• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ново Volvo FH

Започната от Trucker_Boy, Петък, 01 Юли, 2011, 16:32:30

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pando85

Няколко пъти вече срещам модела по автомагистрала Тракия и наистина пълни очите  :o

Pando85

Pando85

Това някъв рендер ли е или наистина съществува  :-\

Pando85

R560

Boroman21

Машината е страхотна вече 3 дена не спя от както я взех , все откривам по нещо ново.

Бриги Магнито

Цитат на: Boroman21 - Петък, 04 Октомври, 2013, 18:39:20
Машината е страхотна вече 3 дена не спя от както я взех , все откривам по нещо ново.
Ако от некоя хралупа изскочи и некоя девойка с минижуп,че успееш да ме заинтригуваш

rolly_s

Цитат на: Pando85 - Четвъртък, 19 Септември, 2013, 14:26:46
Това някъв рендер ли е или наистина съществува  :-\
Не знам по каква причина, но харесвам камиони с муцуна. Изключвам Краз и Mack. Имам предвид версиите на Волво и Сканиа за американския пазар.
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

Boroman21

Бих искал да попитам защо влекача на 12та скорост прави 90км/ч а на 11та 91км/ч това нормално ли е ?Става въпрос за новото Волво 460 коня с ишифт .Чудя се защото фабрично е ограничен на 90 а  като карам с 91км/ч тахото не ме засича като превишение.

monterei

Цитат на: Boroman21 - Неделя, 13 Октомври, 2013, 11:52:38
Бих искал да попитам защо влекача на 12та скорост прави 90км/ч а на 11та 91км/ч това нормално ли е ?Става въпрос за новото Волво 460 коня с ишифт .Чудя се защото фабрично е ограничен на 90 а  като карам с 91км/ч тахото не ме засича като превишение.

Искаш да кажеш, че като караш с 90 си на 12-та, а когато дадеш газ айшифта пада на 11-та? Или след като скоростта достигне 91км/ч връща от 12-та на 11-та?

Boroman21

Нещо такова, на 12та ограничителя е на 90км/ч , ако принудително сваля на 11та  и карам до ограничител ускорява до 91км/ч отчетено на равно и с GPS за скоростта/както и с уредите де.

monterei

Това ми се струва, че е си е нормално. Аз карам новия Мерцедес, но никога не съм пробвал. Утре сутрин ще пробвам и ще кажа.

monterei

Колега проверих. При Актроса на 11та също вдига над 90, но само моментно, после сам си връща на 12та.

Нов въпрос:
Един колега на Ново Волво ми каза че като спуска на 11та и вдигне оборотите ишифта сам превключва на 12та и камиона ускорява вместо да държи. Вярно ли е?

Бриги Магнито

Цитат на: monterei - Четвъртък, 17 Октомври, 2013, 16:34:15

Нов въпрос:
Един колега на Ново Волво ми каза че като спуска на 11та и вдигне оборотите ишифта сам превключва на 12та и камиона ускорява вместо да държи. Вярно ли е?

Абре баце,я не ги чувам тия новите ТЕХНОЛОГИИ,ма ми кай на аутоматикъл ако е,как че държи бре?
На мануал мое и да се проба да позадържи,ма имам съмнения,че ако го презобиш поечко с овесо ше нече,че глеа а бодне и 16-та.

Boroman21

Да вярно е , но както каза бриги това и мана ми го правеше. Иначе на 1степен на ретардера няма проблеми да се държи без някакви сериозни проблеми.

Бриги Магнито

Цитат на: Boroman21 - Четвъртък, 17 Октомври, 2013, 18:47:11
Да вярно е , но както каза бриги това и мана ми го правеше.
Че туй го прави всеки дръгел на автоматичен режим  ;) или мейби при Тракторс не е тъй а?

Цитат на: Boroman21 - Четвъртък, 17 Октомври, 2013, 18:47:11
Иначе на 1степен на ретардера няма проблеми да се държи без някакви сериозни проблеми.
Бе,чукай на дрьво,че лед иде и не нам на ретардер колко,че го държи,че го пуска ли и т.н.

Бриги Магнито