• Welcome to Форум на българските шофьори.

В търсене на Камионджийството.. (С+Е)

Започната от SCHwabata, Събота, 27 Август, 2016, 17:50:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

briko

Цитат на: Hristo Lishev - Сряда, 31 Август, 2016, 22:49:11
Ами хайде дай го това мнение де, не оставяй новия колега на нас, с малкия опит и ламтежа за пари. Чакаме и ние да научим нещо. Не се стискай, сподели.
И аз това се чудя, къде са Бриги, Рембол и т.н. Иначе имаме един колега с опит, но той пише с много запетйки и новобранците нищо не разбираме, сигурно е нарочно ;D
По същество, прясна информация от новобранец, който не пише по форуми, та взели са го без опит в АИТ и е доволен. Два месеца на двойка и сега сам, като заплащане стандартното за бранша и навреме, най-важното докато е бил на двойка не са го оствили без пари, обаче раб. ден 21 часа.

briko

rider777

Опит се трупа с работа,,,,,,, не се събира по форумите ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, чеки, че са малко запетаите ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

briko

Верно си злобен, вместо да напиеш нещо съществено пак запетайки!
По пътищата се запознах с много опитни шофьори и повечето са готови да помогнат на аматьори като мен, включително и турци, сърби, македонци и т.н. а тук ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Все пак, мерси :)

hunter_75

От тоя злобен нахуйник със многото запетайки помощ не чакай.Тя на него му е необходима такава.Той до обяд го е яд на него си,заради мизерния животец който води,след обяд на всички останали,дето му се подиграват.Просто прескачай постовете му,ако искаш да успееш

Dojogan

Тия АИТ са такива мухльовци...отидох, попълних цялата документация и си тръгнах. След 10ина дни ми звъни някой си и вика кога тръгваш?? Викам аз съм в Германия на курс бе човек, кво тръгване, не мога да ви чакам кога ви скимне да ми звъннете. Е как така, тук пише, че си готов?
И както и да е, разбрахме се да му звънна като се прибера. Да уточня, че в документа пише, че нямам опит и е подчертано с маркер! Звъннах му преди известно време и ми вика ок, четвъртък товариш за Холандия! Викам има ли човек, който да бъде с мен? -Ами няма за какво ти е?
Е как за кво ми е, там пише че нямам опит!
- Ейй ти знаеш ли, че някъде съм ги загубил тия документи, трябва пак да дойдеш да ги попълниш..
-Айде лека работа!
Та с такива мизерници толкова! По-тъпото е, че повечето с които комуникирах се оказаха пълни нещастници, които не помнят какво говорят и накрая се налага да отивам на вътрешно...
Да, при супер условия, ама е тъпо вътрешно и то за чужда фирма...а това най-малко съм го искал, ама с тия лайнари толкова...като придобием опит - повече!
Успех на всички в моето положение!

SCHwabata

Точно той, беше човека, който се опита да ми помогне.
Аз съм човек, който е благодарен, когато друг се опитва да му помогне, без лична облага. Точно това, направи за мен Ивайло.
Няма смисъл от нападки, кой какъв е и защо е такъв.

Цитат на: niki2 - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 08:56:40
Колега доскоро ЮРОСПИЙД в Петърч набираше шофьори без стаж!Не съм работил там,от един познат знам!

Доста, доста неща прочетох за тях.. И аз като повечето хора си направих заключението, въз основа на хорското мнение, без дори да съм звъннал и да питам за какво иде реч.
Ако имаш някакви координати на колегата, да черпя информация директно от извора, ще съм ти благодарен !  :)

Цитат на: briko - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 09:25:21
взели са го без опит в АИТ и е доволен. Два месеца на двойка и сега сам, като заплащане стандартното за бранша и навреме, най-важното докато е бил на двойка не са го оствили без пари, обаче раб. ден 21 часа.

Ако в София не стане, ще ги имам в предвид. Благодаря за информацията!

Цитат на: Dojogan - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 14:48:36
- Ейй ти знаеш ли, че някъде съм ги загубил тия документи, трябва пак да дойдеш да ги попълниш..

А знаеш ли, дали го има момента, като в Пимк с подписването на договора, ако напуснеш преди определения период, дължиш неустойка ?
Винаги искаме, това което нямаме...

Бриги Магнито

Баце Брико,ма от ма караш да алцъм?
У тая тема не съм спамил,каков е проблема не моА да удена?
Аванс И Търпение и Юрошпед са измекяри,лично мнение,ма шом Ви влече одете.

