• Welcome to Форум на българските шофьори.

Windows 8

Започната от Lorinser, Сряда, 07 Ноември, 2012, 20:38:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Lorinser

Нека ви представя най новият продукт на Майкрософт.Днес го качих на ултрастария си сноубук Lenovo X61 и машинката, макар стара хвърка с него.Ето няколко скрийшота като за начало, утре ще споделя всички предимства и недостатъци. :)

Lorinser

loshdancho

Има ли нещо фрапиращо, от старите неща, което да не върви на 8-цата?
Филтри, кодеци, плеар,  или варианта да бучна нещо в USB ( TV antena, bluetooth na flash, fm transiter, warless mouse, навигация, телефон)и то да не може да контактува с 8-цата?
За игри не говоря, защото не играя.
Също ме интересува как е с уарлес връзките- Има ли варианта да  не го познае рутер...
Може и да говоря глупости..... ама толкова си разбирам...
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

Lorinser

Напротив, дори има повече вградени неща от седмицата.Например отваря .iso файлове, трансфера на прехвърляне на данни е по добър.

loshdancho

Тенкю, тенкю, ще ти боцна едно (+)-че .
"Мислим" да пробвам някой ден да се боря и аз с това прасе.
Между другото инсталацията протича като при старите варианти... или има нещо по-сложно  с настройките.

admin

А как стои въпроса с регистрацията? Лятото го пробвах и много ме подразни факта, че искат въвеждане на лични данни. Не че могат да напишат други, но усещането е неприятно.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Lorinser

Засега няма читав активатор, но има 90 дена пробен период.Дотогава ще го ползвам, и ако не излезе такъв ще си го закупя.30 евро струва, ако имаш стар уиндоус и ъпгрейднеш.
В най общи линии е много по бърз от седмицата.Рестарта става за около 10 секунди, малко ме дразнеше метрото, което стартира, и трябва да цъкнеш на квадратчето детскоп, за да влезеш в стандартния детскоп, но свикнах.Дори си подредих квадратите на стартовото метро, като сложих приложения, които използвам.
Ако някой реши да го използва, да ми пише на личен, да му кажа как да махне водния знак, който казва, че уиндоус не е активирана. :)
Между впрочем има го наличен за ARM базирани таблети, телефони и лаптопи.

admin

С пробен период ли е? Аз четох някъде, че тази версия няма да има пробен период. Ако има такъв, би трябвало да може да се изтегли и от сайта на Майкрософт.

Lorinser

Аз съм си го дръпнал от замунда, днес малко остана да си го купя, има го тук в Барселона в един магазин PC Store на цена 49 евро за Уиндоус8 про.Само да тествам още малко и си го вземам. :) То всъщност вземах едно SSD за мъника, та не ми достигнаха пари.Не го крия фен съм на Майкрософт, макар, че ползвам и Линукс.

admin

Тази цена от 49 евро за свободна версия на Windows ли е, или е обвързана с покупка на нов компютър?

Lorinser

Да, свободна версия е. :)

hristoskovvv

Аз също съм с Windows 8. Много съм впечатлен, много по-бърз е от 7. Активирах го по скайп. Ако имате интерес ще напиша подробно как става.  ;)

JoroBoro

Заинтригува ме :) Дай малко повече инфо.

hristoskovvv

Цитат на: JoroBoro - Сряда, 19 Декември, 2012, 15:08:19
Заинтригува ме :) Дай малко повече инфо.
Следвай стъпките от този клип http://vbox7.com/play:c4de3e71fb. Тествано е от мен и работи безпроблемно. Ако имаш проблем пиши на ЛС.  ;) ;)

Roshko

И мен много ме изкефи! Няколко минути инсталация и всичко бачка не иска драйвери и какво ли не. Изтеглих последния активатор от замундата, на единия лаптоп се справи, на другия - не. После ги бъгнах и двата. Сега съм с нова трета инсталация и не знам какво да правя с активацията. Вибокса в чужбина е трагедия. :(

Jack77

И кое по точно ви хареса бе пичове, я споделете. Имам един въпрос само. Каква е разликата между виста 7 и 8? Отговор: цената на бозата се повишава  ;D, никога не бих закупил какъвто и да е продукт на майкрософт, само бъгове и нерви, ползвайте само пиратски копия.

Jack77