• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ивеко Евростар Курсор 430

Започната от BISER1975, Вторник, 29 Юли, 2014, 15:28:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

BISER1975

Здравейте. Някои може ли да ми подскаже кои са слабите страни на ИВЕКО ЕВРОСТАР с двигател 430 к.с., модел КУРСОР. В смисъл скоростна кутия, диференциал, двигател, турбина, окачване на шаси и кабина. Камионът е без ретардер, с двустепенна мот. спирачка, с полуоски, седлови влекач.  Производство 2001 г., нов внос, голямата кабина. Възможно е евнтуално закупуване.
Благодаря предварително.

BISER1975

Chefo(SCANIA)

Слабите места на Ивеко са много....точно този мотор обаче знам че е надежден,иначе Ивеко варви много ама си пати от слаби места  :)

Chefo(SCANIA)

MagnuM

Разход 38- 42/100 турбината е малко по слаба, ако не се кара с хубаво гориво започват проблеми, удобна кабина, няма ретардер но моторната е доста силна....
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

BISER1975

Благодаря за отговорите. Въпрос към MagnuM - ходовата част издръжлива ли е за българските пътища, също и окачването на кабината ?

MagnuM

Да ти кажа камиона е при нас от половин година при условие, че пътува само Украйна, Молдова е доста издържлива сравнение с Рено Премиум, до момента сме сменили само 2предни амртисьора на 1 година, но имаха 2 години гаранция (Монро рефлекс), но смяната е за 20 мин.
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

IvanovIvan

Ако не се лъжа това е Евро 3 със мотор и турбина като на стралиса ако е така постоянно ще ти свети EDC и няма оправия светне ли веднъж проблем.... Ако искаш Ивеко вземи това дето е 380 коня разхода е приличен и върви много , доста по безпроблемен двигател , се пак е немски мотора -Магерус двигател . Ако зимаш ивеко само с Магерус мотор . Иначе хората добре са го казали - "От Ивеко бегай далеко " :D .

naum4o

Дано разбираш руски. Човекът прекрасно е обяснил неговите дертове с Курсор 10, евро троник 1, 2001г. Ако не, пробвай с гугъл преводачката. Най-важните неща ще ги разбереш.
http://dalnoboi.org/2010/04/iveco-eurostar.html
P.S. Но най-важното, е че като тегли чертата е доволен и хвали машината.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

dimich87

Сега стягаме едно ивеко стралис със същия двигател и скоростна кутия. С двустепенна моторна, но не са доволни шофьорите от нея. Разхода за соло е висок, но в композиция си е приличен. Не знам защо така се получава. Соло дава 30-32 в композиция разхода е 36-38. Отремонтирахме всички дюзи, сменихме съединител и накладки. Камиона е вземат преди няколко месеца и след стягането ще пътува към италия. Остават козметични ремонти по кабината и габаритните странични лампички да се оправят.
В наща фирма имаме предимно хенгери и един прицеп. Другите камиони са само манове. Има още едно ивеко за части. Казват че блокирал диференциала от време на време.

нидялко

Една година карах Курсор с 380 коня мотор и на пътя не ме е оставял. Веднъж зимата изби една гарнитурка и вкара нафта в охладителната система. В сервиза казаха, че е изключително рядък случай. Пълно-празно даваше среден разход 32-34. Слабо място за мен- много дървена кабина.

BISER1975

Известно време не бях в близост до компютър. Сега прочетох допълнителните препоръки за Ивекото. Благодаря на всички колеги. Иначе камиона го взех за един месец под наем, и ако съм доволен с опция за изкупуване. За 2 340 км., от които празни 70-80 км., средният разход е 38 л. на 100 км., с тотал около 40-44 т. и поддържана скорост с лекота 80-85 км/ч. Забележки към момента няма. А относно Naum4o, отворих този блог и съм съгласен с руският шофер. Дано да се окаже сполучлива бройка - не трака отникъде върви на "пушка", возията е стегната. Но ще покаже времето.
И пак благодаря на всички помогнали със съвет.

Chefo(SCANIA)

Само в България ли пътуваш?Разхода за България горе-долу бива  :)

BISER1975

Да, само и единствено в България. Возя метали най-вече. А и разхода вече го закръглих на 37 на 100, но да падне с още литър-два, повече надали. Тежък товар и лоши пътища са кофти комбинация.

loshdancho

Цитат на: BISER1975 - Вторник, 05 Август, 2014, 12:48:47
Тежък товар и лоши пътища са кофти комбинация.
Големите обувки също....
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

ivopifeca

Това просто е един недооценен камион от "разбирачи",които са чували нещо си там... ;)

BISER1975

Цитат на: loshdancho - Вторник, 05 Август, 2014, 14:08:38
Големите обувки също....

Обувките са 46-ти номер.

Редактиран цитат!

BISER1975