• Welcome to Форум на българските шофьори.

за триене

Започната от GMG_4o, Четвъртък, 07 Януари, 2016, 11:21:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

GMG_4o

GMG_4o

Rammbon

Избери си някоя от белите или другите фирми от твоя регион и действай. Според мен, карай за начало без АДР, че не се заплаща подобаващо за возенето на опасните товари. Аз моя АДР, скоро   го унищожих, макар, преди 2 г да ми излезе 250лв, с курса, с пътните, с картата и снимките и командировките ми за 3 дни.  Неможе за шофьор без АДР да се дава заплата  1400лв в BG и за такъв с АДР пак толкова.
И не подписвай запис на заповед! - дори и да постоиш още 1-2 месеца без работа, макар че се съмнявам да не си намериш работа. Сега с този глад за шофьори, само да напуснеш от една фирма и се обръщаш и почваш в друга.

Rammbon

pepisuni

Цитат на: Rammbon - Четвъртък, 07 Януари, 2016, 16:39:19
Избери си някоя от белите или другите фирми от твоя регион и действай. Според мен, карай за начало без АДР, че не се заплаща подобаващо за возенето на опасните товари. Аз моя АДР, скоро   го унищожих, макар, преди 2 г да ми излезе 250лв, с курса, с пътните, с картата и снимките и командировките ми за 3 дни.  Неможе за шофьор без АДР да се дава заплата  1400лв в BG и за такъв с АДР пак толкова.
И не подписвай запис на заповед! - дори и да постоиш още 1-2 месеца без работа, макар че се съмнявам да не си намериш работа. Сега с този глад за шофьори, само да напуснеш от една фирма и се обръщаш и почваш в друга.
Сега ако споделиш и в коя–примерно,че току що си взех трудовата книжка,ще съм ти много Благодарен ! Сори,че влизам в темата на колегата ама се заинтригувах,нещо . За София ме вълнува,ако не е проблем ! А тая заповед и да я подпише не е фатално,ако искат кинти,ще им праща по 5 лв. на месец и не могат да го барнат за нищо ! Въпроса е да не се спира с вноските,при това положение никой не може да го барне !

Dojogan

Колеги казват, че тая заповед била "пунта мара" и просто плашат хората за да не избягат. Доста казват, че напускат и никой не им прави проблем за тези глупости :)

GMG_4o

Благодаря колеги за информацията

briko

Цитат на: Dojogan - Петък, 08 Януари, 2016, 00:50:58
Колеги казват, че тая заповед била "пунта мара" и просто плашат хората за да не избягат. Доста казват, че напускат и никой не им прави проблем за тези глупости :)

Аз такъв документ разписвам само с опрян в слепоочието пистолет ! :o
http://temite.eu/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4/

Колега с подпис в/у тази бланка ти ставаш длъжник при всякакви обстоятелства ! Ама твоя воля......

SEMPER

Цитат на: Dojogan - Петък, 08 Януари, 2016, 00:50:58

С хиляди извинения ще се намеся за да кажа, че на тези "глупости" срока им на валидност е докато си жив. Идеята е, че си се задължил да платиш едни пари без никакви условия, и никаква давност.

Цитат на: pepisuni - Четвъртък, 07 Януари, 2016, 16:46:32
А тая заповед и да я подпише не е фатално,ако искат кинти,ще им праща по 5 лв. на месец и не могат да го барнат за нищо ! Въпроса е да не се спира с вноските,при това положение никой не може да го барне !

Това е абсолютно невярно, всеки съдия изпълнител с кеф ще ти прибере имуществото,  ако имаш такова.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

pepisuni

В грешка си,това не е кредит с фиксирана сума и падеж !!! Но както и да е,достатъчно омацахме темата на колегата и можеш да я разчистиш.

Благодаря  :D

пп: Към автора на темата,преди да се хвърлиш по Европа-та е по-добре да се потренираш малко тук ! А иначе може да видиш Дискордия, Петко Ангелов или Пимк. Като висим на Калотина и си бъбрим,все доволни са тия момчета. На прави курсове го докарвали към 1500 лв.,това ми сподели човек дето е с месец стаж в Дискордия

Rammbon

Дискордията стана доста добра фирма през последната година. Карат нови камиони, пари получават, проблеми за разход нямат, е не да се оливаш , но в нормите не се усеща, макар и да се следи със GPS система. И като се хваща на работа, ще му препоръчам да е в голяма фирма, а не с 1-3-5-10 камиона, и да гледа какво подписва в договора. Все пак това е договор , а не само техни изисквания. Да е шофьор, а не пазач на камиона или автомонтьор. Е, гума някъде може и сам да смени, но в повечето фирми е с асистенция. Амаш АЛО, обаждаш се на шефа си и чакаш,1-4 часа да ти сменят гумата или възглавница или друго. И не подписваш договор за години напред работа. Е до една година е поне добре, ще те научат да караш и да работиш с документи, кое как става по пътищата, общо казано млад тираджия.

Hristo Lishev

Колега, аз с изключително малкия си опит мога само едно да ти гарантирам - много, ама много ще ти е трудно. Ще разбереш колко нищо не знаеш и можеш, че борда и опашката са опасни неща, че тресчотката може няколко пъти да се обърка, че можеш да се облееш в пот при минусови температури, че... Мноого са. В никакъв случай не тръгвай сам по Европа, преди да си изкарал поне един курс на двойка с опитен колега. Сам ще видиш за какво иде реч. Очаквай неочакваното, много други неща ще те притеснят повече от тези, които очакваш. И като за последно, никога, ама никога не бързай, да не седиш като мен със счупено ходило и 3-4 месеца извън строя. И за да не те отчайвам, ако ти е в кръвта да караш, нещата ще се подредят и ще изпитваш удоволствие от тази трудна и неблагодарна професия.

начинаещ

И аз съм новобранец още,но мога да ти кажа тръгвай смело ако имаш желание ще се научиш! Аз бях на двойка точно 6000км и моят учител ми казваше ще се научиш само когато си сам!!Трябва ти добра навигация и умение да боравиш с нея караш внимателно и то много докат свикнеш с габаритите! Желателно е да имаш телефони на некои по-опитни! И питаш,питаш,питсш за всяко нещо което не ти е ясно колегите,по митници,по паркинги по адреси. Поне на мен не ми се е случвало некой да не иска да ми обясни какво питам! При мсневрите ще ти се наложи да слизаш и по 15-20 пъти докато свикнеш ако нямаш видимост или имаш съмнения че ще се справиш пак викаш колеги ще ти помогнат!! Случвало ми се е да ми казват накъде да въртя волана и колко,щото аз съм абен та отначало никва ориентация къде отива ремаркето! И много гледай за забраните за камиони,щото влезнеш ли нема гаранция дали и как ще излезеш,те от това ме е било най страх мене. Успех ти желая и след време сам ще видиш колко по слаби шофьори и от теб има и слагай колани независимо къде ксраш. А и още нещо колкото гледаш напред,толкова гледай и в огледалата. При изпреварване имай впредвид,че не си с леката кола може да изпреварваш някой с километри.

начинаещ