• Welcome to Форум на българските шофьори.

Предложение за рейтинга

Започната от admin, Вторник, 17 Май, 2011, 00:18:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Имам предложение за рейтинга. Размяна на плюсове срещу минуси. Например намаляването на определен брой плюсове в профила на потребител да води до премахване на минус. Какво мислите за това?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Trucker_Boy

Добре ще бъде защото ако даден потребител има 6+ и 2- след "размяната" ако може така да се нарече да му останат само 4+са.
Дано няма много хора с минуси ,но все пак ще е добре за някой които са посъбрали доста.
А преди нали се говореше нещо ,че при определен брой минуси ще има пауза (временна забрана за форума) ?
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

admin

Вие кажете как да стане. Този рейтинг не е само за престиж, ами и за някакви санкции спрямо потребители, които получават често отрицателни коментари.

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Вторник, 17 Май, 2011, 00:27:12
Вие кажете как да стане. Този рейтинг не е само за престиж, ами и за някакви санкции спрямо потребители, които получават често отрицателни коментари.

Те потребителите получават отрицателен рейтинг от останалите ,защото не спазват правилата.
По мое мнение може би трябва да се въведе временна "пауза" при определен брой минуси на потребителя но да не бъде пък някаква голяма а по-скоро символична за назидание ?
www.sbps.eu

admin

От днес всеки отрицателен знак към рейтинга може да бъде премахнат за сметка на един положителен знак. Всеки, който иска да "почисти" отрицателните знаци в рейтинга си, може да го поиска на лично съобщение. Очаквам предложенията ви относно момента, в който даден потребител остане само с отрицателни знаци. Това лично за мен би било сигнал, че потребителя има някакви доста сериозни пропуски при престоя си във форума и е наложително да вземе някакви мерки.

SOLAR

Предложение - съобразено с мъдростта на народа:
Първи път - грешка, втори път - прошка, трети път - тояжка. - народна поговорка.
Тълкуване - първите два минуса -  1:1, за следващите 2 минуса 2:1 + "бан-пауза".
По-нататък се решава за всяка грешка индивидуално, ако демонстративно не желае да се съобразява с правилата - аут.
При грубо нарушаване на правилата, може и с първия пост - аут. За по-дребни грешки - е случват се. Шефе, хляба и ножа е в теб. Така, че ти решаваш, а кръста /разбирай-отговорност/ е твой.

Според мен, трябва да има и дадена обосновка за поставен минус или да се поставя от определени потребители, защото, ако двама потребители си завъдят спор и не се харесат виртуално, могат да си напомпят един на друг по няколко минуса. Или идва нов потребител, прави му се забележка, а той пише минуси. Или "Аз на теб - ти на мен".

Дори в една темичка бях написал всеки да си обосновава писането на знак, но тя се разводни в друга посока.

ЛЕКИ ПЪТИщА !

admin

Системата на форума няма опция да следи рейтинга и идеята ти за разграничаване на първите 2 и следващите е трудна за реализиране. Трябва да се прави ръчно, и да се записват данните. Това е доста трудоемко и едва ли е добра идея.

admin

Днес служебно премахнах своите минуси от рейтинга за сметка на съответния брой плюсове. Ударната група за поставяне на минуси може да започне на чисто. Всеки, който желае да му бъдат премахнати минусите, да пише лично съобщение. Имаме още един възползвал се от това.

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Вторник, 06 Декември, 2011, 22:55:28
Днес служебно премахнах своите минуси от рейтинга за сметка на съответния брой плюсове. Ударната група за поставяне на минуси може да започне на чисто. Всеки, който желае да му бъдат премахнати минусите, да пише лично съобщение. Имаме още един възползвал се от това.

Аз, Благодаря !  8)
www.sbps.eu

Trucker_Boy

www.sbps.eu