• Welcome to Форум на българските шофьори.

Унгария?

Започната от geronimo, Четвъртък, 05 Май, 2011, 13:01:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

geronimo

Здравейте, колеги!

Пътувам предимно в страната и Румъния, но утре се налага да пътувам за Унгария и понеже не съм ходил до сега се надявам на малко информация.Най-вероятно ще бъдем 2-ка с колега, чух какви ли не гадости за техните ДАЙджии или както се водят и ме интересува има ли някой тук който е пътувал там за да знам какво да очаквам.До тук разбрах ,че държат на шайбите да има 3 имена и да са на латиница, поне така ми каза един колега от Турция който отнесъл акт само затова че има само 2 имена на шайбата, а турците нямат 3-то име по принцип.Интересува ме дали има някакви ограничения както в Румъния за събота и неделя и всякакви подробности които ги нямаме тук и ще са ми от полза, благодаря предварително!
;)

Причина за редакция: Правопис

geronimo

Trucker_Boy

Здравей колега и добре дошъл в форума.
Унгарските контролни органи са най-гадните според мен в цяла Европа.Когато те спрат за проверка или още на границата полицаят те отбие ще ти иска няколко неща които трябва да покажеш :
-застраховка живот
-лиценз на фирмата
-ще минеш на кантара задължително
-чмр-та
-лична карта/паспорт
-вафли,семки,вода или пари за кафе....
-понякога и дали имаш Румънска винетка
Приготви си 10 евра на монети за да имаш.
На коя граница мислите да карате ? Защото на Nadlag/Nagilack (Надлък) почти винаги има много камиони и проверки.
При тръгване провери всички стопове,мигачи и габарити за да нямаш проблеми там.
Ще потърся информация за забраните.В Унгария е имало на 2 май забрана , ако някой знае дали в следващите дни има някакви забрани за Унгария нека пише.
На околовръстното на Будапеща понякога стават често катастрофи , има отбивки по пътищата и паркинги на бензиностанции които не се плащат.На тях има тоалетна а понякога и магазин и Wifi интернет    :)

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

VOLVO 480

И още нещо да спомена и аз колега внимавай къде спираш за пауза защото много се краде по магистралата!Заключвай се добре и спирай на осветени места или платен паркинг!

jonsan69

В Унгария трябва да си изряден, трябва да имаш и медицинска застраховка иначе си приготви 20е.В неделните дни имаше забрана за движение на товарни автомобили,друго както е споменал колегата стопове,мигачи,фарове,габарити и светлините за задна скорост.Винетка ако си купиш още в Румъния ти излиза по евтино.Лек и безавариен път и късмет в Унгария.

antoniyu

Карай 80-85км/ч спирай на юзлема или кечкемет около Будапеща недей,краде се.От Надлък до Никелсдорф са 5 часа ако си с шел карта можеш да караш до Мако там има шел,ако не на границата от спедицийте.Спазвай ограниченията на околовръстното.     
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

geronimo

благодаря много за информацията,  :)

за шайбите не разбрах дали съм разбрал правилно, държат ли да са на латински написани, също и за имената изискват ли и трите имена на водача?

imter

Цитат на: geronimo - Четвъртък, 05 Май, 2011, 17:25:28
благодаря много за информацията,  :)

за шайбите не разбрах дали съм разбрал правилно, държат ли да са на латински написани, също и за имената изискват ли и трите имена на водача?

Задължително и трите имена на латиница.Така също както те предупредиха колегите,провери си светлините на автомобила :).Успех

geronimo

Мерси много, на всички
лека и безаварийна!  8)

kRisss

Провери си дали ти е заверена и аптечката,защото ако са решили да ти вземат парите и всичко ти е на ред ще се заядат и за това.Искат една бележчица която можеш да си я напишеш и сам ;)

BoBy_BoY

Пичове, като кьоркам кво сте мъцали хорицата нищо излишно не искат,мислим! Едно ми е направило впечетление -по-високи изисквания имат! За разлика от БГ контролните им органи са на ниво. Много ясно е че ще ти искат здравна осигуровка. Нека да си признаем, че в милата ни родинка социалната и особено здравната ни политика не е на ниво.
Да споделя- преди време джитках с едни рейсове по Европа. Стана един много ужасен инцидент и с колегата който нямаше вина- но го отнесе здравно, се случиха чудеса. Няма застраховка-ония се хванаха за главата (френските здравни служби). Нали тяхната държава мисли за народа си и като го почнаха да го връщат от ония свят, и на шефовете едни книжлета със сметки взеха да идат, и скивай как на другата седмица всички шофери си бяха застраховани!
Що се отнася до вафлите и семките, и водата с удоволствие бих ги почерпил. Мене сърбин ми е давал цигари и коняк, ,,ей така, вземи за адет" ми каза!
  Кога у нашите такова отношение?
   Така, че мисли с главата си като караш-скорост, изпреварване, часове на кормуване, пауза( не се тарикати по-малко да направиш пауза или повече да караш), тн
                           Лек и безавариен!

Petroff

Колеги, бих искал да уточним ,застраховка''Живот ''ли искат,или осигурителна здравна карта?Защото след инцидент с хамон в Испания в болницата ми казаха че нямало нужда от застраховката ми,и провериха дали съм осигуряван в БГ.през компа на рецепсиата им.Питам че тия дни ще правя севтето на международните кирии именно до Будапеща,(не съм ходил там от 92)

admin

Колега, добре дошъл във форума. Унгарците искат медицинска застраховка. Можеш да си я направиш тук, можеш и на границата. Но мисля, че тук ще ти излезе доста по-изгодно.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

dand79

Цитат на: Petroff - Четвъртък, 26 Май, 2011, 01:23:07
Колеги, бих искал да уточним ,застраховка''Живот ''ли искат,или осигурителна здравна карта?Защото след инцидент с хамон в Испания в болницата ми казаха че нямало нужда от застраховката ми,и провериха дали съм осигуряван в БГ.през компа на рецепсиата им.Питам че тия дни ще правя севтето на международните кирии именно до Будапеща,(не съм ходил там от 92)

Искат осигурителна здравна карта, ако нямаш такава и нямаш време да чакаш една седмица за нова се издава временна такава или си правиш медицинска застраховка.

Лек път!!!

Petroff

Благодаря за отговорите!Значи спокоино мога да тръгна с осигурителната си здравна карта.

BoBy_BoY

Колега, Petroff, хубаво си тръгнал да джиткаш, но Унгария си е малко особена сама по себе си. Направи ли си маршрут? По какъв начин смяташ да пътуваш-по начина, като спазваш закона, или по свирката на шефа, или спедитор? Има си рискове и то големи по релацииката! Питах те, що беше си мъцнал, че ти е сефте. А за сефте, колега, здравната карта не ти е най-важния документ ;) (5€ на джоб и си човека на деня)!
  Ако имаш нещо което те терзае, питай! Не е срамно да не знаеш, срамно е да се правиш, че знаеш!

BoBy_BoY