• Welcome to Форум на българските шофьори.

Кой разбира от камиони?

Започната от СтефанМаркович, Събота, 19 Януари, 2013, 18:22:00

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

СтефанМаркович

Здравейте, правя проучване върху електрическите автомобили и един от проблемите е звукът, защото не издават никакъв. Та въпроса ми е, че забелязах камионите когато паркират издават сигнал като аларма, който предупреждава, че се извършва маневра и дали знаете каква е тази система?
Ще бъда много благодарен ако съдействате!!!

СтефанМаркович

Люси

Това е зумер който е свързан с датчика за светлините за заден ход,а в определени случаи има и специални крушки които изпълняват функцията на зумер!!! :)

Люси

СтефанМаркович

Според теб Люси, ще може ли този зумер да бъде поставен на електрическа кола? Не съм запознат и затова може да са ми малко глупави въпросите:)

ET VIT-93

Цитат на: СтефанМаркович - Събота, 19 Януари, 2013, 18:28:48
Според теб Люси, ще може ли този зумер да бъде поставен на електрическа кола? Не съм запознат и затова може да са ми малко глупави въпросите:)
Най-обикновенна бобинка ;),колкото пакет цигари с+,и-.2 Лири на Чорлу при Абито ;)

Люси

Цитат на: СтефанМаркович - Събота, 19 Януари, 2013, 18:28:48
За слагане може да се сложи навсякъде,ама по ми е интересно каква ще му е ролята там защото ми се струва малко тъпичко ти да караш а това да ти пищи през цялото време!!!

СтефанМаркович

Проблема е, че електрическите коли са твърде тихи. А моята задача е да подобря нещо в тях. А примерно когато колата маневрира или излиза от паркинг много деца няма да я чуят, а шофьора може да не ги забележе, сущото е и със слепите хора. Да има нещо което сигнализира хората, че колата маневрира. Какво мислите над тази тема?:)

rider777

СУПЕР ИНТЕРЕСНО! О.о :
Един професор по философия се изправил пред класа си и попитал
- Вярвате ли, че Бог е добър?
- Да! - отговорили студентите.
- Вярвате ли, че Бог е създател на всичко?
- Да!
- Тогава как може един добър Бог да създаде и злото? Злото съществува и е част от нашето ежедневие. Значи Бог е лицемер и изобщо не е този, за когото се представя и го мислите.

Тогава един студент по физика вдигнал ръка и казал:
- Професоре, може ли да ви питам нещо?
- Да! - отговорил той
- Според вас, тъмнината съществува ли?
- Разбира се! - отвърнал професора
- Грешите! Съществува само светлината. А тъмнина е дума, която сме измислили, за да опишем моментите, в които няма светлина. Ние можем да измерим скорост и интензитет на светлината, но не и на тъмнината. Защото тя е просто описание на липсата на светлината.

Студентът продължил :
- Мислите ли, че студеното съществува?
- Разбира се! - отговорил пак професорът, но този път с нотка на несигурност в гласа.
- Отново грешите! Съществува топлината. "Студено" е дума, която използваме, когато искаме да опишем липсата на топлина. Можем да измерим топлината, но не можем да измерим "студеното".

И като заключение студентът казал:
- По същия начин злото е просто дума, която описва липсата на Бог в нашия живот. Той ни е дал свободна воля и може да действа само там, където са го поканили. Ако ние сме изхвърлили Бог от обществото си и сме го игнорирали тотално, превръщайки го в една мъртва традиция, тогава не можем да го виним за злото, което ние причиняваме.

След този коментар професорът не намерил какво да каже. А името на студента било... Алберт АЙНЩАЙН!
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: СтефанМаркович - Събота, 19 Януари, 2013, 18:35:57
Проблема е, че електрическите коли са твърде тихи. А моята задача е да подобря нещо в тях. А примерно когато колата маневрира или излиза от паркинг много деца няма да я чуят, а шофьора може да не ги забележе, сущото е и със слепите хора. Да има нещо което сигнализира хората, че колата маневрира. Какво мислите над тази тема?:)

При електрокарите е същото! Оттам можеш да вземеш опит, при някой от старите тролеи на място няма никакъв звук, а в движение слабо бучене. Има и трамваи, които са доста безшумни, дори и в движение. По ми се вижда подходящ нещо по "басово", това е високочестотно дразнещо пищене. На коли има също се монтират за заден ход такива зумери.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Люси

То вече колите с дизеловите и бензиновите агрегати почти не се чуват та какво остава за електрическите,но колкото и да е все излъчват някакъв шум!!!

СтефанМаркович

Ами имах опит с една електрическа кола, при ниски скорости, когато се извършва маневра почти не се чува. Когато колата повиши скороста на пирмерно 30 км/ч тогава почва да се образува звък, но това вече е от гумите и вятъра.

Затова искам да вкарам в тези коли, нещо от сорта на зумер както каза ти. Примерно да издава светлина и да пилка в същото време. И ме интересува, зумера се свързва с датчика, ОК. Но примерно може ли да бъде свързан със светлинки които премигат? И кое по точно издава звука, светлинките или датчика?

Люси

Ами защо да не може,с подаване на електричество към светлините съответно се подава и електрически импулс към зумера,слага му се да кажем постоянна маса и команден +!!!

СтефанМаркович

Имаш предвид когато се пуснат аварийните и светлините мигат, зумера да се включва?

Моята цел е да създам продукт който да подобри електрическата кола и сега ми дойде идеята да се слагат светлинки примерно отзаде на колата да се залепят и в същото време да са свързани със зумера и така мисля, че светлинките ще са ми продукта, а зумера допълнение. Такава ми е задачата от университета.

Люси

Това вече зависи само и единствено от теб от какъв източник ще подадеш ел.импулсите от зумера!!!

driver70

Само като идея,защо не вземеш примерно една пееща картичка,винаги можеш да си я преработиш по твой вкус.Зумера е доста дразнещ.

Красимир Тодоров

Що ми се струва, че господинът ви зададе тема да си чоплите клавиатурите. Естествено че електромобилите са много тихи, но чак безшумни не са. И да, на фона на околния шум не се чуват толкова, но ако всички автомобили са електрически, тогава проблем липсва.
После има много тихи бензинови и сега - например новите.

Красимир Тодоров