• Welcome to Форум на българските шофьори.

Mюнхен Русе - молба за разбивка на маршрут

Започната от SEMPER, Четвъртък, 12 Юни, 2014, 20:54:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SEMPER

Ще прибирам влекач без композиция от Мюнхен през Дунав мост. Германия Австрия Румъния.

Маршрута ми е ясен. Пасау Виена Будапеща Арад Букурещ Гюргево

Интересувам се от подходящите места за почивка, които да са съобразени с паузите и забраните.
Ще се радвам, ако някой ми го  разбие набързо.

Трябва ли да си печатам бележка, тъй като практически нямам шайби назад ?

А има ли изобщо здрав смисъл да тръгвам събота, или ще си само остана с висенето ?
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

МИНКО ИЛЧЕВ

Първо не забравяй да си платиш Германия. Много хора ще ти кажат, че не се плаща, ако на влекача пише на вратата 18 и друго считай е повече от 12 тона. Вариант да спреш е в Унгария преди Будапеща N47.50063 E18.59844 Bicske, има Интернет и включено ядене. Унгария всеки участък където те заснемат и не си платил е около 550 евро. По-натам едва ли ще стигнеш, няма много места и Будапеща се краде. След това Румъния, ще стигнеш след Себеш, магистралата е прекъсната има на няколко километра два последователни отляво, непосредствено преди да се качиш на магистралата на 50 метра напред (правиш ляв завой). След около 30 километра като подминеш Сибиу на Вещем (кръговото за Брашов и хващаш дефилето), много е прашен лош Интернет. След около още 30 вдясно зелен хотел N45.50970, E24.28296. След още 30 е Брезой далеч е. И остават 4-6 часа до Русе.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

SEMPER

Мерси много. За плащанията съм наясно  ;)

Как ще съм с евентуално с часовете при тези паузи ?

И още един въпрос - вариантите за евтино зареждане по пътя - реално зареждам от собствения си джоб, нямам шел карти и подобни.

SEMPER

Още един спешен въпрос - в Австрия машинка ли вземам и какъв е реда ?

admin

Цитат на: SEMPER - Петък, 13 Юни, 2014, 18:23:07
Още един спешен въпрос - в Австрия машинка ли вземам и какъв е реда ?

Задължително машинка! Отиваш в някоя спедиция на Зубен с талона на камиона и си купуваш машинка. Струва 5 евро и отделно я зареждаш със сума, която да покрие пътуването до другата граница. Като кажеш до коя граница искаш, те знаят каква е сумата. Ако случайно започне да ти титка по два пъти, не се притеснявай, просто сумата намалява. Ако обаче титне 4 пъти, незабавно спри и я зареди с още пари! Лек път!

P.S. Тук - http://services.asfinag.at/mautkalkulator-light можеш да си сметнеш колко ще ти струва пътуването през Австрия. При моето изчисление от Зубен до Никелсдорф за камион с две оси и Евро 3 излезе 84 евро.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: SEMPER - Четвъртък, 12 Юни, 2014, 20:54:49
Трябва ли да си печатам бележка, тъй като практически нямам шайби назад ?

Единствено ако е на твое име камиона може би не е необходимо (не съм сигурен). По-добре с фалшив трудов договор няколко месеца назад и бележка.

Цитат на: SEMPER - Четвъртък, 12 Юни, 2014, 20:54:49
А има ли изобщо здрав смисъл да тръгвам събота, или ще си само остана с висенето ?

Зависи кога се тръгне. Ако е преди 1.07 само гледаш Австрия да минеш в събота до 15.00 часа. Обикновено при летните забрани и Унгария е като Австрия събота от 15.00 часа. Също така пътя в Румъния Арад-Питещ събота и неделя от 6.00 до 22.00 е забранен с малки изключения. През Крайова е 30-40 километра повече, а през Видин още толкова и си караш у нас.

Цитат на: SEMPER - Петък, 13 Юни, 2014, 01:38:13
Как ще съм с евентуално с часовете при тези паузи ?

Нали така предлагам да има 9 часа управление. Първият е за Бичке преди Будапеща, дал съм координатите, смятам си за там. Следващият е в зависимост как минеш Унгария/Румъния и ако е събота, неделя.

Цитат на: SEMPER - Петък, 13 Юни, 2014, 01:38:13
И още един въпрос - вариантите за евтино зареждане по пътя - реално зареждам от собствения си джоб, нямам шел карти и подобни.

В Германия, ако случиш "хващаш" не лоша цена. В Австрия можеш да намери 5-10 евроцента надолу от най-добрата в Германия. Правило в Австрия, че малко в страни от магистралата е с 10-20, а дори и 30 евроцента надолу. Дори само на 200 метра встрани, на Оед е добър вариант да кажем там е 1,28 €, има по магистралата на 1,58 €. В Унгария, Румъния и България няма такива цени.

SEMPER

В Германия към момента най доброто, което може да се хване  е 1,32 за литър

Дъргела все още не е сигурен на 100%. Единия вариант е едно ТГА 430 четворка с 780 литра бидон, който даже е пълен на една четвърт  ;). Другия вариант е една Скания тройка, която обаче ще се появи днес за оглед.

Ако остане МАН-а ще се зарежда само и единствено в Австрия.
Аз също си мислех за Джета на Оед , в момента цената на Джетовете в Австрия е 1,26 - 1,28

Обаче понеже и аз знам че нормално в Австрия трябва да е поне 20 цента надолу от немските цени, се надявах да има някакви по "тайни" места за зареждане.  ;D

scaniavolvo

Цитат на: SEMPER - Събота, 14 Юни, 2014, 12:25:02
В Германия към момента най доброто, което може да се хване  е 1,32 за литър

Дъргела все още не е сигурен на 100%. Единия вариант е едно ТГА 430 четворка с 780 литра бидон, който даже е пълен на една четвърт  ;). Другия вариант е една Скания тройка, която обаче ще се появи днес за оглед.

Ако остане МАН-а ще се зарежда само и единствено в Австрия.
Аз също си мислех за Джета на Оед , в момента цената на Джетовете в Австрия е 1,26 - 1,28

Обаче понеже и аз знам че нормално в Австрия трябва да е поне 20 цента надолу от немските цени, се надявах да има някакви по "тайни" места за зареждане.  ;D
Колега и на 1.30 има в Германия.По националите.Миналата седмица заредих на 1.30 на Арал в KOLN.

scaniavolvo