• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търся ОПИТ

Започната от pandostz, Четвъртък, 09 Юни, 2016, 14:18:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

cigulkata

Цитат на: Amateur - Понеделник, 13 Юни, 2016, 23:47:42
Бриги е отправил предложение да изложи неговата версия за случилото се по време на курса .
Цигулка, дай му картбланш да го направи .

Ами че кой съм аз да преча?!? И как мога да го сторя?! Разбирам мерака ти да гледаш сеир,но аз какво ти преча ?!

Честно, не ми се участва в този цирк повече,нека приемем , че аз съм виновен и пак да помоля за сетен път админа да ми изтрие рега, мерси.

Обиден съм! А и вече ми липсва мисури!

cigulkata

briko

;D Упс, каква интересна тема се е появила, докато аз съм бил на третия си новобрански курс из Европа ! Не мога да не се забъркам в тези л..на/съжалявам, но това си е шоферски език и се заразих/. Та първо да пожелая успех на колегата от Ст. Загора. Моите впечатления в следствие на краткия ми опит са следните : 1. Много трудна професия :) да много трудна. 2. Трябва да се свикне с мизерията.....аз успях :D. 3. Има много за учене, бахти не съм предполагал. 4. Трябва да си физически здрав. 5 ВНИМАВАЙТЕ какво пиете по паркингите, НИКОГА НИКОГА НИКОГА не пийте от на колегите алкохолните напитки, по простата причина, че кой от къде му дал ракията, кой я правил и т.н. присъствах на натравяне с метилов алкохол. Колегата, който го беше изпил на другия ден не виждаше на далече.......дано да е жив и здрав, колкото можахме помогнахме/ пие се етилов алкохол като противоотрова, ако се събудиш.....  :-\/. Попаднах да много добър колега в кабината, наистина даде всичко от себе си, за да ме научи на каквото може за този кратък период от време- Благодаря.......повтарям се, но представа си нямах, колко много умения трябват за да станеш проф. водач. Аз все още не съм, следващия курс сме два камиона, аз в единия в другия колегата..........малко ме е шубе ;D ама " е...би му м....ката" на шоферски. Относно заплащането по време на обучението..........добре е и новобранеца да вземе някой лев/евро, все пак във всеки бранш служителите на фирмите имат обучения и се влагат пари /от работодателя/ за повишаване на уменията им. Ааааа щях да забравя, относно докторчето /м-та/ много е опасно според мен в Сърбия ако те хванат, право в пандиза, ако причиниш или участваш в инцидент на пътя и си "турил" докторчето пак ти е в гъза/пардон/ така че не смятам да си го причинявам.
Успех на всички!

briko

hgv_driver

Цитат на: Бриги Магнито - Понеделник, 13 Юни, 2016, 16:25:10
Тръгнал съм от София  ;)
Относно разследването,Ви ако искате мога да Ви разкажа целият курс,за разлика от някой хора аз помня къде ходя  :D

Разкажи тази част с магнита. Защо всъщност слагаш магнит??? Много ти се работи? Пил си REDBULL и не можеш да се спреш? Или си се прецакал да работиш на километър? И на това ли учиш кандидат-шофьорите?

rider777

Ако бачка на километър няма да слага магнит защото тогава километража не отчита и не може да вземе пари за километрите а и разхода тогава скача много и излиза от нормите.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

hgv_driver

Цитат на: rider777 - Вторник, 14 Юни, 2016, 10:22:22
Ако бачка на километър няма да слага магнит защото тогава километража не отчита и не може да вземе пари за километрите а и разхода тогава скача много и излиза от нормите.

Никой шеф или спедиция не се интересува кво ти пише на километража. Може София-Хамбург да си навъртял 2500 км, шефа ти казва курса е 1950 и точка. Или си гледа GPS софтуера в офиса, какви си ги вършил. Ама чаках Магнито да ми отговори.

