• Welcome to Форум на българските шофьори.

В търсене на Камионджийството.. (С+Е)

Започната от SCHwabata, Събота, 27 Август, 2016, 17:50:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

rider777

Не знам дали има човек, който да е помагал повече на новобранците, но го правя само когато се убедя, че този човек има нещо в главата си и заслужава да му се помогне ,,,,, като го усетя, че е обикновен тъпанар от който нищо не става и е решил да става шофер защото за друго не го бива тогава обръщам страницата,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

цецодебел

Цитат на: Dojogan - Събота, 03 Септември, 2016, 10:41:59
Не искам нищо да ми обесняваш. Ти ако беше много умен щеше да разбереш защо

Иво нанайси смисъл!
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

admin

Цитат на: Drifter - Неделя, 04 Септември, 2016, 16:43:17
.........Според мен е голямо предимство да започнеш да караш от 21-22 г ако имаш желание.Също разбрах,че това 40т спирало много трудно.Е колко да е трудно натискаш спирачката и спира.При новите камиони друг начин няма.

Има още много начини за спиране. Особено през зимата на сняг и лед спират където си поискат. Не мога да разбера това младото поколение от кой джоб го вади самочувствието?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

цецодебел

Админе няма смисъл ! Не виждаш че няма смисъл?
Ако не се обаждаш ,вие сте гадни не помагате !
Ако се обадиш! Я трай там бе тъпак.... Както беше казал по напред колега (мълчи че ти ще си виновен) :-X

rider777

Трябва да си карал поне 20 години тежък прицеп за да започнеш да осъзнаваш, че още мноооого има да учиш,,,,,,,,,,

M.Traykov

Самочувствието не са "вади" от някъде придобива се с практиката.Ставаш по-уверен в себе си и не мисля че като го имаш е нещо лошо.
Сняг и лед ми покажи къде съм коментирал в предишния ми пост.Там спиране няма веднъж изпуснеш ли го дотам.Начините за спиране са еднакви при всички ППС просто в тази професия е много по-голям риска отколкото с кола примерно и нещата стават по-бавно именно заради масата на товара и ППС-тръгване,спиране.
Не мисля че знам всичко за транспорта иначе нямаше да съм шофьор,но знам 80% от нещата.И повечето не ми ги е казал някой научил съм ги в движение.
Нищо лично към никой но не обвинявайте младите че искат да се учат и да карат,че и да взимат хубави пари.Всеки е тръгнал от някъде.Когато мога помагам такъв човек съм.Вярно че и някой искат прекалено много,но хората са различни.

цецодебел

Цитат на: rider777 - Неделя, 04 Септември, 2016, 23:21:30
Трябва да си карал поне 20 години тежък прицеп за да започнеш да осъзнаваш, че още мноооого има да учиш,,,,,,,,,,
Иво , от 28 г го карам на международно ! Мога да стигна от Лисабон до Алма ата и от Бандарабас до Ливерпул без карта и навигатор и пак питам( така ме учиха на времето ма.... им) 
  Тук има момци кадето това го правят за 3- 4 г  ??? Изостанали сме брат ::)

rider777

Аз пък карам с по 2-3 навигации и пак зяпам картата ,,,,,,,   Миналата зима на спускането на Саверне пред мен 3 леки коли а зад мен се натрупаха милиони ама тези 5 ли са 10 ли са километра ги спускахме над половин час и добре, че колите пред мен се усетиха та и аз намалих,,,,, не си виждал такова нещо,,, от абсолютно сух път за 30 секунди 5 сантиметра сняг ,

loshdancho

Спирането(спирачката)...последно спасение на неграмотника!

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

ivopifeca

Цитат на: loshdancho - Понеделник, 05 Септември, 2016, 01:09:23
Спирането(спирачката)...последно спасение на неграмотника!

Тва не си ли го цитирал и друг път?

rider777

Бриги Магнито

8)
Дрифтър ,ке мъцнем баце.
Прокламираш си у Шотландия,доколко четем си сложил ръка на сърце и си писал,че парата стаа.
А са турни ръка и ми кай у Шотландия колко снег виде и през колко прохода и дефилета мина?
На всеки де ги разбира нещата препоръчвам преминаване с 20-тина тона товар  през ,,Шипка" или ,,Петрохан" да си свери самочуствието.
Тва не важи обаче за пазарджишкия,он неговото е подплатено шом съска автовоз.

briko

На Петрохан се прекръстих/няколко пъти/ и там проумях на 100% какво означава липсата на опит. С над 20 т. железа, пороен дъжд.... ремаркето тръгна към мен, пуснах всички спирачки за 4-5 секунди, изправи се, обаче проблемите продължиха с опитите да намаля скоростта..... побелях, но успокоих композицията. Не бях подготвен за такава ситуация, бъдете така добри и напишете, как да се справяме. Мерси.

Boroman21

Идеята е да не го изпускаш , щото после и да сложиш Райдъра , Бриги  и целия форум да дава акъл в тоя момент шанса е мнооого малък.
Ти си имал шанс че си имал къде да го пуснеш , ама ако на 20метра напреде има мантинела и след това отвес ко става. Аз за изправяне ползвам паркинга съвсееем леко и отпускам педала  , така поне 2-3пъти съм успявал да се изправя непосредствено преди завоя .

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

briko

Бавно си карах 30-40 сигурно заради поройния дъжд да се е получило, пътя беше като река. Моя обучаващ ми казваше, че трябва да виждам всичко и след този момент го разбрах.  ;D  ;D ;D на тунелите в Сърбия преди шерифа не даваше да карам като бяхме на двойка, като съм бил сам тогава, обаче ми обясняваше най - подробно .

briko