• Welcome to Форум на българските шофьори.

С бус до Германия

Започната от lozeto, Събота, 15 Август, 2015, 16:28:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lozeto

Здравейте,колеги.Имам възможност да започна работа във фирма,която извършва превоз на пратки между България и Германия с бусове.Притесняват  ме 2 неща:
1.Шефът иска да стигам от Щутгарт до Пловдив за 24 часа,дали е възможно без да се кара като ненормален и с някаква почивка за сън?Правил съм с бус Русе-Арад-Тимишоара-Русе за близо 24 часа с около 2-3 часа сън и разтоварване на 3 адреса,но това са около 1300км.само.
2.Ще имам престой в Германия около 10 дни без осигурен хотел разбира се,спане в буса и се чудя колко пари ще ми бягат там докато чакам да излезе товар

lozeto

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: lozeto - Събота, 15 Август, 2015, 16:28:08
Здравейте,колеги.Имам възможност да започна работа във фирма,която извършва превоз на пратки между България и Германия с бусове.Притесняват  ме 2 неща:
1.Шефът иска да стигам от Щутгарт до Пловдив за 24 часа,дали е възможно без да се кара като ненормален и с някаква почивка за сън?Правил съм с бус Русе-Арад-Тимишоара-Русе за близо 24 часа с около 2-3 часа сън и разтоварване на 3 адреса,но това са около 1300км.само.
2.Ще имам престой в Германия около 10 дни без осигурен хотел разбира се,спане в буса и се чудя колко пари ще ми бягат там докато чакам да излезе товар

За 24 часа и с голям камион може да се стигне. Ако автомобилът и товарът позволяват да поддържаш 100-120 км/ч би могло да стане за около 20 часа и да има малко за сън. Вероятно има годишни винетки за: България, Румъния, Унгария и Австрия. По границата не се чака, само в Германия е много вероятно да има задръстване. Дано седалката е тип "пейка" тя става за спане.
     Ако минеш на ден с 10 € е супер постижение, в някои случаи могат отидат за баня и тоалетна. С такъв автомобил е лесно вместо да дадеш за баня 3 €, за тези или до 5 € да ползваш басейн с колкото искаш къпане. За ядене по заведение само 20 там, от големите супермаркети почти на български цени. Другите неща допълнително още.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

admin

Моето мнение е, че подобни изпълнения по пътищата обикновено не довеждат до нищо добро. Не знам на колко години си, но 10 дни спане в някакъв бус ще се отрази доста негативно на здравословното ти състояние.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

lozeto

Благодаря за отговорите,този дълъг престой в Германия май ще ме откаже :)

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: lozeto - Събота, 15 Август, 2015, 19:51:44
Благодаря за отговорите,този дълъг престой в Германия май ще ме откаже :)

Всички бусове са такова "екстремно" каране, но наистина по-малко време стоят (това е от предимствата). До преди 2-3 години даваха еднакви пари за курс до Германия с голям камион или бус. С последния има и редица предимства, няма глоби за регламент 561, укрепване на товар, не ги "хваща" забрана за изпреварване, празнични и др. Само за претоварване ги мерят на някои места. Ако се хванеш не забравяй, че в Германия се попълват пътни книжки. Наистина това е работа за някой до 30 години. По-скоро временна, отколкото дългосрочна.

lozeto

Идеята ми е да придобия малко опит по този начин и да изкарам Е категория,но това висене в Германия ще ми изяжда заплата кажи речи и няма да имам време за курс.Всички фирми искат опит а аз само в Румъния пътувам 2-3 пъти в месеца с бус.

boby1444

Цитат на: lozeto - Събота, 15 Август, 2015, 22:28:23
Идеята ми е да придобия малко опит по този начин и да изкарам Е категория,но това висене в Германия ще ми изяжда заплата кажи речи и няма да имам време за курс.Всички фирми искат опит а аз само в Румъния пътувам 2-3 пъти в месеца с бус.
И какво е заплащането ако не е тайна?

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: lozeto - Събота, 15 Август, 2015, 22:28:23

Наистина ли ще стоиш 10 дена без да работиш? За всеки българин командирован му се полагат по 35 € командировъчни на ден (страните от ЕС), заплата и ако не бъркам до 80 € за хотел. За шофьори, те са по икономични 27 €, за сам и 21 € за "двойка", плюс заплата. Тези командировъчни стават, ако има нормална заплата.
    Много е хубаво когато имаш избор, дали има? Имай предвид, че информация от работещ същото, дори в същата фирма може така да е "изкривена" съзнателно или не. Какво остава за предположения, като в случая.

lozeto

Уви сме в България и заплата е минимална,плюс 27 евро на ден,пари за хотел-абсурд.Докато се чака товар нищо не правиш,но и това не е работа да седиш и да харчиш пари само.5 дена почивки ти се събират в България за месеца.

rider777

За 10 дни в Германия можеш да си събираш боклуци, както правят повечето българи и да си докарваш още един допълнителен доход стига да не те мързи,,,,,, с буса си абсолютно мобилен и спокойно можеш да си обикаляш из централните зони и да си избереш кола примерно за купуване а с камиона я нямаш тази свобода,,,,,, нищо не ти пречи да опиташ.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: lozeto - Събота, 15 Август, 2015, 23:13:14
Уви сме в България и заплата е минимална,плюс 27 евро на ден,пари за хотел-абсурд.Докато се чака товар нищо не правиш,но и това не е работа да седиш и да харчиш пари само.5 дена почивки ти се събират в България за месеца.

Поне законово се е "подковал" дава това което държавата смята за достатъчно. Лошото е, че понякога се налага да работиш и дори много за такива пари. Ето план: Ако решиш, че нямаш нужда от много пари, през деня ходиш на басеин. Открит басейн на немски е Freibad (фрайбад), намираш го от навигацията или по табели. Обикновено е 3 до 3,50 €, няма да даваш пари за тоалетна и баня и прекарваш приятно. Още 10-15 € за ядене и ще останат 10 € (оптимистично). Ако има и друга "игра" може и да се получи. Ако прекалиш с "играта" се стига до "глупост"!

lozeto

Благодаря за съветите,днес му отказах.Като си праща шофьорите да висят толкова време там поне една стая можеше да наеме някъде.Иначе за боклука в Германия без адресна,автомобилна регистрация и разрешително нали се сещате какво ще се случи:) Спорен път колеги!

lozeto