• Welcome to Форум на българските шофьори.

На път без хладилник

Започната от Rammbon, Неделя, 04 Май, 2014, 17:18:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rammbon

Колеги, дайте идеи, като пътувате на далеч из ЕС, как се запасявате с храна като нямате хладилник в камиона. Летният сезон наближава и само с консерви от риби, пастет и русенско варено - 2-3 месеца не се изкарват. А да се купува постоянно храна от магазините , ще е доста скъпо. В BG  е лесно, във всяко населено място има хранителен магазин работещ дори и неделя до към 21 ч.  Незнам кой е този изрод поръчал камионите без хладилник, поне имат климатик и печка. Колегата се е запасил с макарони и фиде и на газовия котлон ще ги вари, ама само макарони :( , 3 месеца .

Rammbon

ivopifeca

Аз не се оправям с готвения и тем подобни...може би и заради това не съм ходил за по 2-3 месеца вътрешно,само прави курсове и си пре.бах стомаха от сухи неща...

ivopifeca

driver70

Сподели,къде ще се кара.Цените по магазините не са високи.Много кофти без хладилник,но не е невъзможно.

Rammbon

Южна Румъния, Унгария, Австрия, Германия, северна Швейцария, източна Белгия , Люксембург, Франция /Париж и източна Фр. /, северна Испания, Италия без островите , транзит Словения, транзит Хърватска, транзит Сърбия, западна Словакия и западна Гърция. Как са цените на храните в Белгия, Франция, Италия и Испания?

ivopifeca

Цитат на: Rammbon - Неделя, 04 Май, 2014, 22:34:00
Южна Румъния, Унгария, Австрия, Германия, северна Швейцария, източна Белгия , Люксембург, Франция /Париж и източна Фр. /, северна Испания, Италия без островите , транзит Словения, транзит Хърватска, транзит Сърбия, западна Словакия и западна Гърция. Как са цените на храните в Белгия, Франция, Италия и Испания?
То си е цела Европа :)Като тука са,понекога и по евтини :)

driver70

Цитат на: Rammbon - Неделя, 04 Май, 2014, 22:34:00
В Италия не съм бил,но цените в другите държави са съизмерими с нашите.И все пак ще се наложи колегата да разчита предимно на консерви.Консерви в Германия има по 800гр.и струват между 90 цента и 1,80евро.Месото е между 2,70 и 4евро,яицата са 10бр.-1.10евро.Сега да се изброяват всички продукти не е необходимо,но Германия е най евтина.

Boroman21

След първия месец вадиш 300евра и си купуваш хладилник.
Как я мислите тая работа лятото при 40градуса да пиете топла бира или вода.
Между другото в момента съм без хладилник (дефектира гада) и не се живее.

BISER1975

Boroman21

Да,  както отказа и стационарния климатик.
Ааа също и не зарежда акомулаторите до пълният им капацитет и за това си нося кабели но иначе е новия актрос :)

stanche

Цитат на: driver70 - Понеделник, 05 Май, 2014, 19:23:04
В Италия не съм бил,но цените в другите държави са съизмерими с нашите.И все пак ще се наложи колегата да разчита предимно на консерви.Консерви в Германия има по 800гр.и струват между 90 цента и 1,80евро.Месото е между 2,70 и 4евро,яицата са 10бр.-1.10евро.Сега да се изброяват всички продукти не е необходимо,но Германия е най евтина.

В Италия и Словения е хубаво да се поизбягват магазините по възможност, че там си е сравнително по-скъпичко. За Швейцария еврото не върви, но пък ако минаваш на Базел си и ма Лидъл и от там можеш да си напазариш :) Франция и Белгия има хубави промоции, но пък са рядкост иначе колегите са прави ... в Германия си е най-добре да си пазариш (без пиенето, че трябва да се връщат шишетата после). И все пак ако не ти вземат хладилник, се замисли поне за една хладилна чанта :) Успех
Не карам бързо - летя бавно :) !!!

naum4o

Цитат на: Boroman21 - Сряда, 07 Май, 2014, 21:27:15
Да,  както отказа и стационарния климатик.
Ааа също и не зарежда акумулаторите до пълният им капацитет и за това си нося кабели но иначе е новия актрос :)
Май си уцелил точно дефектната бройка от поточната линия. Твоят камион, е напълно способен, да разруши лъскавия имидж на производителя.
Ако вдигнеш вой до небесата, от кумова срама ще ти дадат друг - чисто нов. ;D
Цитат на: stanche - Четвъртък, 15 Май, 2014, 10:17:40
И все пак ако не ти вземат хладилник, се замисли поне за една хладилна чанта :) Успех
Хладилната чанта е добро временно решение. Имал съм 20 часа студена бира през август. Докато почиваш, 4-5 малки, минерални води, седят във фризера в магазина. След 4 часа са готови ледарки и ги пъхаш в чантата. След 24 часа купуваш нови и така. Но почивките трябва да са ти близо до заведения и/или магазини. Никой не ми е отказвал да ги пъхне във фризера.
А ако имаш от тези пластмасовите кутии със специалната течност, която замръзва и се слага в чантата, е най-добрият вариант.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

naum4o

Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!