• Welcome to Форум на българските шофьори.

В Германия соло с влекач

Започната от valkodav, Понеделник, 16 Юни, 2014, 16:01:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

valkodav

Здравейте колеги, предстои ми да ходя до Германия с влекач - соло, та въпросът ми е трябва ли да му вадя тол колет, някъде мисля, че в сайта на www.toll-colect.de четох че до 12 тона може да се движи без такъв тикет, това вярно ли е?Предварително Ви благодаря за инфото.

valkodav

admin

Провери си какво точно пише в талона на влекача в графата за максимално тегло и по всяка вероятност е над 12 тона.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: valkodav - Понеделник, 16 Юни, 2014, 16:01:47
Здравейте колеги, предстои ми да ходя до Германия с влекач - соло, та въпросът ми е трябва ли да му вадя тол колет, някъде мисля, че в сайта на www.toll-colect.de  четох че до 12 тона може да се движи без такъв тикет, това вярно ли е?Предварително Ви благодаря за инфото.

Това често се коментира и все едно и също. Обща допустима маса. Обичайно, за влекачите е поне 18 тона, което е достатъчно над 12. Това че в момента (фактическата) масата му е 7-8 тона не е важно. Освен ако е друг, а не масовият за 40 тонни композиции!

Цитат на: admin - Понеделник, 16 Юни, 2014, 16:28:58
Провери си какво точно пише в талона на влекача в графата за максимално тегло и по всяка вероятност е над 12 тона.

Виж графа (F.1) техническа допустима маса, обичайно и в (F.2) е същото.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

driver70

Вадиш толколет,без да мислиш за свивки никакви.Минахме по този път,не пробвай без тол,гориш.Говоря от опит.

valkodav

Благодаря ви колеги за инфото, казах на вожда да монтираме толколет в сегет за сега е съгласен па ще видим последно какво ще реши. ;)

SEMPER

Каквото и да реши - 100 % е задължително - гаранция  ;D ;D ;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната