• Welcome to Форум на българските шофьори.

Навигация за Англия

Започната от bobikat, Неделя, 22 Февруари, 2015, 08:33:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

J_L

Цитат на: naum4o - Събота, 07 Март, 2015, 22:00:15
И не е лошо да не се заяждаш с хората. Ти сигурно си най-подготвеният? Най-добре правиш баница и най-добре боравиш с конотациите, екзактно ин гармин веритас?
По-кротко. Всички тук сме изяли достатъчно осева линия.
Не се заяждам. Правя баница и вита и къдрава и каквато ти душа сака, че и прасе мога да заколя. Иначе вино не пия, за да съм честен нищо алкохолно не пия.
Сравнително кротък съм и също имам изядени километри, пък и не само и мили се намират.
Не мисля че с това че харесвам Гармин съм наранил чувствата на някого, ако е така моля за извинение........
When I say "capitalism," I mean a full, pure, uncontrolled, unregulated laissez-faire capitalism—with a separation of state and economics, in the same way and for the same reasons as the separation of state and church. | The Virtue of Selfishness

J_L

When I say "capitalism," I mean a full, pure, uncontrolled, unregulated laissez-faire capitalism—with a separation of state and economics, in the same way and for the same reasons as the separation of state and church. | The Virtue of Selfishness

admin

Пак ти казвам, че обновяването е възможно само до определена дата след покупката и съответната регистрация. Няма шанс да обновиш например 5-годишен Гармин, освен ако не е с прословутата "доживотна" гаранция за обновяване. Която пък е толкова доживотна, колкото аз съм космонавт.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

J_L

Цитат на: admin - Събота, 07 Март, 2015, 22:16:24
Пак ти казвам, че обновяването е възможно само до определена дата след покупката и съответната регистрация. Няма шанс да обновиш например 5-годишен Гармин, освен ако не е с прословутата "доживотна" гаранция за обновяване. Която пък е толкова доживотна, колкото аз съм космонавт.
Не знам какъв е срока, но моята си я купих миналата година началото и януари тази година пак я обнових, а преди това някъде юли бях я обновявал. Лошото е че махнаха опцията за камион от евтините модели.

Красимир Тодоров

Аз не разбирам нещо. Един колега шофьор пита другите колеги шофьори за навигация за Англия.
Колегите му обясниха кой каквото знае. В един момент се намери един камионособственик, който може и да не е шофьор, и взе да обяснява за навигации, които ние (шофьорите) не можем да си позволим.
Как така не можем да си позволим да купим нещо дето струва 1000 лв, а можем да си купим коли за по 5000. Ами много просто. Аз поне не купувам неща които струват 100 лв за 1000.
Мисля че темата се изчерпа. Въпроса бе поставен от шофьор в шофьорски форум и му бе отговорено. А че пиеш вино и колиш прасета... не ни засяга.

loshdancho

Отегчаваш ме яко,... от офиса си е най-добре, да гледаш ремонти и даже да изчисляваш времето от адрес до адрес...
 Ама има хора професионалисти, подготвени да излязат от всяка ситуация, което ти няма как да го знаеш.
Само не ми спори по тази точка,  щото точно тя е причината да имaм всичко необходимо мое си инструмент, навигация, комп с нет и т.н. Щот такива като теб за зорлии за чмр , че много бързат ако може по имейл да го получат.
Ама не се сдържам да попитам пак за вида и марката на камиона с който обиколи Европа с C1E...(явно това за теб е приключение).
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

driver1

Цитат на: loshdancho - Събота, 07 Март, 2015, 23:43:51

Ама не се сдържам да попитам пак за вида и марката на камиона с който обиколи Европа с C1E...(явно това за теб е приключение).

Той кът куфар бре, Данчо!  ;D  Даже категория му не требе...Многу знай момчето.

славее

Цитат на: J_L - Събота, 07 Март, 2015, 22:24:33
Не знам какъв е срока, но моята си я купих миналата година началото и януари тази година пак я обнових, а преди това някъде юли бях я обновявал. Лошото е че махнаха опцията за камион от евтините модели.
Цитат на: J_L - Събота, 07 Март, 2015, 22:24:33
,,
Здравей.Имам същата навигация,вчера я бех дал да я обноват....аз не мога.....и специлиста и сложи допълнителна карта 16гб  каза,че така требвало имало много информация и не се събира на паметта на устройството.Въпроса ми е така ли се прави или майстора ме извърте.

