• Welcome to Форум на българските шофьори.

Проблем с Ивеко

Започната от dimitar_mitrev, Вторник, 01 Юли, 2014, 13:55:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dimitar_mitrev

Здравейте колеги от няколко дни камиона ми Ивеко Евростар 190ЛД43 ми прави проблем докато си върви и започва да падат обороти след като го изфорсирам вади бял пушек

dimitar_mitrev

batalov80

Цитат на: dimitar_mitrev - Вторник, 01 Юли, 2014, 13:55:41
Здравейте колеги от няколко дни камиона ми Ивеко Евростар 190ЛД43 ми прави проблем докато си върви и започва да падат обороти след като го изфорсирам вади бял пушек

Иска диагностика.Имах такъв проблем.Какво ли не сменихме,защото губеше мощност.Накрая сменихме двигателя.Дано при теб е друго.Успех!

batalov80

LightOff

....... вярно ли някой сменя двигателя за такъв проблем? На моята кола също й падат оборотите понякога..... да сменям ли двигателя? :D

batalov80

Цитат на: LightOff - Сряда, 02 Юли, 2014, 23:18:57
....... вярно ли някой сменя двигателя за такъв проблем? На моята кола също й падат оборотите понякога..... да сменям ли двигателя? :D

Питай патило ???

ivopifeca

Леле мале..."смени двигателя".Ми най лесно е да смени камиона направо :)Обороти може да падат поради хиляди причини,тва не значи че трябва да сменя мотора направо.

batalov80

Цитат на: ivopifeca - Четвъртък, 03 Юли, 2014, 19:27:03
Леле мале..."смени двигателя".Ми най лесно е да смени камиона направо :)Обороти може да падат поради хиляди причини,тва не значи че трябва да сменя мотора направо.

Дано не се стигне дотам.ИСКА ДИАГНОСТИКА КОЛЕГА! 8)

ivopifeca

Цитат на: batalov80 - Петък, 04 Юли, 2014, 02:42:26
Дано не се стигне дотам.ИСКА ДИАГНОСТИКА КОЛЕГА! 8)
Последно?Да сменя ли мотора,или диагностика.Или диагностиката е, като смени двигателя...Аааа ,или диагностиката ще отчете грешка-трябва нов мотор ???Абе друже дай още диагнози,ама да са от сърце.

batalov80

Цитат на: dimitar_mitrev - Вторник, 01 Юли, 2014, 13:55:41

И какво излезе?

MagnuM

Колега имахме подобен проблем. Смени си горивните филтри, цедката на инжектора :) Хубаво е да се свали и сондата и отдолу да се постави мрежа от комарник. Върши перфектна работа. Дано съм помогнал :)
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

LightOff

.... предварително да кажа, че не знам почти нищо, новобранец съм, но и аз да се изкажа.

Този гаден инжектор на Ивекото, който е от дясната страна, съм виждал как го натискат някой шофьори и става твърд като камък и пак същото. А тя работата е, дано не бъркам,  развива се един винт мисля, на самия инжектор и като натиснеш да помопаш, изхвърля излишния въздух от системата. Прави се докато започне да изхвърля гориво. 
Не съм сигурен какво става, но като караш на ниски обороти, камиона що годе е ОК, но като се форсира, падат оборотите, започва да заглъхва камиона и мотора спира. Или има въздух, или горивото идва някяк си много при форсирането и "задавя" мотора!

.... какъв съм майстор, а!?  :D

dimich87

По-скоро горивото идва малко и от това заглъхва мотора.

vdsvicky

Почни от резервоара.Тръбите вътре нямат цедка! Подкачващата помпа се намира до него. Лесно можеш да разбереш дали е подкачващата помпа, като я изолираш и вържеш входящия с изходящия маркуч. Въртиш на стартер докато не запали и не заработи устойчиво. Ако си се форсира както трябва е от нея и ще трябва да я смениш. Обикновено там е проблема. 
Много карачи-малко шофьори

vdsvicky

Много карачи-малко шофьори