• Welcome to Форум на българските шофьори.

Малки товари

Започната от tiktak, Събота, 02 Февруари, 2013, 09:16:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SEMPER

Доста хора с микробуси се занимават с превози и групажи из цяла Европа, като се рекламират из всякакви саитове и форуми предназначени за българи в чужбина.

Товарите са основно багажи на българи живеещи в Европа, като търсене има и за двете посоки.

Забелязвам даже, че са си направили някакви линии, кой кара за Англия, кой за Холандия, кой за Испания и подържат някакви приблизителни графици.

Според мен по този начин не може да се  изкарат кой знае какви пари, но щом се хващат и се появяват нови значи са доволни.

Тази дейност не се нуждае от никакви лицензи и не се регулира по никакъв начин, така че всеки който разполага с бус може да се пробва.

Иначе е факт, че доста полски бусчета надписани с всеякави ТРАНС-ове кръстосват из цяла Германия.
Явно са му намерили колая.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

tiktak

Благодаря за отговорите! Поствал съм микробуса в някои борси в които ме допуснаха да вляза с гратисен период. В 2 такива (за съжаление не са български) платих за 1 месец, но такива малки товари не излизат или ако излязат са групаж или дотоварване. Яд ме е че в спедитор нет не мога да се регистрирам(трябвало фирмата да има 12месеца от създаването си или 5 поръчителя), защото там на български най добре ще се разберем със спедиторите. И какво да правим ние новите фирми, като не намерим товари как да имаме 12м стаж като транспортна фирма? Пробвах и в Тимоком искат 6 месеца  стаж и лиценз и много не ми обърнаха внимание?!
Абе незнам ....Трябва да намеря товари, но къде незнам......дано излезе нещо...... :)

tiktak

Красимир

Аз две години карах бус,мой,собствен,на принципа на който колегата търси работа.
Работех само с една спедиция,която ми търсеше товари.
Клиентите бяха едни и същи.После те сами започнаха да ме търсят.
Този бизнес в момента е в нокдаун,по простата причина,че повечето превозвачи които не могат да си намерят комплектен товар,започват да събират групаж на цена от 100 до 300 евро палетомясто,което за микробус не е никак изгодно.Друга конкуренция на микробусите са камиончетата до 7,5 тона.Такива вече има много,повечето с двойка шофьори.Тях не ги хваща забрана,ни празник,ни жега.
И в един момент остава много малко работа за микробус и това са предимно експресните доставки (до 24 часа) и адресите на които не може да влезе нещо повече от 3,5 тона.
А поляци,чехи,румънци,словаци и унгарци са другия трън в очите на българския микробус-те возят на такива цени,че няма как да ги конкурираме.
Успех на всички които искат да карат микробуси (за мен най-добрата работа от шофьорските),но в момента на истина е много трудно да се намерят контрагенти.
ПО-ДОБРЕ 20 МИНУТИ ПО-КЪСНО,ОТ КОЛКОТО 20 ГОДИНИ ПО-РАНО

admin

Някой има ли свежа информация относно тези малки товари?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Някой има ли нова информация относно тези малки товари?

ceko1969

Еконт вози едно пале "от врата до врата" до един тон  за 135 лева без значение от дестинацията ....

admin

Цитат на: ceko1969 - Четвъртък, 28 Ноември, 2013, 22:15:04
Еконт вози едно пале "от врата до врата" до един тон  за 135 лева без значение от дестинацията ....

Спиди вози едно пале до един тон за няма и 100 лева. Нямам представа каква конкуренция може да им бъде човек със собствен бус....

skumri

На куриерите лесно може да бъдеш конкурент. Цените са ниски , но са за един, два работни дни. Отиваш и казваш товарене днес - доставка днес и очитебим светват. Много хора са склонни да платят малко повече за експрес доставка
Когато правото се превърне в безправие , съпротивата е задължителна !

admin

Пропуснал си да забележиш, че куриерите предлагат и доставка в рамките на деня за няколко часа. Както и да е. Никой до момента не даде някаква информация относно цените за превоз. Сякаш е дълбоко пазена тайна.

micyri

Човек със собствен бус няма как да е конкурентен на куриерските фирми!
Може би само с превоз на личен багаж(мебели) от Европа за БГ и обратно.
Работех в куриерска фирма,фирмата има партньори в цяла Европа и една пратка от NL,B,D идва до София за 3 дена.Доставя се с бусове и камиони 7,5т.-няма забрани .
Цени по спомен: пакети от 1-10кг.-30лв. палета до 300кг. -100лв. над 300кг. по договорка

skumri

Цитат на: admin - Неделя, 05 Юни, 2016, 23:32:56
Пропуснал си да забележиш, че куриерите предлагат и доставка в рамките на деня за няколко часа. Както и да е. Никой до момента не даде някаква информация относно цените за превоз. Сякаш е дълбоко пазена тайна.

Админ , не е тайна. Както при тировете , всичко е на договорка. Аз сам си намерих клиент и карах за Румъния.  В последствие пробвах с Транс и с малки изключения, цените са бяха супер ниски.  Направо ми беше чудно как съм взел толкова пари. Конкретно- 750 лв за един тон до Клуж.

skumri