• Welcome to Форум на българските шофьори.

Атлас на Европа

Започната от vasko_iq, Понеделник, 11 Март, 2013, 19:34:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

chefolini

Цитат на: vasko_iq - Събота, 16 Март, 2013, 16:25:47
Мерси много ама насам от София.Намерих си атлас от Интернет....
...също много добър вариант,виждал съм го супер е!!..;)

chefolini

lefterow

lefterow

scaniavolvo

Пробвал ли го е някой новия Ауто рут-2013?Кажете как е ?

Joro

grants

И аз пробвах но немога да го сваля.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

chefolini

...пробвай този вариант,работи!!http://www.novaset.net/index.php?page=torrent-details&id=8be68da12cf6fb521b0672d3bd653536d231645c
Аз се мъчих да си тегля 2012 версията но ми искаше лиценз!?!Това беше преди около 20тина дена,не вярвам 2013 да я има още фрии...а и разликата е минимална..;)

grants

Цитат на: chefolini - Вторник, 19 Март, 2013, 20:35:31
...пробвай този вариант,работи!!http://www.novaset.net/index.php?page=torrent-details&id=8be68da12cf6fb521b0672d3bd653536d231645c
Аз се мъчих да си тегля 2012 версията но ми искаше лиценз!?!Това беше преди около 20тина дена,не вярвам 2013 да я има още фрии...а и разликата е минимална..;)
Благодаря колега, но ми открива вирус и не става ще пробвам пак дано стане.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

human1970

Васко, дай някакъв линк или телефон - да си поръчам и аз един такъв атлас за 9,90лв., ако има възможност разбира се.

lefterow

Цитат на: scaniavolvo - Вторник, 19 Март, 2013, 19:24:44
Пробвал ли го е някой новия Ауто рут-2013?Кажете как е ?

Предното ми мнение се отнася именно за това.Ако не можете да се справите-пишете на лични.Но при условие,че Autoruтe 2013 работи добре не Ви трябва атлас.Успех.

lefterow

Дедо Медо

Колега,аутороута е прекрасна програма. Навигацията също е голяма глезотия,НО!!!!!!!!!!
Според мен първо се научи да работиш с атласа и главата си ,а после варианти много.
Хубав общоевропейски атлас? Трудна работа. За всяка държава поотделно е ОК.  Успех.

Гумено пате

Цитат на: Дедо Медо - Събота, 23 Март, 2013, 21:18:46
Колега,аутороута е прекрасна програма. Навигацията също е голяма глезотия,НО!!!!!!!!!!
Според мен първо се научи да работиш с атласа и главата си ,а после варианти много.
Хубав общоевропейски атлас? Трудна работа. За всяка държава поотделно е ОК.  Успех.

Колега, напълно съм съгласен с тебе...с атласа и главата е най-добре.

На мен лично би ми било полезно някой да сподели кой е най-добрия общоевропейски атлас все пак.

Аз ползвам Der Große ADAC AutoAtlas Deutschland, Europa.
http://www.bol.de/shop/home/rubrikartikel/ID30926175.html?pid=578617-autoatlas-org
Идеалния камион е с инерцията на локомотив и надеждността на печка с дърва.
-------------------------------------
"Down with the revs, up with the load"

chefolini

Цитат на: highwaynomad - Събота, 23 Март, 2013, 23:52:57
Колега, напълно съм съгласен с тебе...с атласа и главата е най-добре.
  На мен лично би ми било полезно някой да сподели кой е най-добрия общоевропейски атлас
...абсолютно съм "ЗА" мнението ти колега,за да се чуства добре и спокойно човек,трябва да знае къде се намира по всяко време..и съм убеден че ако няма елементарни познания със атлас трудно би се справил и със ауторута..мое мнение!

LKW

Незнам колегата дали си е взел атлас , но реших да драсна някой ред(лично мнение).
Хубав атлас и карти на европейски държави от БГ не може да се вземат(няма ги).С един атлас няма как да се мине.Лично аз имам атлас на Европа(2011) и атласи на отделните държави за 2013(Англия , Франция ,Германия ,Бенелюкс ) и за 2011 за Италия ,Испания.
Един атлас не е просто някаква си хартия с пътища.За да ти вършат работа атласите трябва да са подробни и да отговарят на няколко критерии.
Атласа на Европа трябва да съдържа магистрали, основни национали ,номера на изходи и големите бензиностанции(аз съм с Blay Foldex 2011).
Атласите за отделните държави имат други критерии:

-изходи на магистрали= номера , имена на дадения изход(много полезно за Германия при закупуване на Тол колект) , колко и какви излази има изхода.

-височини = има атласи на които има дадени височини на мостове или тунели (много полезно при влизане в провинциите на дадената страна и особено за Англия.Там е много хубаво ,че доста преди височината има знаци и табели с алтернативен маршрут за камиони).

- знаци за тонажи=

-Truck stop = малки и големи бензиностанций , паркинги (във френските атласи Aire , в англиските "Сервизи") , имена и разположение на "пеажите(каси) и отделни магистрали които се плащат(Толл , примерно за Англия).

Добрите атласи за мен и които аз ползвам са :

за Франция и Бенелюкс -Мишелин
за Англия -камионджиския на Пфилипс ,също и АА имат хубави.
за Германия -  Adac

Добрите атласи са скъпи и за това трябва да се внимава какво се купува.Всичко написано е мое лично мнение.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

Boroman21

Германия , Австрия и Швейцария (абе централна Европа) атласа на Арал много е добър. Препоръчвам първо да свикнеш на книжен атлас и след това да ползваш лаптоп или таблет , а и за мен е по лесно де .

Boroman21