• Welcome to Форум на българските шофьори.

Пътуване до Гърция

Започната от scaniavolvo, Четвъртък, 28 Ноември, 2013, 19:23:37

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

scaniavolvo

Здравейте колеги!Ще започвам да карам бус до Гърция-постоянен товар Кърджали-Солун!По този повод искам да ви питам през Маказа ли да минавам и в Гърция колко е магистралата(като такса)?Другото ,което искам да питам е 1.Трябва ли ми лиценз за транспортна фирма(доколкото знам не ми трябва)2.Какви документи ми трябват3.Понеже ще карам храни с температурен режим трябват ли ми някакви допълнителни документи?Благодаря предварително!Лек и безавариен път на всички!

scaniavolvo

bo4a

Що не вземеш малко да почетеш закони и наредби? Бизнес искаш да правиш, а не си прочел сигурно и наредбата за превоз на храни. Ако тука във форума ти кажат, че и книжка не ти трябва утре на полицая ще му кажеш, че така пише У ФОРУМО ли?

bo4a

Бриги Магнито

Цитат на: scaniavolvo - Четвъртък, 28 Ноември, 2013, 19:23:37
По този повод искам да ви питам през Маказа ли да минавам и в Гърция колко е магистралата(като такса)?всички!
За последно мисля имаше една каса и цената е около 5 евра(преди нямаше каси ,а скоро не съм минавал из Българската част) касата може да се заобиколи и по-старият път Алексадрополис -Кавала

1.Трябва ли ми лиценз за транспортна фирма(доколкото знам не ми трябва)
Лично мое мнение е,че за Гърция е по-добре бусчето да е снабдено с лиценз,макар че по закон не ти трябва
2.Какви документи ми трябват
Талон малък и голям на МПС-то (големият може и ксерокс копие) гражданска застраховка,технически преглед,шофьорска книжка,лична карта и е хубаво да си пазиш бар кода от винетката,тва зарад наще убавци.Разни компетентости и прочее шийт не ти трябват за бус до 3,5т
3.Понеже ще карам храни с температурен режим трябват ли ми някакви допълнителни документи?
Достатъчно е в ЧМР да е вписан температурният режим и някой пакинг лист никога не е излишен.
Санитарно може да ти искат само наще пустиняци

Благодаря предварително!Лек и безавариен път на
Моля дано не съм те подвел,аз също зафатам след прекъсване разходки из Гърция тъй че споделяй ,къде,какво ,как,защо и прочее ?
Безавариен и на теб

scaniavolvo

Цитат на: Бриги Бичкията - Петък, 29 Ноември, 2013, 07:48:12
За последно мисля имаше една каса и цената е около 5 евра(преди нямаше каси ,а скоро не съм минавал из Българската част) касата може да се заобиколи и по-старият път Алексадрополис -Кавала

1.Трябва ли ми лиценз за транспортна фирма(доколкото знам не ми трябва)
Лично мое мнение е,че за Гърция е по-добре бусчето да е снабдено с лиценз,макар че по закон не ти трябва
2.Какви документи ми трябват
Талон малък и голям на МПС-то (големият може и ксерокс копие) гражданска застраховка,технически преглед,шофьорска книжка,лична карта и е хубаво да си пазиш бар кода от винетката,тва зарад наще убавци.Разни компетентости и прочее шийт не ти трябват за бус до 3,5тМного благодаря за инфото Бриги
3.Понеже ще карам храни с температурен режим трябват ли ми някакви допълнителни документи?
Достатъчно е в ЧМР да е вписан температурният режим и някой пакинг лист никога не е излишен.
Санитарно може да ти искат само наще пустиняци

Благодаря предварително!Лек и безавариен път на
Моля дано не съм те подвел,аз също зафатам след прекъсване разходки из Гърция тъй че споделяй ,къде,какво ,как,защо и прочее ?
Безавариен и на теб
Благодаря за инфото Бриги.Ще споделям :)

Цитат на: bo4a - Четвъртък, 28 Ноември, 2013, 20:36:43
Що не вземеш малко да почетеш закони и наредби? Бизнес искаш да правиш, а не си прочел сигурно и наредбата за превоз на храни. Ако тука във форума ти кажат, че и книжка не ти трябва утре на полицая ще му кажеш, че така пише У ФОРУМО ли?
По-спокойно с изказванията бе!Като не знаеш как стоят нещата питай първо-бизнес не правя буса не е мой,а на приятел,просто му беше свободен и е намерил случайно товар,но не е наясно как стоят нещата.А ако не можеш да дадеш инфо просто няма смисъл от спам.Моля,ако още някой даде някакво инфо да е полезно.Смятам ,че тук е мястото да си предаваме полезна информация и да си помагаме.

