• Welcome to Форум на българските шофьори.

Кой какво е карал ?

Започната от loshdancho, Понеделник, 04 Април, 2011, 17:28:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

MIMO MS

На камион съм новобранка 2 години без малко Рено Премиум а преди това 10г автобус Кароса 732,734,735,Мерцедес 0405N ,Ман 202N

MIMO MS

МИНКО ИЛЧЕВ

Велосипеди, на 4 години ми подариха употребяван Школник, със ремъчни гуми(плътни, бандажни), после чисто нов такъв и по-късно по-голям размер. По-нататък Балканче. На около 17 години Балканче с три скорости и още се движи.

Мотори, учебен Че Зет и малко от масово разпространените. Малко повече Тула, триколка с товарна платформа.

Леки коли, Жигула, Москвич, Трабант, Ауди, Опел и Мерцедес.

Камиони, учебни ГАЗ и КАМАЗ.  По малко и съвсем малко DAF XF 85 и CF 85, Iveco, ЗИЛ, КРАЗ. От един курс, до няколко - Mercedes Actros, Scania R 500 и 114L. А най-много - Renault Magnum, MAN TGA - 440,460 и TGX - 440.

Автобуси, учебен Чавдар. Няколко дена BMC, съвсем малко Ikarus. Малко по международни линии, Neoplan. Седем години съчленен градски автобус, MAN SG 262.

Тролейбуси, ЗИУ, Ikarus и някакъв преправян автобус в завод Трамкар.

Мотокари, трактори, комбайни. Първото няколко месеца, другите само учебни. Не знам каква марка са.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

godech

Газка,Зил,Ифа,Шкода Европа,Скания,Волво и ми побеля главата и сега съм Пожарникар да си починем малко,кара ми се наи новият Акторс

Pepi Nikolov

Ох,освех двата учебни Мерцедеса-единия соло,а другия хенгер,нищо друго.Помагайте,закъсах за работа.Трябва ми стаж. :o

martin stanev

GAZ 53
MADARA
MB 1619,1624,1626,1628,1638,1735,1953,2433
MAN 18.343
VOLVO FH12
SCANIA 143H,124L
IVECO EURO STAR
DAF 3800,95,XF

kamion53

Аз пък не сам карал само Зис- 5 и Чепел,,след като станах шофьор.А забравих и Краз не сам карал. Почнах на газ-51.после -53.Зил -130,53,Шкода -Мадара,Европа,Берлиет,Волво-88,89,Ф-12.Скания,Рено-Магнум,Премиум,и от 7 год.карам Мерцедес.преди години сам карал Ман и Даф,но неги броя.  И да ви кажа-разбрал сам че колкото е по голяма фирмата в която работиш и са по нови камионите-парите са по-малко.кой както иска,така да го разбира.хаиде със здраве.                     

Wladislaw

Цитат на: kamion53 - Вторник, 10 Септември, 2013, 19:33:53
Аз пък не сам карал само Зис- 5 и Чепел,,след като станах шофьор.А забравих и Краз не сам карал. Почнах на газ-51.после -53.Зил -130,53,Шкода -Мадара,Европа,Берлиет,Волво-88,89,Ф-12.Скания,Рено-Магнум,Премиум,и от 7 год.карам Мерцедес.преди години сам карал Ман и Даф,но неги броя.  И да ви кажа-разбрал сам че колкото е по голяма фирмата в която работиш и са по нови камионите-парите са по-малко.кой както иска,така да го разбира.хаиде със здраве.                     
Правилно, до 7-10 камиона работата е добре, говорим за редовно заплащане и шефовете имат поне малък респект към шофьорите. Наблъскате ли се в една фирма със 100 камиона, не очаквайте някой да Ви брои за нещо. Лек път. :)

yyulii

Ами аз имах удоволствието да покарам този камион.Ами лично мнение че освен в кабината май нищо по конкретно не са направили.Пак го няма на байра! НО има други неща който може да ги оцени Един човек който е пристрастрен къмМБкамион.Иначе този е Е6 и е ДАДЕН на фирмата от МБ с всички възможни глезотии в кабината, но матрака е
Твърд, като казвам всички ,,, че все пак си е  кабина но е много добра от старата само не знам ка ще се държи печката на голям студ до 10 С е добре инеможах да пробвам охладителя защото си беше за печка.Камион с който си изкарваш прехраната и както съм казвал и преди "НЕ ВАЖНО КАКВО КАРАШ А КОЛКО ВЗИМАШ"
;D

НиколайК

Я да се разпиша тук.
БелАЗ,КрАЗ,КамАЗ,ЗиЛ,Шкода Европа,Волво Ф10,Мецедес 1520,809,Ивеко Стралис сега Скания 124-400.
пропуснал съм нещо ама..акъл.А и Даф 95, ATI и XF

zufahrer

Газ-53, Зил-555, Ифа В-50, Баркас, Белаз, Роман, Краз, Хеншел, Мадарка, Камаз, Волво (автобус), МБ 711, 1320, Блу Бърд, Ман, Актрос (самосвал), Волво ФМ 300.
На Краза му направих някои подобрения.................. ;D, едното достойно за патент  ;D.

Tasev

Kamaz 5511 и 6520 Еднакви дървета :-[
Форд(самосвал) още ме боли гърба :D
2бр щаери :-X
Ивеко Тракер 410 и 440,Стралис 440
ДАФ ЦФ430,480 и ХФ430
МБ 814,3243,4141,4146,1844
МАН 464 последният истински МАН
МАН ТГА 41.400 и 460
МАН ТГС 41.400 с чип(пак си е умрял)
Волво ФМ 400 с чип,FH 460
Скания 124L-400,164-480

3df

Карах С категория, като ученик 1977 на Газ 51. 80 часа кормуване.
После карах няколко различни автомобила.

Но......най незабравимото за мен е карането инцидентно в казармата на ракетен влекач. В поделението (строително) имахме един такъв 8х8 с ремарке - 24 м. общо. Карахме багерите на ремонт до г. Омуртаг.

От газ 51 - скочих на Булгар Рено 10 и след като старшината шофьор  в  поделението беше  пиян ме качиха на МАЗ 537.

Тзи звук от 12 цилиндров мотор  с над 500 коня е незабравим ...
Само с 3 скорости и двойно амбриране.
Такива машини вече няма. Бих си платил само да седна пак в него и да го запаля. Не да го карам само 5 минути да го чуя.

Zaron

И аз да се запиша:
-КРАЗ, Руското чудо
-ИФА
-Щаер
-Мерцедес, не ми харесват
-КАМАЗ, много як камион
-ДАФ, като няма друго става
-МАН, за мен един от най добрите камиони
-Скания,за кратко време,нямам голями впечатления
-Ивеко с двигател Магерус, добра машина
-Волво

Smouke

И аз да се разпиша като пресен в този форум :)
Мерцедес-914 и едно Атего не помня точно модела :)
Мерцедес-1114-1117
Волво FH16
Мерцедес-4141-4-осен самосвал след него 4144 пак самосвал
Ман-Тга 32/430 Скания 124/470 и сега Ман-Тга 35/480

redboy

Група, има вероятност да се кача на четири-осен самосвал,та бих искал да споделите някой съвет относно товарене,разтоварване и друго,което сметнете за необходимо. Знам,че при разтоварването камиона трябва да е на равно,а не да е наклонен на една страна,за да не се обърне. Ако има още такива тънкости моля да ги споделите. По принцип сега се дипломирах,завърших бакалавърска степен,но пуст мерак по тия камиони...

redboy