• Welcome to Форум на българските шофьори.

Задницата подскача

Започната от doktora, Събота, 29 Юни, 2013, 11:31:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loshdancho

Проблема най-вероятно е в окачването на кабината, или  понякога в самата седалка, не трябва да се изключва и вероятността да са пренапомпани гумите на диференциала.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

emilpopoff

Цитат на: loshdancho - Вторник, 02 Юли, 2013, 22:49:58

Проблема най-вероятно е в окачването на кабината, или  понякога в самата седалка, не трябва да се изключва и вероятността да са пренапомпани гумите на диференциала.

Данчо, много е вероятно да си прав за окачването на кабината, защото и на мен ми си случвало подобно нещо преди 2-3 години на CF-a който покарвам, предполагам  знаеш какво усещането с разбит амортисьор на кабината на самосвал по кариерите и извън пътя  :o, ами и колегата реши да ни "пробва" "подскачал му дифа"  ;D , затова никой уважаващ себе си механик не дава(поставя) диагнози по телефона или разкази (преразкази) на "нетехнически" лица  :D.  А м/у другото и в пренапомпаните гуми има резон, защото ми си е случвало при леки и лекотоварни автомобили фабрично нови, клиенти да се връщат и да казват "Че колата им(буса, баничарката) вози като каруца" при положение, че са тествали същия модел и са останали добро впечатление от возията, а то се оказва като премерим налягането, (това е първото нещо което правя, когато  кола на 10-20км пробег дойде с това оплакване) на гумите 1 атмосфера , че понякога до 2 атм. по-високо налягане от зададеното от конструктора( по препоръка на производителя фабрично новите автомобили се съхраняват в складове, паркинги, шоуруми с 1-2 атм по напомпани гуми зависи от модела, за да няма изкривяване на гумите от стоене, и преди предаване клиентите се нормализира налягането до зададеното от производителя) ама ако някой е забравил  :D и стават гафове. Макар, че "профи шофьор от кариерата"(международен шофьор) е недопустимо да не стигне до този извод, че са му пренапомпани гумите, за такива като мен иди дойде.

emilpopoff

Rammbon

Какво стана, оправихте ли проблема? Как бяха тампоните на лястовицата?

doktora

Привет колеги да проблема се оправи издадох камиона и получих нов сега всичко е наред .Но това в рамките на шегата да проблема го открих и то след много време трябваше да се повозя отзад и да видя гадния проблем тук колегите който коментираха за кабината бяха  най прави камиона го получих с тоя проблем явно тоя дето го е карал преди мен доста си е разбирал от работата Да му го н...........м знаете къде толкова е напомпал възглавниците на кабината че амортисьорите не действат . като ги изпуснах вече беше друго но веднъж разместени и не на място неможеш го докара както е било но разлика имаше и то голяма баси смениха всичко по окачване то е не всичко но доста неща а то кабината баси но досега не ми се беше случвало това и не знаех но както казват Старите хора човек се учи докато е жив  . Лек и безавариен път на всички