• Welcome to Форум на българските шофьори.

Помощ при ПТП

Започната от новобранец, Събота, 19 Януари, 2013, 17:44:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

новобранец

Има ли нещо като СБА за товарни коли? Членство в някакво сдружение и ако се наложи да дърпат МПС някъде в Европа да ползва отстъпка или да бъде безплатно.

новобранец

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: новобранец - Събота, 19 Януари, 2013, 17:44:13Има ли нещо като СБА за товарни коли? Членство в някакво сдружение и ако се наложи да дърпат МПС някъде в Европа да ползва отстъпка или да бъде безплатно.

Как е с колите? Могат ли практически за "без пари" да те репатрират по Европа.
     Ако си аварирал на "подходящо" място. Вероятно имаш избор. Ако си на магистрала, едва ли.
     Ако си угаснал за гориво, за Люксембург, ти носят 30 литра за 360 евро. Едва ли всеки може да ти донесе. Примера от приятел, друг приятел в Италия, угасва на магистралата за генератор с 7,5 тонен камион. С репатриране и ремонт 2'200 евро. Скоро този последния угасна за гориво, не помня Италия ли, срещу 600 евро. Повечето са от този и нагоре порядък. Ако си угаснал на мост или тунел, за Скандинавия, мисля съм чел допълнително глоба 500 - 1'500 евро. То навсякъде е проблем на такива места да закъсаш за гориво!

П.П. За други неща си мислех. Нещо подобно е при ПТП. Ако не може да се движиш най-добре е да те репатрират на подходящо място. И да дойдат от България, да те правят. Или най-малкото да се натовари, на камион и така да се предвижи до България.
     За колите съм срещал за България, някой видове "каско" да покриват и това. За камионите не вярвам да се наеме някой.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

dino412

То да угаснеш за гориво и то с бус камион или автобус в днешно време си е направо престъпление за затвор за Мен.Та с тия 360 и 600 евра направо са си минали по бедност.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

dino412

Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.