J_L

Цитат на: loshdancho - Събота, 07 Март, 2015, 23:43:51

ERF, но с него обикалях част от Европа. А категорията я имам отпреди твоята. Нали си на 40 значи си бил на 17

J_L

Цитат на: славее - Неделя, 08 Март, 2015, 06:48:02
,,
Здравей.Имам същата навигация,вчера я бех дал да я обноват....аз не мога.....и специлиста и сложи допълнителна карта 16гб  каза,че така требвало имало много информация и не се събира на паметта на устройството.Въпроса ми е така ли се прави или майстора ме извърте.
Едва ли те е извъртял, сложил ти е всичко, дори и това което може и да не ползваш.

admin

Цитат на: J_L - Неделя, 08 Март, 2015, 08:20:18
ERF, но с него обикалях част от Европа. А категорията я имам отпреди твоята. Нали си на 40 значи си бил на 17

Нещо не ми се вярва. Преди 23 години нямаше такива категории. Освен това Е категория се караше заедно с Д.

J_L

Цитат на: admin - Неделя, 08 Март, 2015, 08:53:35
Нещо не ми се вярва. Преди 23 години нямаше такива категории. Освен това Е категория се караше заедно с Д.
Е как да нямаше? Нямаше в България. Аз имам и Д до 19 човека.

rider777

Не знам какво е С1Е ама 87ма година взех С категория и 90та Е ,,, като карах курсовете за Е ме питаха дали искам и Д като се доплащаше 5 лева само за изпита и аз като голем умник отказах та после 94та наново карах курс за Д ,,,,,,,,, нема значение кви глупости пиша,,,, Славе вземи си купи и една навигация със Сиджик примерно или някое добро Примо пък после ще черпиш по риба за съвета ми,,,,, днес на шефа съм му дал задача да ми купи 2 (ДВЕ) 7 инчови навигации като едната задължително Сиджик а другата да е с ИГО Новата генерация да я пробвам и нея,,,,,, нямам кинти за тия вашите скъпи Гармини иначе ,,, абе ти като ми ги носиш насам ще ги наредиш на прозореца всичките и ще ми кажеш съпоставката с Гармина ,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

J_L

Цитат на: rider777 - Неделя, 08 Март, 2015, 09:29:44
Не знам какво е С1Е
ПС с маса до или равно на 8.250 т. с ремарке.

ivan*borisov

Цитат на: J_L - Събота, 07 Март, 2015, 22:13:02
.. и прасе мога да заколя. Иначе вино не пия, за да съм честен нищо алкохолно не пия.
цитат;
**Има нещо нездраво и съмнително в трезвеника. Възприемам хората, които не пушат, тяхна си работа,
дори възприемам тези, които не се заглеждат след жените по улицата, макар че... Но както и да се мъча,
не мога да възприема непиещия за нормален.Който не употребява алкохол или е болен или недоволен или се напикава. Непиещият е маниак и точка по въпроса.
Всеки, който се опита да облече трезвеността в благообразно обяснение, е гад, мръсник, безочлив продажник. Да не пиеш означава да живееш като идиот.
Да си противоестестен и пластмасов като вегетарианец. Липсата на алкохол води до оглупяване и тежка шизофрения. . Човек, който не пие, е обладан от нечисти сили, служи на дявола и извънземните, става гей или умира от гъбички и херпес!"**
Фьодор Михайлович Достоевски

:o

driver1

Я да ва запитам:

Разглеждам си сега книжката и гледам, че имам следните категории:  B, BE, C1, C, D1, D, C1E, CE, D1E, DE, btp, (каквото и да означава). Добре, ама навремето съм карал курс три пъти - за В, за С и за D+Е. После промениха класификацията на категориите, а пък аз - книжката и вече ми стана пълна бъркотия коя категория, за к'во е.

driver1