• Welcome to Форум на българските шофьори.

Питане за навигация

Започната от kickerlike, Неделя, 28 Октомври, 2012, 11:50:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kickerlike

Здравейте интересувам се от тези евтините навигации http://iskamgps.com/article/660/GPS-%D0%BD%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D0%BD-Fly-StaR-X10---7-HD надеждни ли са и мога ли да и инсталирам Гармин. Или ако някой знае с какъв софтуер са?
В момента съм с Гармин нуви 250 , но вече остаря и почна да гасне от време на време, а нов гармин го гледам , че струва доста.
Този курс тествам и навигация на телефона , ако знаете някоя карта за iPhone споделете.
Благодаря предварително

kickerlike

МИНКО ИЛЧЕВ

Какъв Гармин искаш да слагаш? Ако е за камион не съм чувал успешно да става, на други устройства освен техните си. Ако говориш за Гармина със софтуер за камион, наистина са необосновани скъпи. Инак като хардуер са много добри, натискаш реагира. Точно с 7 инчова си патих, поръчана по Интернет, от някъде без гаранция. Трудно възприемаше, много бързо съвсем сдаде багажа. Най-добре е, оттам където я купуваш да ти сложат навигация, едва ли ще е повече от 20 лв. Защото вероятността да имаш проблеми после не е малка и като са ти я продали комплект, можеш да претендираш. Аз вече не бих купил навигация без да я видя. Тази фирма е от Пловдив, нали?
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

bo4a

Аз си купих от София китайска за 150 лв с иго примо за камион и засега съм доволен.

loshdancho

Не можеш да инсталираш Гармин за камион на нищо друго освен на устройство гармин....Което обаче не става пак....
Работело под линукс..поне така ми казаха специалисти, още нямало хакнато и не се очаквало скоро да има.
Още една подробност, работело с карти на същите производители...ТОМТОМ, Навтек така,че си слагаш едно И-го примо, вече излязоха новите карти от 2012.Q2 и един камионски лиценз и си имаш перфектна навигация след малко настройки.
Е разбира се, че примото върви с ново устройство.
Ако купуваш, задължително с матов дисплей го вземи.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

admin

Купете си по един таблет с Андроид и си инсталирайте по избор над 10 програми за навигация, докато решите коя ви харесва най-много. Аз лично ползвам iGo и до момента нямам абсолютно никакви забележки. Имам за iGo-то и карти за камион, но все още не съм ги пробвал.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

lefterow

Има много хардуер и софтуер за навигация.Избора е Ваш.Може да се инсталира на лаптоп,на таблет и други варианти-което Ви устройва.

bo4a

Цитат на: admin - Неделя, 28 Октомври, 2012, 22:07:18
Купете си по един таблет с Андроид и си инсталирайте по избор над 10 програми за навигация, докато решите коя ви харесва най-много. Аз лично ползвам iGo и до момента нямам абсолютно никакви забележки. Имам за iGo-то и карти за камион, но все още не съм ги пробвал.

Таблета обаче май трябва да е с джи пи ес модул нали?

admin

Цитат на: bo4a - Понеделник, 29 Октомври, 2012, 19:46:17
Таблета обаче май трябва да е с джи пи ес модул нали?

Да, разбира се. Повечето таблети са с такъв модул, с изключение на евтините измислени модели, които не препоръчвам на никого.

route

Koлега  аз съм с това  http://iskamgps.com/article/967/Таблет-LEOS-GPS-Tab7-GPS--за-камион    ,картата е добра пробвах я 3 месеца  няма засечка.Доволен съм  а и можеш да си качваш каквито карти искаш  ама Гармина нестава за андроида.На всичкото отгоре успях да си счупя дисплея   смениха ми го срещу 60лв.Смятам  че таблет е по добре да се вземе ,хващаш и wifi по бензиностанциите  аз лично съм доволен от китайчето

kickerlike

Добре де тези андроид карти не са ли платени , не трябва ли да се хакне таблета. На iPhone-а имам навигон и сиджик платени версии но не мога да им се доверя че няма да ме закарат пред някой мост 3.50 примерно.Не ,че гармина не ме е карал

