• Welcome to Форум на българските шофьори.

Товари за микробус до 3,5 т.

Започната от gpetev, Понеделник, 24 Ноември, 2014, 10:20:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

цецодебел

Колеги, за начало как е с 3,5 тона ? Въобще не съм в час ! Трябва ли фирма, лиценз, професионална компетентност и т.н.!!!
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

admin

Фирма трябва за фактуриране. Лиценз и компетентност не трябва.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

цецодебел

Мерси началник :) Нема да се расърдя и ако некой друг мъцне от опит !

Г. Симеонов

Регистрация по ДДС и ЧМР застраховка , ако ще пътуваш в чужбина.

Райчев74

Здравейте колеги,Ако някой направи такова сдружение пишете и мен.и ас търся работа за буса ама трудна работа

Райчев74

Колеги дайте борса за малки товари.

Педала до Метала

До колкото знам колега,спедитор.нет е задължителен. Само борса за малки товари не знам да има. Не ми е ясно регистрацията в спедитора,ако имаш фирма от две години да речем-дали трябва пак препоръка от други фирми или директно те вписват??? ??? ???

Г. Симеонов

В спедитора искат 3 препоръки и регистрация по ДДС. Там няма почти нищо за бусове. За малки товари , спедиторите търсят групаж и много малко плащат.

Г. Симеонов

Пyбликувано на:   
[Маршрут]
18.01.2016 12:50 Нова оферта!
Релация:   
от D - Германия/09232 Hartmannsdorf
до BG - България/Разлог
Дата на товарене:   18.01.2016   
Офертата е валидна до:   21.01.2016
Вид на товара:   едно евро пале
Бруто тегло (kg):   1.5 тона макс
Срок доставка:   
Обем (m3):   
Размери на товара (m):   
Линейни метри (m):   
Цена:   200 евро, бързо плащане
Други:   CMR застраховка;
Тип:   - комплектен
Изпрати оферта/запитване

Г. Симеонов

Релация:   
от BG - България/Севлиево
до D - Германия/21465 Reinbek
Дата на товарене:   22.01.2016   
Офертата е валидна до:   22.01.2016
Вид на товара:   1 европалет
Бруто тегло (kg):   300
Срок доставка:   25.01.2016
Обем (m3):   
Размери на товара (m):   
Линейни метри (m):   
Цена:   330 лв+ДДС
Други:   за Микробус / Соло;
Тип:   - групажен

naum4o

За хладилни бусове има доста работа. 3 палета, 2 тона - газ към Дижон през Монблан.  Всяка седмица возят.
А поляците са хитри- на 1евро на км возят. И има желаещи.
Както аз го виждам - времето на Бай Пешо със скъсания брезент и соловите играчи отмина. Rammbon е прав, силата е в обединението. Някой трябва да дава редовно работа и този някой няма да са случайни спедиторчета от спедитор.нет, а голяма спедиция с представителства в Европа. Която получава 60-70 групажа понеделник до обяд и 60% са за соло бусчета, вътрешно в ЕС. Много честа практика, е да се местят палета на 100-200км, за да ги вземе по път групажна щора и да бяга към феритата.Примерно местене към Милано, Торино, или Ирун или Барса.
Но за да дава товари трябва организация.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

Mandor

По-горе се подхвърли идеята за сдружение. И няколко човека изявиха желание да участват. И до там. А сдружението си има предимства- един спедитор, счетоводител, отстъпки в магазини и сервизи.
Така че, да виждаме кои искат подобно нещо и да подгонваме нещата.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Педала до Метала

Идеята е страхотна,представете си сдружение от 20-30 буса пръснати във цялата страна.Експресните поръчки ще се товарят мигновенно от най близкия свободен бус.Би било чудесно,аз съм ЗА,стига да не са само приказки  :-\ :-\ :-\

naum4o

За съжаление приятелю, тук в БГ, няма да ви пуснат никакъв фандък големите пирани. Едно, че стокооборотът тук е смешен, сравняван със страните западно от Словения, второ, че бидейки смешен,  отдавна е завзет.
Такова бъдещо обединение трябва да направи фурор, направо революция трябва да се случи, за да се включи в играта. Което ми се види трудно, предвид конюктурата и особено предвид роднинските връзки на цялата плеяда от лелинчовци, зетьове и пр. лакоми пирани от двете страни на поръчките. Ако ти се работи - излизай на пазар с правила.
Дано не съм прав, но май съм.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

juli76

Цитат на: Педала до Метала - Понеделник, 25 Януари, 2016, 16:59:53
Идеята е страхотна,представете си сдружение от 20-30 буса пръснати във цялата страна.Експресните поръчки ще се товарят мигновенно от най близкия свободен бус.Би било чудесно,аз съм ЗА,стига да не са само приказки  :-\ :-\ :-\
Тоя мач с бусчетата и експресния транспорт в страна и близки дестинации го играх повече от 10 години колега. При положение че преди за 4 години купих 3 буса с подобна работа а в момента ми остана само една машина с която от време на време закачам по нещо от стари клиенти със специфични поръчки в БГ ти си прави сметката на какво дередже е пазара. Работата за подобни свободни играчи падна главоломно от момента в който големите в бранша като Спиди и Еконт не почнаха да предлагат същата услуга само че на по добри цени виждайки че в това определено има ниша. Говоря за палетните превози до 1 тон. Друг е въпроса че нямаме икономика и товаро-потока е смешен. Някак не ми излиза сметката да возя примерно едно пале от Пловдив до Бургас за 35лв с ДДС . Не коментирам че е почти невъзможно и намирането на обратни товари. За мен тази работа умра в БГ от поне 3-4 години на сам ! Единствен вариант е работа с подобен бус в Европа но за някоя чужда спедиторска фирма. Иска се обаче добро владеене на език и инвестиция в сравнително нов микробус.

juli76