Цитат на: Бриги Магнито - Неделя, 12 Юни, 2016, 13:27:53

Иначе мани белята,ми питай знае ли някой и колко са глобите за туй-онуй по Европата или знаят само 2000 евро и толкоз

Бриги, не е важно да знаеш какви са глобите баце, по ценно е да знаеш какви са правилата и да ги спазваш.

admin

Цитат на: hgv_driver - Вторник, 14 Юни, 2016, 10:13:02
Разкажи тази част с магнита. Защо всъщност слагаш магнит??? Много ти се работи? Пил си REDBULL и не можеш да се спреш? Или си се прецакал да работиш на километър? И на това ли учиш кандидат-шофьорите?

Към момента сигурно ли е, че е ползвал магнит, защото той твърди в разговор с мен, че една евентуална разпечатка от картата на някой от двамата ще докаже какво се е случило. Освен това вече разбрах от втория шофьор, че времетраенето на този курс не е 15 дни, както беше написал първоначално, а 12 или 13. Николай пък твърди за времетраене 10 дни максимум, което означава, че един от двамата лъже.

След няколко настоятелни искания за изтриване на регистрацията на Cigulkata, реших да удовлетворя желанието му. Жалко, че отказа да се защити подобаващо с аргументи и факти.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

rider777

Според мен, когато някой от участниците тук е коментиран и не може да се защити заради това, че профилът му е изтрит е тъпо да се коментира повече ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,   Също така е тъпо да ми се трият постове в които съм качил писма, които са ми писали тъпанари ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

HORNET

Админ,аз мисля че не бе необходимо да изтриеш профила на Cigulkata...Той вместо да подканя настоятелно за това е могъл да се самоизтрие,просто като не посещава форума.Въпрос на воля и желание.Или поне да не го изтриваш докато не поспадне интереса към темата--примерно след няколко дни,или колкото е необходимо.
Тук е момента да вметна,като предварително се извинявам ако този въпрос вече е разискван и има съответно решение.Дали не би могло профилите автоматично да се изтриват след определен период от време(примерно 6 месеца или година) ако въпросния профил не е имал активност или посещение на сайта?

ivopifeca

Карането на двойка е много специфично,предимно за тва,че често характерите на екипажа не си пасват.Мое са приятели в квартала,но на път не могат да се понасят...Явно нервите в случая не са издържали,и за тва  слагат подобни заключения двамата.Аз съм сигурен,че ако има втори курс с този екипаж,нещата нема вече да седят така...но не винаги в такива случаи има втори път.Аз лично съм карал около 5 пъти на двойка,при които 2 пъти с баща ми...получи ми се само веднъж,тези два пъти с баща ми не беха успешни :)

rider777

Преди 6 години един пич с който сме израснали от деца и сме постоянно заедно, жените ни си разхождат децата в парка заедно, всяка вечер или ние в тях или те в нас та тогава Емо ми вика абе имам всички категории от много години вече а не съм карал композиция и дай да вземем да отидем някъде на двойка да ме научиш и аз аре викам му отиваме във фирма в която съм карал 97-98ма година и почваме ама там се кара сериозно не чикиджийски (админе моля те не ми коригирай писанията) както сега сте свикнали да се кара и за 3 месеца се изпокарахме а сме били като братя с Емо ама важното е, че го научих да кара и сега вече няколко години си кара в Щатите и даже като се чуваме на скайпа ме цитира кво съм го учил ,,,,,,,,,,,,,,

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: rider777 - Вторник, 14 Юни, 2016, 12:26:46
Според мен, когато някой от участниците тук е коментиран и не може да се защити заради това, че профилът му е изтрит е тъпо да се коментира повече ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Точно което ти правиш в помощните форуми непрестанно! Това е лицемерие, много от "положителните" качества в теб.

