• Welcome to Форум на българските шофьори.

Анкета

Започната от admin, Петък, 03 Декември, 2010, 22:06:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

С какъв софтуер е Вашето навигационно устройство?

Garmin
46 (43.8%)
iGO 6
1 (1%)
iGO 8
11 (10.5%)
iGO Amigo
1 (1%)
iGO Primo
17 (16.2%)
TomTom
0 (0%)
Google Maps
3 (2.9%)
Друг софтуер
16 (15.2%)
Нямам такова
10 (9.5%)

Общ брой гласове: 101

admin

Всеки шофьор знае колко е важно устройството за навигация. В този раздел ще дискутираме проблеми и решения, свързани с тези устройства.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Trucker_Boy

Ние ползваме този Garmin :

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

BoBy_BoY

Аз съм доволен от моята навигация holuх-62e за камион! Не ме е подвеждала и там кадето има забранени знаци си ги спазва в повечето случаи.

dand79

Цитат на: BoBy_BoY - Петък, 28 Януари, 2011, 17:08:17
Аз съм доволен от моята навигация holuх-62e за камион! Не ме е подвеждала и там кадето има забранени знаци си ги спазва в повечето случаи.

Малко е стара темата но да я пообновим! Та и аз ползвам същата навигация, моита е с карти на СИДЖИК - ТЕЛЕ АТЛАС, показва ти ограничението на скоростта, тонажа (както тотал така и осов) и височина на ниските мостове.

За да не пускам нова тема, бих предложил в тази всеки ползващ навигационнен апарат да го опише с две-три думи та да стане нещо като сравнителна характеристика м/у марки и модели!!!

Joro

Аз  ползвам Гармин 1350 но не съм доволен ,  търся да си взема нещо ново по подробно на Балканите.

admin

Цитат на: Joro - Петък, 27 Май, 2011, 16:16:36
Аз  ползвам Гармин 1350 но не съм доволен ,  търся да си взема нещо ново по подробно на Балканите.

Сложи си по-нови карти. То вече картите на всички GPS-и са от едни и същи производители.

Joro

Не с най новата е на 2010 и дори някой пътища ги няма и показва че караш в полето.

Edit :  Вече ползвам Navigon 70 plus 

borgir1111

Цитат на: admin - Петък, 27 Май, 2011, 16:19:50
Сложи си по-нови карти. То вече картите на всички GPS-и са от едни и същи производители.
Тези карти автоматично ли се обновяват?И при кои GPS-и е автоматично.За някои GPS-и пише Lifetime и безплатно обновяване завинаги.

admin

Цитат на: borgir1111 - Четвъртък, 26 Април, 2012, 19:23:23
Тези карти автоматично ли се обновяват?И при кои GPS-и е автоматично.За някои GPS-и пише Lifetime и безплатно обновяване завинаги.

При някои навигации обновяването е наистина Lifetime. Но пък и цената им е съвсем различна. При "евтините" навигации обновяването на картите става ръчно.

borgir1111

А след като картите на всички GPS-и са от едни и същи производители какво е предимството на по-скъпите марки от по-евтините?

admin

Качество на изработка например. Гаранция при закупуване от магазин в България. Аз лично не бих дал 500 лева за навигация. За тези пари ще си купя таблет, който е с доста по-голяма функционалност.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: borgir1111 - Четвъртък, 26 Април, 2012, 19:23:23

Как по-точно би могло да стане автоматично? Технологично не е чак толкова трудно, стига да намериш начин, информацията да се прехвърли. Само че, не съм чувал, да има с автоматично обновяване. Да кажем от СИМ карта или Уай-Фай, през сателита, не сме дорасли за това (много е скъпо).
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

admin

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Четвъртък, 26 Април, 2012, 20:35:12
     Как по-точно би могло да стане автоматично? Технологично не е чак толкова трудно, стига да намериш начин, информацията да се прехвърли. Само че, не съм чувал, да има с автоматично обновяване. Да кажем от СИМ карта или Уай-Фай, през сателита, не сме дорасли за това (много е скъпо).

През браузър и свързване на навигацията с компютър. По този начин се обновяват устройствата на Garmin.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: admin - Четвъртък, 26 Април, 2012, 20:40:47
През браузър и свързване на навигацията с компютър. По този начин се обновяват устройствата на Garmin.

При Гармин, се получава 2 години, само картата на България, след като си купиш и регистрираш. Влизаш си в профила, теглиш варианта за България (топографски, офроад, на кирилица). Файловете са отключени само се заместват. Не знам, дали с браузър става, но и без него, може.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

admin

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Четвъртък, 26 Април, 2012, 21:05:02
     При Гармин, се получава 2 години, само картата на България, след като си купиш и регистрираш. Влизаш си в профила, теглиш варианта за България (топографски, офроад, на кирилица). Файловете са отключени само се заместват. Не знам, дали с браузър става, но и без него, може.

Дълбоко се съмнявам да можеш да си изтеглиш от сайта на Garmin отключени карти. Да не говорим, че последните карти са по-големи от 2 GB и няма как да ги сложиш на вътрешната памет. А някои навигации нямат слот за външна карта. С обновяването през браузър става много лесно. Инсталира се добавката на Garmin например за Mozilla Firefox и всичко става автоматично. За целта обаче устройството трябва да е в активен период за обновления. Някои от последните им модели са с обновяване за повече от година или две. Нямам представа какво е тълкуването на Garmin за Lifetime обновления.

admin