Dojogan

Няма запис на заповед колега. В началото спират по 50лв от всеки курс докато се наберат 500евро, които стоят при тях като гарант (забрави за тях дефакто). Това е. Но е по-добре да караш, да вадиш пари и да ти вземат 1000лв на малки вноски, отколкото да ти загубят един месец в обучение, където само те хранят и то не знам в какви условия и накрая ако искаш да се махнеш 5 бона кеш.

за Юроспийд: сега на 7ми започвала нова група. Прави се вътрешно психо за фирмата, после отсяват кой с какви документи е и какво му трябва. Прави се минимален тест практически с камиона. От там ако имаш всички документи имаш 5дни обучение при тях с осигурени спане и храна (пак не знам на какво ниво) и след тия 5 дни те качват на двойка с някой да те обучи и практически. До колкото разбрах нямат никакви обвързващи контракти, ама не гарантирам.
Ако решиш да караш вътрешно 1900евро, правите курсове са на 1200евро. Това са условията по телефона. Успех!

hetfield

Само да вметна, че в АиТ карат много национали което за някой младеж може да е шокиращо. Освен това карат на километър.

Dojogan

Цитат на: hetfield - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 17:04:34
Само да вметна, че в АиТ карат много национали което за някой младеж може да е шокиращо. Освен това карат на километър.

0,11 euro/km
Няма основна заплата!
Има избор между Турция, Прави на запад и вътрешно. Зора им най-вече е на вътрешно като навсякъде. Карат добра техника от това, което видях. Имат релация за Испания на прави курсове, което е добре.
Тва с националите ако е вярно е голям тъпня, увеличава ти курса не малко!
Другия голям "минус" на АИТ е, че като всяка голяма фирма имат хиляди условия и изисквания. Договора така е направен (25страници), че каквато и грешка да направиш те глобяват, и то стабилно те глобяват. Грешка в чмр-то ти е 2 бона глоба...
Извинявам се, че ми се събраха няколко поста, но гледам да споделя всичката информация, която имам и да си знаят новобранците за какво става въпрос. Щото тия все едно си им изсипал самосвал тор в устата. На който звъннеш "Ами най-добре елате на място".
Отиваш и ти говорят тъпотии, които може и по телефона да ги чуеш, ама не - тря да си потрошиш половин ден и да биеш път до майната им.

pirovski

Личното ми мнение,опит с фирмата.Не са коректни,но казват:тенденция имаме да се коригираме,трябва ни време(не сте ли лоялни да изчакате няма да успеят да се коригират).

briko

::) Не знам кое по добро за начало/ обучение /, много работа/ 20-21ч./ и все пак пари или малко работа и без пари. При мен беше второто. С "връзки" в фирма, която не наемат новобранци, разбрахме се прави курсове - 1000 евро. Започнах, един месец обучение, чиста пара 372 лв. хляб и вода от чешмата. В процеса на обучение разбрах, че за да изкарам хонорара от 1000 евро за прави курсове трябва да не се прибирам в къщи, а ако си позволя почивка от 3-4 дена м/у курсовете хонорара пада на 1400-1500 лв. Веднага им заявих, какво съм сметнал и попитах дали съм прав и те ме обявиха за измамник/ те учители и след обучението ученикът избягал ;D/, след като им казах, че аз за тези пари ще си карам тук, както и стана. Обаче има и трети вариант 3 в 1 - обучение, работа, и без пари за това трябва да се внимава.

SEMPER

Добре де, аз прочетох темата и останах с впечатления, че това което  се търси е - КЪДЕ СЕ ДАВАТ ГОЛЕМИТЕ ПАРИ, И НЯКОЙ ДА МЕ УРЕДИ ТАМ.

Може да му се сърдите на Райдъра за неуместните шеги, но е прав че никой не се е научил във форум колко да си изнася  дъргела в завой и как да прави маневра на дясно огледало.

А в момента има търсене на куцо и сакато, стига да има документи за шофьор. Логично е куците фирми да са готови да наемат куци шофьори. Затова всеки си има глава на раменете, да я ползва по предназначение и да си преценя кое го устройва, и кое не.

В крайна сметка в тази професия, а и в живота всеки отговаря сам за себе си.

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Бриги Магнито

Семпер ,не се бъркай на младежта.
Оти ке си виноват.
А ко и да мъцаш ,она си знае.

цецодебел

Цитат на: Бриги Магнито - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 19:56:10
Семпер ,не се бъркай на младежта.
Оти ке си виноват.
А ко и да мъцаш ,она си знае.

Бриги ,май си прав  ;)Аз и затова си траем !
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