Цитат на: rider777 - Вторник, 14 Юни, 2016, 12:26:46
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,   Също така е тъпо да ми се трият постове в които съм качил писма, които са ми писали тъпанари ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Въпреки че в случая се обявяваш срещу тъпанарите. От тъпанарите или селяндурите си?
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

admin

Цитат на: HORNET - Вторник, 14 Юни, 2016, 12:40:32
Админ,аз мисля че не бе необходимо да изтриеш профила на Cigulkata...Той вместо да подканя настоятелно за това е могъл да се самоизтрие,просто като не посещава форума.Въпрос на воля и желание.Или поне да не го изтриваш докато не поспадне интереса към темата--примерно след няколко дни,или колкото е необходимо.
Тук е момента да вметна,като предварително се извинявам ако този въпрос вече е разискван и има съответно решение.Дали не би могло профилите автоматично да се изтриват след определен период от време(примерно 6 месеца или година) ако въпросния профил не е имал активност или посещение на сайта?

За разлика от Райдъра аз не възнамерявам да вадя на показ личната си кореспонденция, която не е и цинична като неговата, но в последното си писмо до мен Цигулката беше абсолютно категоричен в решението си регистрацията му да бъде прекратена. Освен това в темата изяви достатъчно желание това да се случи.

начинаещ

Аз без да познавам и двамата съм склонен да вярвам на "старшията",защото все пак доста повече отговорност е носил по време на курса,най вече с онова "да не ме отрепе"(цитат по памет). Нема да забраа как моя старши бе постоянно нащрек за всяко мое действие и многото недоспиване около мен,защото аз когато не карах се отпусках на другата седалка а той горкия не смее да погледне настрани дори,но хиляди благодарности нему!!!! Мисля ,че е успял да ме научи поне на важното!!!
Така ,че Бриги разкажи ни все пак как е минало и ское те е ядосал ,за да знаят супер новаците в кое да се въздържат!!!!
  Защото когато се запознах с даскала ми по телефона първите му думи бяха "в кабината и по време на курса ще бъде както аз кажа,ако ще имаш каквито и да са претенции или опити за даване на акъл не се захващай,но след като се научиш и останеш сам тогава може да се вслушваш в себе си!" аз приех и не съжалявам!!!
Мисля че ще бъде интересно да се чуе опитната страна!

Бриги Магнито

Моми,момци и прочее.
В тази тема г-н Цигулката е недоволен от мен,от пара,от нещо си интересното е,че хем е недоволен хем е доволен.
От тази тема мисля стана ясно,че съм виновен.
Мен ме устройва,нека съм виновен.
Всички разбрахте едно Бриги Магнито е ебалник и магнити яко.
А някой вникна ли въобще кво,що ,май не .
Виолончелото казва тва,онова,трето-пето,ок казваш,казваш,но обикновенно да казваш е едно,но да подкрепиш с факти казаното е друго.
Не еднократно съм му казал в тази тема ,дерзай и кво глас в пустиня.
Обикновено ,като се набеждава някой в каквото и да е,е прието ,че набеденият е невинен до доказване на противното.
Или с други думи не аз трябва да доказвам каквото и да било,а обратното.
Г-н взе решение да напусне дискусията и това си е негово право.
Аз взех решението,че ми дреме в какво съм набеден и какво си мислите за мене.
Тва да ли ползвам магнити,устройства.магии и прочее смятам,че касае само определен кръг лица в това число и контролният орган.
В общи линии,това е.
На всички взели отношение по темата благодаря.
На всички обадили ме се по телефона казвам-момци готов съм да ,Ви предоставя всичко,което Ви вълнува по темата,за да не се чувствате подведени или излъгани.

Това е в общи линии.
Цигулка ако четеш отговори ми ,от какво си недоволен от пари,от магнити,от брой дни курс,от мен ,от какво?
Отговори също след като си недоволен от къв зор се сърдиш,че не са ти се обадили да те викат за друг курс?
Знам ,че сега си вдигна шнуро под мишка ,но знам също,че има кой в този форум да предаде твойте отговори.
От мен знай рано или късно човек започва да носи отговорност някаква,не става все по-лесният начин

admin

А защо просто не напишеш фактологията такава, каквато е и всеки да прецени сам за себе си къде е истината? Прочетохме неговата версия за курса. Аз лично установих, че има леко разминаване между първоначално посочените дни времетраене на курса и в последствие казаното от него. Не че ми е много важно, но се създава едно усещане, че не е съвсем искрен в изявите си.

admin