• Welcome to Форум на българските шофьори.

Координати от мобилен с Google Maps

Започната от novobranec, Понеделник, 15 Юни, 2015, 19:37:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

novobranec

Здравейте,
Как бих могъл да извадя координати на даден адрес, след като съм го намерил през телефона с Google Maps. От PC-то се справям като сложа габърчето на желания адрес и с десен бутон избирам какво има тук и ми дава координатите. Много се надявам някой да знае и може да ми каже как се прави. Предварително благодаря.

novobranec

admin

За съжаление и аз не мога да открия опция за извеждане на координати през мобилното приложение за Андроид. За сметка на това на таблета имам iGO Primo и когато сложа отметка на която и да е точка от картата, с натискане на бутона за информация незабавно получавам координатите.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

hgv_driver

Цитат на: novobranec - Понеделник, 15 Юни, 2015, 19:37:21Здравейте,
Как бих могъл да извадя координати на даден адрес, след като съм го намерил през телефона с Google Maps. От PC-то се справям като сложа габърчето на желания адрес и с десен бутон избирам какво има тук и ми дава координатите. Много се надявам някой да знае и може да ми каже как се прави. Предварително благодаря.

Има един начин, но малко сложен... Аз правя така:
- намирам мястото на картата и го посочвам и задържам 2-3 сек. Появява се кабърче.
- чуквам еднократно кабърчето и в долния край се появява инфо за адреса и един бутон Share (Сподели)
- избирам Сподели и от списъка с предложени програми избирам Gmail.
- отваря ми един имейл в който се появява линк подобен на този http://goo.gl/maps/3EFKz
- копирам или пиша линка в Chrome и се отваря картата като отгоре и отдолу са изписани координатите  

Другия вариант е да не използваш мобилното приложение, а да си отваряш картите директно от Chrome (http://google.com/maps). Намираш адреса и като се появи кабърчето, поглеждаш горе интернет адреса в address bar-а, който се променя и показва коорд.:
http://www.google.com/maps/place/42%C2%B008%2710.3%22N+24%C2%B046%2709.9%22E/@42.136183,24.769428,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x0?hl=bg

admin

МИНКО ИЛЧЕВ

Гугъл Карти за Уиндоус, непрекъснато му променят изгледа. Преди години имаше възможност да активираш като натиснеш Shift да показва координати на маркера. Старият изглед ми е много по-функционален, преди можеше да се върнеш на него вече, не. Много е досаден с това падащо меню непрекъснато.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

admin

novobranec

Благодаря ви за отговорите, ще пробвам различните варианти, които сте ми предложили.

novobranec