• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ново Volvo FH

Започната от Trucker_Boy, Петък, 01 Юли, 2011, 16:32:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

monterei

не ми харесва, че са изправили кабината. някъде в сайта на Волво мернах и нещо от типа, че вече шофьорите не си удряли главите в шкафовете. Абе плюха си на сурата, както се казва. старото фх е по-яко. :(

monterei

!na

Кабината е изправена, за да има повече място.
И е в отговор на резултатите от проучване сред повече от 3000 шофьора.
Сигурна съм, че ако попрочетете и темите в този форум, ще видите, че това е забележката от вас самите към Волво.
Е, няма угодия :D

Цитат на: loshdancho - Събота, 06 Октомври, 2012, 23:27:43
...за да му изпъкне челното стъкло са го натиснали с нещо по тавана...

Извивката към покрива е с цел да се запази аеродинамичността.

Цитат на: loshdancho - Събота, 06 Октомври, 2012, 23:27:43
... другото е мотора V8. -не го чувам да работи нещо....

Необходимо ли е?

My truck runs on diesel, I run on 100% passion

!na

Бриги Магнито

Цитат на: monterei - Събота, 06 Октомври, 2012, 23:05:01
Свиркам. Видях го и на живо:)
Браво баце свирни ориентир на колко км грубо от БГ го мерна.
Апропо друг като го мерне да свирка.

ivopifeca

Мястото на емблемата бърка леко дизайна,не е трябвало да я качват нагоре,трябвало е да си остане на предишното място,мисля,че при феислифта ще се поправят.Хубавото е че кабината ще е доста по широка,но въпреки това на предния модел дизаина грабва веднага,тука вече се понасилих да ми хареса >:(

loshdancho

ЦитатНеобходимо ли е?
Е според мен много добре звучиV8-800..... За буквите не знам, коя фирма ще ги пише.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

!na

Цитат на: ivopifeca - Неделя, 07 Октомври, 2012, 10:26:54
Мястото на емблемата бърка леко дизайна,не е трябвало да я качват нагоре,трябвало е да си остане на предишното място,мисля,че при феислифта ще се поправят.Хубавото е че кабината ще е доста по широка,но въпреки това на предния модел дизаина грабва веднага,тука вече се понасилих да ми хареса >:(

Това бяха и моите впечатления, когато видях камиона за първи път преди .... преди известно време  ;)
В първият момент даже си казваш "това не е Волво", точно заради изправената кабина и мястото на логото.
Но като се загледаш виждаш отличителните му белези и сега. Линиите, аеродинамичността, "стойката" - не можеш да го сбъркаш. Има същото ДНК, като предшественика си.
Може би е и въпрос на свикване, защото промяната е голяма. Сега го харесвам много.
А емблемата сега е по-голяма и мястото е избрано умишлено - да е по-близо да водача, защото той е в основата на разработката на целия нов Volvo FH.

ivopifeca

Цитат на: !na - Неделя, 07 Октомври, 2012, 11:07:36
Това бяха и моите впечатления, когато видях камиона за първи път преди .... преди известно време  ;)
В първият момент даже си казваш "това не е Волво", точно заради изправената кабина и мястото на логото.
Но като се загледаш виждаш отличителните му белези и сега. Линиите, аеродинамичността, "стойката" - не можеш да го сбъркаш. Има същото ДНК, като предшественика си.
Може би е и въпрос на свикване, защото промяната е голяма. Сега го харесвам много.
А емблемата сега е по-голяма и мястото е избрано умишлено - да е по-близо да водача, защото той е в основата на разработката на целия нов Volvo FH.
Сигурен съм,че емблемата по нататък ще си доиде на мястото,мойе ли да се обзаложим? :)Предишните модели,не са ме карали дори да се замисля,че вече съм влюбен в камиона,но сега...Наистина,аз съм сигурен в качествата на камиона и комфорта от промените,и обезателно с фейслифта ще се радваме на истински красавец,нормално е сега,все пак тва е коренно различна разработка на кабината-ЩЕ го оправят!!!Искам да помоля за документални филмчета със субтитри на БГ,много съм зле с англииския,знам че има начин,колежке ;)Аиде направете нещо по въпроса за по неуките :)

!na

Разгледа ли сайта за новият FH?
www.volvotrucks.bg/fh
Там повечето от видеата са със субтитри на български език.
Ако не успееш да се ориентираш, дай знак и ще ти копирам линковете тук.

ivopifeca

Да видях ги вече,но примерно нещо като клипа със старото Волво Ф -серията и новото тогава ФХ750,където ги сравняват по баира.

!na

За съжаление нямат субтитри, но пък мога да опитам да ги направя.
Само не ме гони за срок "тия дни"  ;)

П.С. Някой мод или админа може ли да махне въпросителната от заглавието?
Темата някак естествено еволюира и вече заглавието не е актуално.

ivopifeca

А нема срокове,когато може,а ако има и други подобни филми,където ще е по лесно...абе квото има :)

loshdancho

Това с филмите е интересно и даже задължително вече.Колкото по-екстремно толкова по-вече точки....
Надявам се да видим нещо благодарение на представителите на фирмата.
Ех, защо и другите фири не са като VOLVO.......
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

monterei

Цитат на: Бриги Бичкията - Неделя, 07 Октомври, 2012, 09:36:22
Браво баце свирни ориентир на колко км грубо от БГ го мерна.
Апропо друг като го мерне да свирка.

на около 1800км от София. и не беше на улицата:(

monterei

Цитат на: !na - Неделя, 07 Октомври, 2012, 07:43:07
Кабината е изправена, за да има повече място.
И е в отговор на резултатите от проучване сред повече от 3000 шофьора.
Сигурна съм, че ако попрочетете и темите в този форум, ще видите, че това е забележката от вас самите към Волво.
Е, няма угодия :D

тия 3000 шофьора, 20 години ли са ги разпитвали ??? . ... или пък чак сега от волво са разбрали колегите  ;D

!na

Цитат на: monterei - Неделя, 07 Октомври, 2012, 22:44:11
тия 3000 шофьора, 20 години ли са ги разпитвали ??? . ... или пък чак сега от волво са разбрали колегите  ;D

Проучванията са непрекъснат процес.
Това конкретно е проведено преди няколко години. Преди и след него е имало и ще има други.
Начинът и условията на работа в транспорта, както и навсякъде другаде, не са устойчиви във времето и се променят. Изискванията и нуждите също. Би трябвало да го знаеш.  ;)

!na