• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търся мнения

Започната от lomidol, Петък, 18 Януари, 2013, 13:17:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lomidol

lomidol

ET VIT-93

Цитат на: lomidol - Петък, 18 Януари, 2013, 13:17:30
Колеги търся мнения за този камион.

http://autoline-bg.com/sf/vlekach-RENAULT-PREMIUM-450-MANUAL-13011111370682791700.html
Добре изглежда,но бял хляб няма да ядеш с тази марка  :'(.Иначе,ако се боднеш там до него отпред{фотоколаж},де!.Да невземеш да се вейнеш,чак там за снимката! ;D.Внуците Ти,някога ще се дивят,каква стойка е имало РЕНДЕТО :D В екстрите невиждам "БЛОКАЖА",може би имат инфо за утвърдено затопляне ??? :oпо-Европата  ::)                                                                                                        

ET VIT-93

loshdancho

На външност е добре, на вътрешност е тесничко.
Останалото е Волво, за твоя радост. Даже се слави като икономично туй шкафче.
А кой му гепи спойлера?
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Бриги Магнито

В живота си съм се качвал на две Рена Премиум и останах очарован нямам наблюдения за дълъг период на експлоатация,но вкарваха добра возия ,що годе перфектно атакуваха байрите тъй че и на вървеж го докарваха,лично аз може и да те подведа тъй като бяха от по-старият модел 420DCI и ръчните им скорости са едно към едно по начин на включване с ръчките на Мерцедес (каска) ,а те ми допадат много  .

Сори за спама просто споделям,относно разхода на гориво не знам Лошданчо с VOLVO  ли го сравнява или не,но си гори нормално .

loshdancho

Впечатленията за разхода са ми от приятел, за това казвам,"че се слави" още се "слави" като шумна кабина.

lomidol

Май да не занимавам с това рено и да си взема една сканийка,нещо по-новичко, ама пък става по-скъпо.Какво да е то и от къде още не знам. ???

loshdancho

Цитат на: lomidol - Петък, 18 Януари, 2013, 17:52:00
,нещо по-новичко, ама пък става по-скъпо.
За грош петел за толко пее. Една Скания Е4 сигурно цената е Х2

loshdancho

Това е влекач МЕГА и не виждам да пише, че има ретардер.

lomidol

Не вярвам да няма.Има доста нескопосани и непълни обяви.Ще направя запитване.

loshdancho

От друга страна съм 99% процента сигурен, че е и отпред на възглавници щом е мега.
Но една смяна на гуми 6бр за да стане на нормално ремарке как ти се струва.
Резервоарите също изглеждат зле и ще трябва да се погледнат на място какво им е положението.
Има вероятност да искат ремонт или смяна. А на много от мегите резервоарите не са стандартна височина- по-плитки са.

imter

Колега,Ман-а е чудесен камион,но друг да го поддържа,карал съм 2,3 и TGX,и при трите поколения частите са убийствено перо.Изказвам лични впечатления ;).

lomidol

Значи и при сканията положението е същото

loshdancho

За чорбаджията най ефтиният камион е Мерцедес- факт неоспорим

От двата  Мнан можеш да сглобиш един читав.
Черният не ми се вижда Е4, освежен е , но от вътре е стар.
а белият е  правен за мега, с малка кабина е и  изпълнението на вратите... нещо липсва от долу.
Но пък е автомат, ретардер, хладилмик, телефон, цд, сенник.
Мегата има много хубава возия ако първата ос е на възглавници.Особено ако е Ман  няма равна, такъв карам и съм  възхитен. Но не ги търсят защото не било позволено (за Германия ) да се качва на друг размер гуми.. Пък колко е вярно не знам.  А и в шасито има малки разлики като здравина .... не носи на претоварване от гондола.
От всичко показано, най- хубав външен вид има Реното от първата снимка и е най-ново.
В случая не робувам на марки но по снимка толкова. На място повече.
И аз се учудвам, но от показаното толкова се вижда.

loshdancho