• Welcome to Форум на българските шофьори.

Пътуване до Турция

Започната от Devin811, Неделя, 11 Октомври, 2015, 00:06:19

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Devin811

Здравейте колеги :). Искам да ходя на екскурзия до Турция. Четох в интернет, че не пускат автомобили над 20г на тяхна територия. Това било прието в тяхния ЗДП. Искам да попитам има ли някакви изключения за въпросните стари автомобили ако престоя в Турция е няколко дни? Благодаря предварително! ;)

Devin811

цецодебел

Това пък от кога е ??? Те техните са всички евро 7 ;D
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

Devin811

От няколко години е това. Но искам да разбера да ли правят някакви изключения ако престоя в Турция с 20г атомобил е няколко дни. Нито една европейска страна няма такова ограничение, а тия от къде го измислиха това... ???

Zepp44

Това от няколко години го има.Няма значение за колко дни ти е престоя.Незнам дали при леките коли минава номера, но тази година като карахме за баловете лапетата един колега не го пуснаха заради тези години, нищо че автобуса му е технически изряден.Та затова и доста от фирмите с по-добри връзки правят номера да пишат по нова година когато регистрират някой рейс.

ra4pur

Аз пътувам Турция България със старо f12 никой не ме е спирал. Ограничението е за внос на стари автомобили в Турция.

Pando85

Не съм чул за този им закон, но като знам какви кошници карат на по над 20 години не ми звучи реално.
пп. Да не говорим пък за сглобките, с които ходят по нивите си - онова не може да се нарече и автомобил.

Devin811

Цитат на: ra4pur - Неделя, 11 Октомври, 2015, 20:51:31
Аз пътувам Турция България със старо f12 никой не ме е спирал. Ограничението е за внос на стари автомобили в Турция.
Колега извинявай за глупавия въпрос но да не би митничарите да са ти познати и за това да те пускат? От поста на колегата по горе разбирам, че не пускат автобуси но за лек автомобил(бус 8+1) незнам какво ще е.

ra4pur

Нямам познати митничари.  За микробуси и автобуси нямам информация. 

ra4pur