loshdancho

Софтуера за навигацията е едно и той си остава, Второто е камионският лиценз,  трето е самата карта, четвърто е добавката към картата с рестрикциите за камион.
Ако  всичко това е заводско имаш право на едно безплатно обновяване на картите през сайта на производителя(говоря за и-го)
Следващите се заплащат и тогава е нужно да се преинсталира софтуера с хакнат  и лиценза за да работи с новите карти.
Всичко има хакнато в свободното нет пространство, но не ти препоръчвам да се самообучаваш когато навигацията ти трябва професионално.
Аз опттах в началото и нищо не излезе като резултат... Докато разбереш кое от къде, и с кое,  как работи ще се луташ по пътищата като заблудена овца.
Има хора занимаващи е с това професионално и за  почти никакви пари ще ти сложат хакнато и с всички екстри за  половин час.  Та така става, иначе рискуваш да се учиш вместо да работиш.
Ето чети тука за андроид:http://www.ipmart-bg.com/forumdisplay.php?118-iGO
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

kickerlike

Цитат на: route - Понеделник, 29 Октомври, 2012, 22:02:10
Koлега  аз съм с това  http://iskamgps.com/article/967/Таблет-LEOS-GPS-Tab7-GPS--за-камион    ,картата е добра пробвах я 3 месеца  няма засечка.Доволен съм  а и можеш да си качваш каквито карти искаш  ама Гармина нестава за андроида.На всичкото отгоре успях да си счупя дисплея   смениха ми го срещу 60лв.Смятам  че таблет е по добре да се вземе ,хващаш и wifi по бензиностанциите  аз лично съм доволен от китайчето
И аз я поръчах преди малко много любезен утре я взимам и тръгвам.Когато се върна ще пиша впечатления.
Лека

seal

Тия дни купих Томтом от Унгария за 22000 форинта около 150лв някаде според курса, 5 инча +цяла Европа с ъпдейт на карти за 90 дни. какви ли не навигации са минали през ръцете ми китайските дървета скъпи гармини за камиони иго и тнт на лаптоп съм слагал всичко и единственото което наистина струваа пари за мен е Мап енд Гайд има и такива навигации виждал съм ги в германия но не ми се даваха 420Е толкова май беше до колкото си спомням. Без значение е какво ще вземиш дали за камион или не всички навигации са еднакви важното е на теб да ти е удобно да си работиш с нея, иначе от опита ми с навигациите заключих че най близка до мап енд гайда е томтом другите навигации са просто светеща табела на предното стъкло. Андроидите не съм ги пробвал при тях плюса е че ловят интернет докато си пиеш кафето влизаш в гооглето и си намираш адреса и си готов..............

grants

Здравейте колеги и от мен. Да попитам и аз нещо. Купи ми шефа една навигацийка за камион за колко пари незнам.Та въпроса ми е? Карам си с нея но няма отбивка на магистрала или аутобан на която навито да не ме отбива .Ще дам пример. Враца- Пловдив. Карам по магистралата и се почва  Правец-Б.град-Пазарджик все ме отбива. Какво трябва да се направи за да се премахни това нещо.Или аз бъркам някъде в задаването на маршрута.Моля дайте съвет. :-[ И другия проблем че почти винаги ме прекарва през центъра на градовете а не по-околовръстните шосета.Какви настройки да задам вече се чудя. :( :-[
Не всичко е пари,но всичко е с пари

admin

Цитат на: grants - Понеделник, 10 Декември, 2012, 07:48:01
Здравейте колеги и от мен. Да попитам и аз нещо. Купи ми шефа една навигацийка за камион за колко пари незнам.Та въпроса ми е? Карам си с нея но няма отбивка на магистрала или аутобан на която навито да не ме отбива .Ще дам пример. Враца- Пловдив. Карам по магистралата и се почва  Правец-Б.град-Пазарджик все ме отбива. Какво трябва да се направи за да се премахни това нещо.Или аз бъркам някъде в задаването на маршрута.Моля дайте съвет. :-[ И другия проблем че почти винаги ме прекарва през центъра на градовете а не по-околовръстните шосета.Какви настройки да задам вече се чудя. :( :-[

Каква е навигацията и с какъв софтуер е? Прегледай настройките на маршрут и виж дали не е поставен "къс".

admin