• Welcome to Форум на българските шофьори.

Зарядно 12V

Започната от MagnuM, Вторник, 18 Юни, 2013, 18:56:31

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Roshko

Цитат на: admin - Събота, 22 Юни, 2013, 00:04:43
Ето го твоето зарядно - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&manufacturer_id=54&product_id=2467&page=3

Ако ти се дават такива фантастични суми, зарядното е добро!
Инак такова де търсиш - универсално го има почти у секое дюкянче.
Например на спирката на окръжна болница посока изход от София
има магазинче за IT дрънкулки.

Roshko

SOLAR

Цитат на: MagnuM - Петък, 21 Юни, 2013, 23:24:20
Онзи ден говорих с един пич, той каза че си е купил универсално зарядно, на което е има врътка и си настройваш какъв изходящ ток да пропуска ??? ???
Търсих из интернет, но не намерих такова, може ли някой да ми помогне?
Цитат на: admin - Събота, 22 Юни, 2013, 00:04:43
Ето го твоето зарядно - http://shop.sky.bg/index.php?route=product/product&manufacturer_id=54&product_id=2467&page=3

MagnuM, с адаптер FSP Group имащ същите параметри, като този който показва Админа, ползвам 6 години. Включен е нонстоп, с работещ компютър, по време на нощните или седмичните паузи. Има нисък разход на ток. По време на седмичната пауза след около 30 ч., при работещ сателит, зареждам акумулаторите за 30-45 мин. При мен има и набор с накрайници за различни видове лаптопи. Входящо напрежение 9-30 VDC изходящо 19 V 6 A max. Препоръчвам го.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

SOLAR

admin

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Събота, 22 Юни, 2013, 04:02:59
Ако ти се дават такива фантастични суми, зарядното е добро!
Инак такова де търсиш - универсално го има почти у секое дюкянче.
Например на спирката на окръжна болница посока изход от София
има магазинче за IT дрънкулки.

"Фантастичната" сума се дава веднъж и после зарядното работи с години. Тези от дюкянчето за ден да мине, друг да дойде. След две евтини зарядни го разбрах по трудния начин.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Roshko

Цитат на: admin - Събота, 22 Юни, 2013, 15:34:00
"Фантастичната" сума се дава веднъж и после зарядното работи с години. Тези от дюкянчето за ден да мине, друг да дойде. След две евтини зарядни го разбрах по трудния начин.

Има известна логика, но това което ползвам е същото на вид /вътрешно не знам и не разбирам как е/ и е $13. Взех и още две за приятели. Моето стана на три годинки и работи по описания от Солар начин. Малко ток харчи, не грее грам и т.н. С други думи останали са ми парички за още три такива, ако на това му се случи нещо. Всеки сам избира!

MagnuM

admin за съжаление не съм милионер...
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

Roshko

Уточнение. Като казах "същото на вид" имах предвид тези от дюкянчето:
http://laptop-aksesoari.com/index.php?route=product/product&path=55&product_id=74
Там има няколко модела от 25 до 35лв. Има място да се спре с камион след спирката, а могат да пратят и по пощата.
Моето има един недостатък. Когато включа лаптопа в трансмитер вкарва паразитен шум. Споделете как стои въпросът при вашите! Това е доста дразнещо ако ползваш трансмитер. По тази причина си реших проблема с USB-говорители.

MagnuM

Рошко, благодаря ти! Поръчах го от този сайт, да се надявам, че във Вторник да бъде при мен...
+1

admin

Цитат на: MagnuM - Събота, 22 Юни, 2013, 21:10:37
Рошко, благодаря ти! Поръчах го от този сайт, да се надявам, че във Вторник да бъде при мен...
+1

Абсолютно същите бяха и моите като от линка на Рошко и изгоряха и двете. Но както каза, не си милионер да дадеш малко повече пари и да си купиш качествено зарядно.

Roshko

+1

Моля, моля, дано останеш доволен! На моето кутийката е почти досущ същата, само дето няма превключване на напрежението и накрайника е постоянен - несменяем. Единия ми приятел на който купих такова се оплака, че му се стопил жака за запалката, но това според мен е от лош контакт /скапана букса на камиона/. Смени си жака и още си джитка нон-стоп с него. Макар изрично да пише, че е с входящо напрежение 11-16в аз реших да рискувам да го включа на 24в. и ето три години си бачка на 24 без никакъв проблем, даже по-добре.
Добре ще е admin да сподели детайли около неговите прецакани. Може да открием причината и да бъдем полезни.

admin

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Събота, 22 Юни, 2013, 22:38:36
Добре ще е admin да сподели детайли около неговите прецакани. Може да открием причината и да бъдем полезни.

И двете грееха ужасно много в началото. В последствие се появиха някакви странни звуци като жужене, вероятно от дроселът вътре в зарядното. Накрая просто спряха да работят.

rider777

Аз имам едно зарядно от 12 го прави на 19 и напоследък го хващам, че грее яко когато не е натисната буксата добре в запалката, явно има значение самото захранване с 12 волта, сега мисля директно да му запоя един кабел на входящото напрежение и да си до монтирам някъде в таблото с прекъсвач а на самото зарядно да му вържа едно вентилаторче от процесор да си го охлажда през цялото време, те имат малка консумация и няма да окаже кой знае колко голямо значение на  разряда на акумулаторите ,,, тъпото при моето зарядно е, че като загрее и се изключва автоматично и трябва да му прекъснеш дванайсете волта и наново да го включиш за да започне да зарежда или да го оставиш да изстине и то само си се включва. Като имам път към Окръжна болница ще отида да ги видя тези зарядни и ако изглеждат поне на вид стабилни ще си взема едно да си имам резервно, че не се знае което колко още ще издържи, че го имам вече десетина години верно яко е, от Щатите съм си го взимал и бачкаше перфектно на предишните ми Правеци ама сега от 3 години съм с една Тошиба от тия с най-големия екран и имам чувство, че харчи много повече ток от предишните. На един мой комшия и колега му направиха зарядно направо на една платка е без кутия и не загрява изобщо, явно има значение и кутията,,,,,  разбиращите от електроника нека се включат със съвети  ;)
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Roshko

Рошко, благодаря ти! Поръчах го от този сайт, да се надявам, че във Вторник да бъде при мен.

Няма отзиви...

MagnuM

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Неделя, 30 Юни, 2013, 18:27:09
Няма отзиви...
В момента пиша от него, работи перфектно не загрява въобще.
Но има един недостатък и той е трудното нагласявани на изходящия ток, все едно едно въртене отговаря на 2 два  изходящи тока (примерно 15-16 ,17-18, 19-20,21-22, 23-24).  Това  е единствения недостатък за сега. ;)

borgir1111

Аз си купих от кауфланд и работи добре.Ако изгори, връщат парите и си купуваш ново.Има 6 месеца гаранция.

Roshko

Аз пък си купих онова, което в сайта е 35 лв комбинирано 12/220 в, само че от китайците на Илиенци за 20 лв. Гаранция - Франция... Взех го хем за резерва, хем че искам да го тествам на 24 в . Ако не изгори ще черпя. Предвид това, че така или инак не важи гаранция, по-добре гОрнат 20, отколкото 35лв. Като го тествам ще пиша! :D

Roshko