• Welcome to Форум на българските шофьори.

Новият Mercedes-Benz Actros 2010/2011

Започната от Trucker_Boy, Петък, 01 Юли, 2011, 16:27:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loshdancho

Цитат на: stoil nedev - Четвъртък, 03 Януари, 2013, 22:25:03
Що за гадост е това >:( да пътуваш на двойка без второ легло и без печка.
Поредният български гад за трепане. Профан и безличник.
Такива на кол да ги набиеш им е малко, обаче те и шофьори дето се качват на двойка на такъв с едно легло за постоянни пътувания са за удушаване.
Относно въпроса ти ! Иди в "Балкан стар " Пловдив и говори с тях за отстъпка при слагане на повече броя от даден аксесоар. Ще чакаш , но ще получиш поне нещо скъпо и качественно.
Ти беше от Бургас ако се не лъжа.
Напълно те подкрепям за мнението... и аз мигах на парцали, ама все пак колега го е писал, не ми се иска да го обиждам, че се е качил да го кара. Проблема е  мястото на инсталация на печката, а не модела,  кабината е малка и за двама мястото е силно ограничено... А и не съм се качвал на камион с малка кабина и печка... това си е дневна кабина, в която не се допуска дневна почивка и не би трябвало липсата на печка да е проблем... Ама това е за ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ СТРАНИ! За България... сме способни на всичко, глада е по-голям от страха!
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

stoil nedev

Не ща да обиждам никой, овчедушието на народа ни ми е до болка познато.
Всеки камион на който в базовия модел му е заложено да работи в страни където има зима е предвидено и място за печка.
Дано им сложат свестни такива , че то един чорбаджия дето гледа от такава необходимост да спести като им чуе цената на онези намазани пловдивски костюмари и .......... пази боже.
Друг вариант е с. Войводиново моргата. Монтажа е от тях, преди беше така поне.
Обаче пък там - гаранция ......... тото1
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

stoil nedev

Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

Rammbon

Ами нови камиони, купени в началото на годината , докато ги вкарат в лиценз и лятото каране и каране и зимата се сещат , че нямат печки.
Кретена е избирал най-евтината оферта и не е мислил за шофьора. Нямат нито легло, нито печка, а и са доста тесни вътре. Кабината е много къса и почти цялата скоростна кутия се вижда отзад. Даже резервната гума е на стойка между кабината и лафета, отгоре на шасито.  Ако се наложи да се сменя, голям зор ще видят двамата.
От магазина  на Мерцедес днес ми поискаха 4000лв за печка Webasto  с кит и монтаж. А от друга фирма в София едва 2100 с монтаж при нас, пак Webasto и с монтажен кит. Модела AS 2000 ако го знаете, ама да има 2000лв разлика от 2 магазина, то това е ограбване по пладне, типично по български  :(((((
А за втора употреба и дума неможе да става. Може и по-скъпо да излезе, ако има разни дефекти. Иначе само печка е 500лв , монтажен кит комплект 600, малко ДДС и цената става.

loshdancho

Един въпрос. налага ли се да  спите ли в тях?
А тоя където го е поръчал да го заплюеш в лицето... и от мен.

monterei

За печка не си струва от Балкан Стар. Пробвай с Ебершпехер. АС 2000 предполагам, че мощността и е 2кВ, което е предостатъчно за дневна кабина. Вебасто може да паднат още 200-300лв. без проблем :). Трябва да видят дали има място за монтаж изобщо :(.

А по въпроса за заплюването, ако някой спи в тези кабини, и аз съм за.

Rammbon

Не се налага да се спи в тях, но на 19.12.12г като ни " изненада снега :)) " и колегите са спали  в родопите , 3 дни в кабините, нагънати на 8 . Голямо наказание е, без печка, а нов камион на 70 000км . Хем да се радваш на новото, хем да го мразиш.
А оня дето ги е поръчал ... не е шофьор и незнае какво е да си на път с камион , да се спи в него, да се намотаят разни работници , за да те натоварят или разтоварят, висене по кантари и митници и т.н. Една пенсия на 66г е, дърт комунист с изкривено мислене от социализма.

Люси

Ех тия чорбаджий бре >:( >:(,ако може ще ги поръчат и без кабини!!!
Ама с това ще е интересно да ви хванат двойка в Германия да видиш как ще ви сложат не само легла ами и тапицерия!!!

DeDo Vi

Цитат на: Rammbon - Петък, 04 Януари, 2013, 23:41:25
Ами нови камиони, купени в началото на годината , докато ги вкарат в лиценз и лятото каране и каране и зимата се сещат , че нямат печки.
Кретена е избирал най-евтината оферта и не е мислил за шофьора. Нямат нито легло, нито печка, а и са доста тесни вътре. Кабината е много къса и почти цялата скоростна кутия се вижда отзад. Даже резервната гума е на стойка между кабината и лафета, отгоре на шасито.  Ако се наложи да се сменя, голям зор ще видят двамата.
От магазина  на Мерцедес днес ми поискаха 4000лв за печка Webasto  с кит и монтаж. А от друга фирма в София едва 2100 с монтаж при нас, пак Webasto и с монтажен кит. Модела AS 2000 ако го знаете, ама да има 2000лв разлика от 2 магазина, то това е ограбване по пладне, типично по български  :(((((
А за втора употреба и дума неможе да става. Може и по-скъпо да излезе, ако има разни дефекти. Иначе само печка е 500лв , монтажен кит комплект 600, малко ДДС и цената става.
По принцип тези кабини са заводски без печки, това са дневни кабини. Трябва изрично да поръчаш в завода да са с печки. но това оскъпява дръгела.
Та колега има много по евтин вариант. Ако искаш пиши ми на лично и ще ти намеря печка Ебершпрехер 1800w за около 300лв. монтажа не е нещо сложно всеки със средни технически познания може да се справи. Това е малка и компактна печка, предвидена точно за такива кабини.

grants

Тва камион без печка е като жена да не ходи в мола.  ;D
Не всичко е пари,но всичко е с пари

Тариката

Monster

Тариката

edji

Това в кръга на шегата. Ако махнеш логото на Мерцедес ще наподобява на пернишки Голф с увеличени габарити ;D

monterei

Това е нагиздена МР2-ка. После е МР3, и най-накрая по темата Новия Актрос ;)

ziladjiata

Абе незнам ама я мисла че 2010 2011та тоо новия МР4 още не се е произвеждал.

ziladjiata