих на отворен и се наложи после нов десен носач  ;D ;D ;D ;D ;D ;D Та за таз кола за повече от 7 години не съм дал и 100 лева а само газ, харчи 4 на 100, което за мен си е супер икономично. Стабилна е за разлика от Поло и кво беше онва де думаха за него по-нагоре ;D ;D ;D ;D ;D
Баце а качи малко разхода ;).

imter

Бате Иво,такова Ауди 1,9 тди,няма как да гори 4/100,виж 7-8/100 съм съгласен.На скоро имах Поло комби с този двигател и гореше 6-7/100 ;).

Rammbon

Цитат на: imter - Петък, 27 Юли, 2012, 12:50:17
Бате Иво,такова Ауди 1,9 тди,няма как да гори 4/100,виж 7-8/100 съм съгласен.На скоро имах Поло комби с този двигател и гореше 6-7/100 ;).
За разхода ... е много относително. Какво ще е състоянието на цялата кола, колко са надути гумите, някои карат и с 3 атм. Поло 1.9 ТД 2001г гори 4л извън града и 5.5л в града. Приятел има такова и карането е много. За В4 1.9 ТДи , сме сваляли разхода до 4.5 л ,но само извън града и в равнинната част на страната. Планинско скача до 6л.

Roshko

Цитат на: morskia86 - Петък, 27 Юли, 2012, 09:32:30
Баце а качи малко разхода ;).
Цитат на: imter - Петък, 27 Юли, 2012, 12:50:17

Не се чудете! С 60-70км/ч и по-малко от 4 че падне. А Поло да арчи 6-7 не знам кво требе да е задкормилното или състоянието на бричката...
Голф 3 с 1.9TDI 90 к.с, при пределно идиотски тест след покупка, само градско, климатик, газ-спирачка - замерване цял резервоар от пълен до пълен - резултат: кръгло 5, ни повече, ни по-малко. Кой ще да верва...
Аз съм ЗА всичко изброено дотук само дизел да е!!!

morskia86

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Петък, 27 Юли, 2012, 16:21:34
Не се чудете! С 60-70км/ч и по-малко от 4 че падне. А Поло да арчи 6-7 не знам кво требе да е задкормилното или състоянието на бричката...
Голф 3 с 1.9TDI 90 к.с, при пределно идиотски тест след покупка, само градско, климатик, газ-спирачка - замерване цял резервоар от пълен до пълен - резултат: кръгло 5, ни повече, ни по-малко. Кой ще да верва...
Аз съм ЗА всичко изброено дотук само дизел да е!!!
Карах същия Голф и градско при яко газ ми е стигал и до 9/100.

imter

Рошко,Полото беше в перфектно състояние,това ти го гарантирам,хората които го купиха,също могат да ти гарантират,средният му разход е между 5,5-7/100.А Ауди Б4 1,9 тди,може да гори под 6/100,само ако върви по инерция ;D ;D ;D.

valentin

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11342029984278139&f1=details
Ето една идея и от мен.Аз я имам от месец и нещо и съм много доволен.Данък за 6 месеца 13 лв.Разход и дават
извънградско 5-5,5 мойта още не съм я засичал. Абе само в японките е истината.

Roshko

Цитат на: imter - Петък, 27 Юли, 2012, 19:09:58
Рошко,Полото беше в перфектно състояние,това ти го гарантирам,хората които го купиха,също могат да ти гарантират,средният му разход е между 5,5-7/100.А Ауди Б4 1,9 тди,може да гори под 6/100,само ако върви по инерция ;D ;D ;D.

Аз също мога да ти гарантирам за моя бивш Голф, имам и свидетели. А ако искаш може да туриме някое левче на капака и да ти покажа как Аудито гори 4л/100км! ;)
И пак твърдя, че над 6 при спазване на ЗДП и ППЗДП е немислим и ненормален, освен ако не караш на ръчна спирачка с едно пале тухли у багажника и пак ще е под въпрос. Джетата 1.6ТД 75к.с едвам я докарвах, ама с гоуем зор до 6.8 София-Хасково-София с педал заварен за пода.

morskia86

За Голфа при извънградско може да падне на4/100,но В4 е с около 400 кила отгоре аре замислете се малко.
???

Roshko

Цитат на: morskia86 - Петък, 27 Юли, 2012, 21:28:05
За Голфа при извънградско може да падне на4/100,но В4 е с около 400 кила отгоре аре замислете се малко.
???

Изобщо не се замислям, сигурен съм! Не знам при Иво колко харчи, но знам, че с 60-70км/час ще падне и под 4, щом дори и BMW 324D шестак, може! ;)

Roshko