Използвай бутона "Промени" активен е един час!

scaniavolvo

...

Бриги Магнито

Някой мое ли ме светне,втората каса след Солун преди Метони/Метохи или там нещо си,дали работи и горе-долу какви пари е?
Става въпрос за касата,която не работеше преди

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

milenj

Бриги Магнито

hades2805

От Солун до Александрополис има 3 каси. 1 на 30 км след Солун, 2 на Кавала и 3 на Комотини. По 8,40 всяка за камиони.

AxL

Не си казал до колко тона е буса?
Ако си до 3,5 хич не ги интересува ЧМР, но трябва да имаш.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Фактура и/или стокова, кой изпраща, колко струва, ДДС режим и т.н.! Глобата е за водача 614,14 ЕВРО плюс 614,14 ЕВРО за провозвача. Плаща се на митница, не може на ГКПП.
За храните трябва и здравен сертификат, но това според вида.
Аз изгорях на 2 декември на Кулата. Защото бях само с ЧМР.

Владимир Ангелов

Това е за товарни автомобили над 12 тона, а за 3.5 ще е по малко,но касите са три със сигурност!

znamc

За да не отварям нова тема ,ще попитам тук. Шефа замисля да караме зеуенчуци от Гърция за нашите собствени магазини и иска от мен да знам какво ще ни трябва. Превоза ще се извършва с камион до 12Т (за собствена сметка) или с бус до 3.5т ,от това което прочетох стигам до извода ,че мога да возя само с ЧМР и ф-ра от продавача (задължителните застраховки ,книжки и т.н. не ги изброявам ,те са ясни)
Четох някъде ,че понеже зеленчуците се водят рискови стоки ,задължително ме пломбират при товарене и след това преди разтоварване - вярно ли е? и ако да къде става пломбирането на товарен пункт ,във митница или на ГКПП? Ако има и още документи за които знаете моля да споделите.
Превоза ще се извършва с хладилни МПС с удостоверение от БАБХ ,ДВСК.
Благодаря предварително и лек път на всички!

abator

На влизане в България нашите НАП-джии слагат пломбата. В последно време не пломбират всичко. Явно преценават риска.

Zaron

Цитат на: znamc - Сряда, 15 Април, 2015, 14:13:12
За да не отварям нова тема ,ще попитам тук. Шефа замисля да караме зеуенчуци от Гърция за нашите собствени магазини и иска от мен да знам какво ще ни трябва. Превоза ще се извършва с камион до 12Т (за собствена сметка) или с бус до 3.5т ,от това което прочетох стигам до извода ,че мога да возя само с ЧМР и ф-ра от продавача (задължителните застраховки ,книжки и т.н. не ги изброявам ,те са ясни)
Четох някъде ,че понеже зеленчуците се водят рискови стоки ,задължително ме пломбират при товарене и след това преди разтоварване - вярно ли е? и ако да къде става пломбирането на товарен пункт ,във митница или на ГКПП? Ако има и още документи за които знаете моля да споделите.
Превоза ще се извършва с хладилни МПС с удостоверение от БАБХ ,ДВСК.
Благодаря предварително и лек път на всички!
Зависи от зеленчуците, на границата агенция НАП те пломбира и ти издават документ в който трябва да посочиш къде и в колко часа ще разтоварваш също така и телефон за връзка. За момента друго не се сещам, но мисля,че изпускам нещо.

ПП. Малък талон, голям талон, трудовия ти договор да е преведен на Гръцки, не се знае кога ще ти го поискат при проверка.
   На товарния адрес никога не забравяй да си преглеждаш документите като ЧМР, известието за доставка,фактура, може да се наложи и             анализа на стоката.

Zaron