• Welcome to Форум на българските шофьори.

XL сертификат

Започната от kron, Четвъртък, 13 Декември, 2012, 07:01:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Boroman21

Немеца гледа да те натовари , пък вече след като излезеш от портала си троши главата .
Немците в 80% лъжат и гледат да преебат првозвача а го отнасяш ти.
Пример аз имам от вчера как един фриц ми се кълне че товара ми е 24тона а аз гледам че ремаркето ще се скърши още малко по средата . Накрая се ядосах и бам на кантара на отсрещния портал дето влизат дърварките и хоп 43200кг тотал. Е после дали не стана ебати скандала и излезнаха наяве ебати игрите дето ги правят binderholz  и то за внос у Швейцария. Та на немец вяра нямайте за нищо те са висша раса и си мислят че ще ни клатят отвсякъде.
А крон за това че не са ри дали да връзваш задължително трябва да ти дадът документ за пред баг(доста листчета са) и така ти излизаш сух от водата дори и при глоба.

Boroman21

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Boroman21 - Събота, 09 Май, 2015, 09:17:33
Немеца гледа да те натовари , пък вече след като излезеш от портала си троши главата .
...
А крон за това че не са ри дали да връзваш задължително трябва да ти дадът документ за пред баг(доста листчета са) и така ти излизаш сух от водата дори и при глоба.

Какво са тези листи? Не е ли добре да се впише в графа 13. "Указания на изпращача"? И какво се прави, като попиташ да слагаш ли колани на меки кашони, които се мачкат от собствената си тежест и ти кажат: "Ти си шефът решавай си!?!?!?"
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Boroman21

На МАН в Дахау се слагат и колани на кашонче с размер  40*40 . Ако не сложиш  не ти дават документите , а проверяващия  е голямо к***ле .
А за документа , това накратко представлява  разрешитешно описващо накратко какъв е товара и специфика на опаковката и сертификат че е безопасен за транспорт без връзване  съгласно стандартите по ХЛ.
Включва и сертификат че фирмата товарач е сертифицирана  по тюв за укрепване на товара.
Товарил съм чугунени вани kaldewei 21 тона  без да сложа и един колан но като си го товариха ремаркето те си го укрепваха .Слагаха постелки на пода за да не се се хлъзгат палетата , напречни греди(железни от хл оборудването) и странични метални дъски като от снимките по-горе и това беше . Това заедно със сертификата и багаджията ме прати по живо и по здраво .

Boroman21