• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ивеко 75Е14 Датчик

Започната от grants, Събота, 23 Февруари, 2013, 18:59:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

grants

Здравейте колеги. Може да ви се стори смешно, но ме интересува къде точно се намира датчика на километража, на Ивеко ЕуроКарго Тектор 75Е14. Знам че е някъде на скоростната кутия но къде точно.Ще съм благодарен на всеки който се отзове на въпроса ми. Благодаря предварително :-[
Не всичко е пари,но всичко е с пари

grants

kron

Лесно ще го намериш колега единствения пломбиран датчик на кутията,при по големите камиони е на опашката на кутията само които са с ретардер или интардер е отстрани на интардера.

kron

grants

И тук има един пломбиран, и седи точно най отзад на кутията където е захванат кардана. Но ми се струва, че не е този който на мен ми трябва

loshdancho

Баш този е.....Явно ти е слабо притеглянето.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

ivopifeca

Цитат на: loshdancho - Събота, 23 Февруари, 2013, 20:07:36
А на тебе биотоковете :)

grants

Цитат на: loshdancho - Събота, 23 Февруари, 2013, 20:07:36
Еми незнам колко е слабо но пробвах с 2бр. първо и си отчита после с 5бр. и пак същата работа. И вече си незнам как действам и за това питам, дали аз не бъркам нещо или самия датчик. :-[

grants

Няма ли колеги където са карали такъв камион, или да знаят нещо по въпроса. Предполатам, се сещат всички прочели темата за какво иде реч.

kron

Има някой датчици които и 20 да залепиш пак нищо не става,просто самия датчик е по дълъг на вътре към кутията иначе си е този които мъчиш,тъй че колега научи се да спазваш и не мисли глупости ;D

grants

Цитат на: kron - Неделя, 24 Февруари, 2013, 07:18:52
Има някой датчици които и 20 да залепиш пак нищо не става,просто самия датчик е по дълъг на вътре към кутията иначе си е този които мъчиш,тъй че колега научи се да спазваш и не мисли глупости ;D
Аз по принцип винаги, си спазвам всичко. Но по-някога се налага. Говоря за рампи,граници и т.н. Аз въртя близки релации като, Сърбия,Македония,Хърватска,Босна,Гърция. И времето ми стига с една 9-ка пауза примерно казано.Но не ми се съсипва цяла пауза за едно преместване.

kron

Еми колега рисковете на професията ;D

grants

Цитат на: kron - Неделя, 24 Февруари, 2013, 08:29:50
Еми колега рисковете на професията ;D
Да ти кажа много си прав за всичко ;). Разбирам, че с казаното от теб до тук мога, да си спестя някоя друга ГЛОБА но рисковете на професията

grants

Няма ли кой да удари едно рамо. Да каже поне как се поставят от коя страна. :-[ :'(

kron

Няма да намериш колега кой да ти каже,така че пробваш и тва е до като му намериш мястото датчика е същия на опашката на кутията но да ти споделя ако тялото на датчика се подава някъде към 2 пръста желязото не действа бяхме с колега и така ми сподели.

loshdancho

Не е важна страната а полюсите и контактната повърхност.
Ако е продълговат и север-юг е по дължина... го поставящ по дължина.
Ако е малък и север-юг е по  късата част го поставяш с единият от полюсите към  повърхността.
Но ако датчика е дълъг  и влиза на дълбоко в скоростите.... тогава магнит не го лови.
Цитат на: kron - Неделя, 24 Февруари, 2013, 12:07:05
Няма да намериш колега кой да ти каже,така че пробваш и тва е до като му намериш мястото датчика е същия на опашката на кутията но да ти споделя ако тялото на датчика се подава някъде към 2 пръста желязото не действа бяхме с колега и така ми сподели.
Точно такъв е според мен ... е гледай тукаhttp://www.alibaba.com/products/Speed_sensor_for_iveco_truck.html
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

grants

grants